Cum a început totul

Home  /  Despre noi  /  Cum a început totul

Konrad Adenauer spunea: “Trăim cu toții sub același cer, dar nu avem toți același orizont.”

Încă de când am auzit pentru întâia oară acest citat, m-am întrebat la ce anume se referă. Dincolo de sensul său evident, privit din perspectivă geografică și rațională, am ajuns la concluzia că există o multitudine de interpretări posibile. Am realizat ulterior faptul că, descoperirea treptată a acestor înțelesuri m-a purtat pe un drum pe care nu știam că umblu. Mi-am dat însă seama la un moment dat, atunci când orizontul meu personal nu mai semăna deloc cu orizontul meu cotidian! Senzația a fost cutremurătoare. Mai întâi m-am speriat. Știam că trebuie să schimb ceva și nu îmi venea să cred, că am pierdut atâția ani din viață. Dar drumul nu s-a terminat aici, călătoria a continuat, și mi-am dat seama, că lucrurile nu stăteau așa. Da, trebuia să schimb ceva, însă anii nu au fost pierduți. Au fost ani de învățătură și pelerinaj. Cum să ajungi să realizezi cu mintea adevăratul înțeles al unor lucruri, dacă nu cunoști toate fațetele sale? Da, este vorba despre viață! Și despre ce înțelegem să facem cu ea.

Cred că, sub acest cer, omul are o singură datorie reală în viață: să fie fericit! Toate faptele lui, toate gândurile lui trebuie să conveargă spre această direcție. Schimbă-ți orizontul. Fă-l să-ți placă. Simte-te bine în acest peisaj, pe care doar tu îl poți crea!

Cu aceste gânduri am plecat și eu la drum. Această companie este la început acum, când scriu aceste rânduri, dar tocmai aceasta este ideea: acesta este doar începutul! Atunci când crezi în ceea ce faci și iubești acel lucru, cu certitudine totul va fi bine!

Peter Schmidts

Peter Schmidts

Print Friendly, PDF & Email