Etiopia – periplu între animism și creștinism

Home  /  Aventuri  /  Cultură & tradiții  /  Current Page
×Details

Etiopia – o calatorie inapoi in timp.

Istoria pe care nu ai avut niciodata sansa sa o inveti asa cum ar trebui. Un mod de viata pe care nu l-ai vazut decat in documentare. Ritualuri despre care nici nu credeai ca au existat, ca sa nu mai spunem ca exista inca! Etiopia este o calatorie in timp atat de plina de descoperiri si experiente, incat nu iti va ajunge niciodata timpul sa o povestesti prietenilor sau familiei, la întoarcere. Etiopia, o tara in care peisajele concureaza cu realizarile umane, in care religia ortodoxa convietuieste alaturi de traditii pagane bine pastrate.

Peste 200.000 de oameni traiesc in triburi care isi vorbesc limba proprie si isi respecta obiceiurile, de cele mai multe ori diferite intre ele, intr-un taram in care e greu sa deosebesti realitatea de mit si in care nu va trece zi fara sa fii surprins.

Iată doar câteva dintre experienţele pentru care trebuie să fii pregătit:

  • Descoperirea celui de-al doilea Ierusalim: bisericile creştine monolite de la Lalibela, excavate sub nivelul pământului, la sfârşitul secolului 12;
  • Vizitarea mănăstirilor de pe insula lacului Tana şi a castelului de la Gondar, supranumit Camelotul Africii;
  • Traversarea Nilului cu barca, la poalele cataractelor Nilului Albastru;
  • Întâlnirea cu cele mai izolate şi fascinante triburi şi culturi din Valea Omo, de la Mursi, tribul în care femeile poartă farfurii în buza de jos, la Konso, faimoşi pentru agricultura terasată, sau Hamer, cu coafurile lor elaborate şi săriturile peste tauri, ca semn al trecerii către maturitate;
  • Descoperirea faunei sălbatice din sudul Etiopiei;
  • Incursiune în lumea cafelei etiopiene, cea mai vestită cafea din Africa.

Cand sa mergi? Intre 3 si 18 octombrie 2016. Citeste mai jos brosura noastra electronica si scrie-ne la travel@1001adventures.ro.

Print Friendly, PDF & Email
+Gallery
  • etiopia
+Meta
+Comments

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.