Buddha Yatra.

Home  /  Aventuri  /  Cultură & tradiții  /  Current Page
×Details

Calatorie spirituală prin Nepal și India.

Suntem mândri să anunțăm începutul unui frumos parteneriat între Sega Namaste și 1001Adventures. Da, acel Sega care a scos deja două cărți despre aventurile sale în India și Nepal și da, acea agenție care face toate acele programe minunate, diferite de tot ce există în piața noastră de turism. Și asta pentru că ne potrivim.

Amândoi, atât Sega cât și 1001, nu facem simplu turism, ci călătorii autentice, chiar inițiatice și meditative, așa cum este și aceasta pe care v-o propunem acum.

Pornește pe urmele lui Buddha, călăuzit de însuși Sega Namaste și de eminentul profesor nepalez Basanta Bidari, fostul arheolog-șef din Lumbini, cel care la începutul anului 1996 a făcut o descoperire epocală, în urma căreia locul nașterii lui Buddha a putut fi stabilit cu exactitate.

Buddha Yatra! Pe urmele lui Budha.

În sanscrită, “yatra” înseamnă “călătorie la locurile sacre”.

Buddha Yatra este o călătorie de 14 zile în Nepal și India pe urmele lui Buddha, de la locul nașterii (Lumbini, Nepal) până la locul trecerii în Nirvana (Kushinagar, India), itinerariul fiind special conceput pentru călătorii români cu sprijinul Excelenței Sale, domnul Bikram Pandey Nuwakott, Ambasadorul Bunei Voințe al Trustului de Dezvoltare din Lumbini, Nepal.

Te vei reculege în Grădina Sacră din Lumbini, unde s-a născut Siddhartha Gautama acum 2.500 de ani, vei trece prin Poarta Marii Renunțări a palatului din Kapilavastu, unde prințul a locuit până la Marea-i Renunțare, la 29 de ani, vei vizita Nigrodharama, locul unde Buddha și-a reîntâlnit familia după iluminare, la 7 ani de la Marea Renunțare, vei intra în peștera unde călugărul Gautama a meditat 6 luni înainte de iluminare, vei vedea locul unde a primit orez cu lapte și miere de la Sujata, vei medita la Bodh Gaya sub Arborele Trezirii, vei poposi în Parcul Căprioarelor din Sarnath, unde Buddha a rostit primul discurs, enunțând Cele Patru Adevăruri Nobile, vei vizita Nalanda, marea universitate antică buddhistă, vei urca pe Vârful Vulturilor din Rajgir, unde se spune că Buddha a învârtit pentru a doua oară roata Dharmei, vei cutreiera Venu Vana, pădurea de bambus unde se retrăgeau Buddha și Sangha în anotimpul ploios, vei opri la Vaishali, unde Buddha a rostit ultimul discurs și vei atinge locul din Kushinagar, unde Buddha, la 80 de ani, a trecut în Nirvana.

Bun venit în grupul călătorilor în Nepal și India, pe urmele lui Buddha!

Citește mai jos broșura electronică a călătoriei (20 februarie – 5 martie 2016): 

ITINERARIUL

Ziua 1 ➠ 20 februarie 2016 Kathmandu

Aterizezi la Kathmandu de unde ești preluat de reprezentantul agenției și transferat la Hotel. După cazare, vizitezi Piața Durbar, apoi savurezi cina de bun venit alături de ceilalți călători. Revii la Hotel pentru odihnă.

Ziua 2 ➠ 21 februarie 2016 Kathmandu

După micul dejun, vizitezi Swayambhunath (Templul Maimuțelor), Boudhanath (una dintre cele mai mari stupa din Nepal) și Namo Buddha (locul aflat la 42 km de Kathmandu, unde se spune că Buddha, într-una dintre încarnările sale anterioare, și-a tăiat o bucată din coapsă oferind-o unei tigroaice flămânde ca să-și poată alăpta puii. Te întorci la Kathmandu, la Hotel.

Ziua 3 ➠ 22 februarie 2016 Kathmandu | Lumbini

După micul dejun, pornești spre Lumbini (300 km), unde ești cazat la hotel. Aici te întâlnești cu prof. Basanta Bidari, care îți va face o descriere a traseului de parcurs în următoarele 9 zile. Program de voie, odihnă.

Ziua 4 ➠ 23 februarie 2016 Lumbini

Zi plină la Lumbini și prin împrejurimi. Călăuzit de prof. Basanta Bidari vizitezi Pagoda Păcii, apoi câteva mănăstiri din Zona Monastică, pășești în Grădina Sacră și în Templul Maya Devi, te reculegi la locul unde s-a născut Buddha, vezi Coloana lui Ashoka, te plimbi printre ruinele palatului din Kapilavastu unde prințul Siddhartha a locuit până la Marea Renunțare, când avea 29 de ani, vizitezi Gotihawa, Niglihawa și Nigrodharama, unde Buddha și-a reîntâlnit familia după iluminare, la 7 ani de la Marea Renunțare. Te întorci la Hotel, pentru odihnă.

Ziua 5 ➠ 24 februarie 2016 Lumbini | Vaishali

Imediat după micul dejun, pornești spre India. Treci granița la Sunauli și îți continui drumul spre Vaishali, cu un prânz la pachet (sunt 406 km), vizitând pe parcurs Kesharia, locul unde Buddha s-a despărțit de bolul său pentru pomană, dăruindu-l locuitorilor din Vaishali. În Vaishali, vezi Coloana lui Ashoka și vizitezi mănăstirea Kutagarasala Vihara. Ajungi la Hotel, unde rămâi peste noapte.

Ziua 6 ➠ 25 februarie 2016 Vaishali | Bodh Gaya

După micul dejun, te îndrepți spre Rajgir și Nalanda (113 km), trecând prin Patna (capitala antică a imperiului lui Ashoka). Vizitezi faimoasa universitate antică Nalanda, apoi Venu Vana, pădurea de bambus din Rajgir (unde Buddha se retrăgea împreună cu Sangha în anotimpul ploios) și Vârful Vulturilor (unde se spune că Buddha a învârtit a doua oară roata Dharmei). Îți continui drumul spre Bodh Gaya (81 km), unde rămâi la Hotel pentru odihnă.

Ziua 7 ➠ 26 februarie 2016 Bodh Gaya

Zi plină la Bodh Gaya. După micul dejun, prof. Basanta Bidari te duce la peștera Mahakala, unde călugărul Gautama a recurs la practici ascetice severe timp de 6 luni, înainte de iluminare, apoi la locul unde Sujata i-a oferit viitorului Buddha orez cu lapte și miere, iar la sfârșit la locul iluminării, unde poți medita sub Arborele Trezirii alături de pelerini sosiți din toate colțurile lumii.

Ziua 8 ➠ 27 februarie 2016 Bodh Gaya | Varanasi

După micul dejun, pornești spre străvechiul oraș indian Varanasi (260 km), unde te plimbi cu barca pe Gange și participi la ceremonia de seară, aarti. Te întorci la Hotel, pentru odihnă.

Ziua 9 ➠ 28 februarie 2016 Varanasi | Sarnath

După micul dejun, te plimbi puțin pe străduțele întortocheate din Varanasi înainte să mergi la Sarnath, locul unde Buddha a rostit primul discurs, enunțând Cele Patru Adevăruri Nobile și arătând Calea care duce la eliberare. Te întorci la Hotel, pentru odihnă.

Ziua 10 ➠ 29 februarie 2016 Sarnath | Kushinagar

După micul dejun, pornești spre Kushinagar (270 km), unde te bucuri de un program de voie, după cazarea la Hotel.

Ziua 11 ➠ 1 martie 2016 Kushinagar

Vizitezi Templul Mahaparinirvana, ridicat pe locul unde Buddha a trecut în Nirvana, și stupa unde rămășițele sale pământești au fost incinerate. Te întorci la Hotel, pentru odihnă.

Ziua 12 ➠ 2 martie 2016 Kushinagar | Lumbini

Revii la Lumbini (155 km), unde te desparți de prof. Basanta Bidari. După ce te cazezi la Hotel, ești liber să folosești timpul rămas așa cum îți place.

Ziua 13 ➠ 3 martie 2016 Lumbini

Ai la dispoziție întreaga zi să vizitezi mănăstirile pe care nu le-ai putut vizita prima oară, să meditezi, să participi la ceremonii în templele și mănăstirile buddhiste și să te reculegi în Grădina Sacră, contemplând întregul ciclu, de la naștere la moarte și din nou la renaștere.

Ziua 14 ➠ 4 martie 2016 Lumbini | Kathmandu

Te întorci la Kathmandu. După cazarea la hotel, program de voie și apoi cina de rămas bun.

Ziua 15 ➠ 5 martie 2016 Kathmandu

Ești transferat la aeroport. Urmează să te întorci acasă…

 

Tariful Pachetului (20 februarie – 05 martie 2015)

 • $ 950*/ călător (grup de 21+ călători)
 • $ 1150*/ călător (grup de 16-20 călători)
 • $ 1350*/ călător (grup de 10-15 călători)
 • $ 1750*/ călător (grup de 6-9 călători)
 • Achitarea contravalorii călătoriei: US$ 500 la înscriere şi diferența cu min. 15 de zile înainte de plecarea în călătorie.
 • În cazul retragerii din motive personale, se reține avansul.

TARIFUL INCLUDE:

 • Cazarea în regim bed & breakfast, în camere duble sau triple, la hoteluri și pensiuni decente, în locațiile menționate în itinerariu;
 • Mesele menționate în itinerariu;
 • Transferurile de la aeroport la Hotel și de la Hotel la aeroport, în Kathmandu;
 • Deplasarea în Nepal și India cu vehicul confortabil, prevăzut cu AC;
 • Taxele de intrare la obiectivele prevăzute în program;
 • Plimbare cu barca pe Gange, la Varanasi;
 • Câte o sticlă de 1L de apă potabilă pe zi.
 • Ghidul și un însoțitor;

TARIFUL NU INCLUDE:

 • Taxele de viză pentru Nepal și India. Viza nepaleză se obține la aeroport, în Kathmandu (25 US$), iar viza indiană trebuie obținută înaintea călătoriei (180 RON); Zborul internațional;
 • Prânzurile și cinele care nu au fost menționate în itinerariu;
 • Cheltuielile personale (cumpărături, internet, serviciu de spălare a rufelor etc.);
 • Bacșișul pentru ghizi, șoferi etc.

POSIBILE CHELTUIELI SUPLIMENTARE, OPȚIONALE:

 • Asigurarea de călătorie;
 • Mese: 5-15 US$/ masă în cazul meselor ce nu sunt incluse în pachet;
 • Suveniruri.

ALTE RECOMANDĂRI DE CĂLĂTORIE:

 • Pașaport valabil cel puțin 6 luni după data întoarcerii în călătorie;
 • Asigurarea de călătorie e obligatorie. Pentru liniștea ta, te informăm că atât Nepalul, cât și India dispun de spitale moderne, bine dotate, cu personal competent, de care sperăm să nu fie nevoie.
 • Dacă dorești să te alături sesiunilor de meditație, te sfătuim să-ți aduci perna ta etc.;
 • Vaccinarea nu este necesară pentru a călători în India și Nepal. Locurile pe unde mergem sunt sigure. Pentru confortul tău psihic, consultă-ți medicul;
 • E bine să fii atent ce mănânci și de unde mănânci, dacă nu vrei să te alegi cu stomacul în piuneze.
 • Apă de băut? Doar îmbuteliată.
Print Friendly, PDF & Email
+Gallery
+Meta