Kilimanjaro. Karibu Uhuru!

Home  /  Destinații  /  Africa  /  Current Page
×Details

Once in a lifetime!

kilimanjaro landscape

Când ai fost copil, ai auzit pentu prima oară de Kilimanjaro, muntele alb. Poate ai citit și cartea lui Hemingway, ”Zăpezile de pe Kilimanjaro” și ai archivat informațiile în categoria ”de reținut”. Iar dacă te afli aici,este posibil să fie și în “to-do-list”.

A venit oare, acum, vremea să îți schimbi prioritățile și perspectivele, să ieși din “virtual”? Este “targetul de vânzări” de luna aceasta, de anul viitor etc. cel mai important obiectiv, cea mai de preț aspirație? Știu, ești perfect conștient că nu! Dar, din 1001 motive, nu ai reușit până acum să schimbi această situație.

Îți putem da noi 1001 de motive să o faci! Și îți împărtășim un secret: așa s-a născut și 1001 Adventures! Știm bine cum este ea… viața de corporatist…!

Karibu Uhuru! În Swahili înseamnă Bun venit pe vârful Uhuru. Iar Uhuru se traduce, în aceași limbă, prin libertate. Bine ai venit, așadar, în libertate, alături de 1001 Adventures!

EXPEDIȚII VIITOARE (Scrie-ne la travel@1001adventures.ro)

1 – 7 octombrie, 2017 – Ruta MachameTarif: $1500/pers.

Dacă dorești să te asistăm în procurarea biletelor de avion, îți stăm cu plăcere la dispoziție!

—–

Alfred Souza spunea: “Mult timp am avut impresia că viaţa mea va începe în curând, adevărata mea viaţă! Dar mereu aveam greutăţi de înfruntat, mereu ceva de rezolvat, o încurcătură care cerea timp, datorii încă nerezolvate. După aceea, viaţa… ar fi început.”

Întreabă-te dacă orizontul tău personal, așteptările tale lăuntrice, mai corespund peisajului și realităților tale cotidiene, care constituie însumate viața ta. Vei rămâne surprins! Întreaga viață e o călătorie, un pelerinaj. Spre tine însuți. Trebuie să avansezi, nu să rămîi în stație!

Și ce are asta a face cu o călătorie în Africa, de exemplu? De ce trebuie să urc pe Kilimanjaro sau să particip la un safari prin Africa sălbatică? Nu trebuie, dar recunoaște: ar fi ceva cu adevărat extraordinar, nu? Știai ca pentru a atinge Uhuru (5.895m), cel mai înalt vărf al masivului Kilimanjaro, nu ai nevoie de nicun fel de cunoștiințe de alpinism? Este singurul vărf dintre cele 7 cele mai înalte ale celor 7 continente (Seven Summits), accesibil aproape oricui!

 Kilimanjaro – checklist înainte de plecare

KILIMANJARO…

“…imens cât lumea, măreţ, înalt, şi necrezut de alb în soare…” – Ernest Hemingway

Kilimanjaro

TUR DE TREKKING SPRE ACOPERIȘUL AFRICII !

O aventură ce se întâmplă o dată în viață!  De aceea, nu ezita să extinzi aventura, anexând unul sau mai multe din tururile noastre conexe de SAFARI în rezervațiile naturale ale Tanzaniei sau Keniei, sau pe plajele de pe insula mirodenilor, ZANZIBAR !

De-a lungul timpului, s-au tot spus felurite legende despre Muntele Strălucitor, sau Kilima Njaro, cum este numit în Kiswahili. Chaga, oameni care locuiesc la poalele acestui munte, vorbesc despre spirite care păzesc o colecţie de argint şi de pietre preţioase aflată in interiorul său, și care aduc boală și îngheț asupra oricui îndrăzneşte să se aventureze pe pantele sale.

Parcă în ciuda acestor legende, Kilimanjaro nu este doar cel mai înalt punct al continentului african, dar este și cel mai înalt munte de pe terra, ce poate fi cucerite de către persoane obișnuite, fără abilități speciale de alpinism. Într-adevăr, cu suficientă ambiție și perseverență, visul de a urca pe mărețul acoperiş al Africii poate deveni o realitate pentru aproape orice drumeț dedicat.

Există o serie de rute ce duc spre vârful Muntelui Strălucitor, cele mai renumite fiind Machame şi Marangu. Pe ruta Marangu vei putea sa te bucuri de confortul cabanelor cu paturi supraetajate şi energia solară, în timp ce pe ruta Machame este posibilă doar cazarea în corturi. În plus, există o serie de rute mai puțin umblate, inclusiv Rongai, Western Breach și Lemosho.

Prima mea experiență cu acest munte mi-a schimbat viata. Vă voi lăsa în compania unui citat din Aleister Crowley, la întoarcerea sa dintr-o încercare pe K2, cuvinte ce mi-aş fi dorit să fie ale mele: “Doream sa dau de veste omenirii despre o nouă stare despre care puteam spune puţine sau nimic, […] , să le spun să-şi abandoneze toate obiceiurile lor de viaţă şi să se rupă de trecutul şi de mediul lor, şi să se îmbarce într-o aventură fantastică, fără alte resurse decât puterea și inteligența lor nativă. Eu am facut-o, şi nu doar că am descoperit că prețioasa perlă valora cu mult mai mult decât posedasem vreodată, dar și că pericolele şi privaţiunile de pe parcursul căutării, în esența lor, s-au dovedit a fi cele mai de preț amintiri. Am fost sigur măcar de atât: că nimic pe aceasta lume, cu excepţia aceastui lucru, nu merita a fi făcut”.

Noi, cei de la 1001 Adventures, suntem onorați să vă putem însoţi în această călătorie, să vă putem sprijini în încercarea de a găsi și de a cuceri culmea dvs. personală. Suntem încântați să vă asistăm de-a lungul acestei aventuri, astfel încât dvs. să vă puteţi bucura pe deplin de această experienţă de neuitat.

Kilimanjaro

 

CUCERIM KILIMANJARO!

Kilimanjaro, în Tanzania, este cel mai înalt vârf din Africa şi cel mai înalt munte de sine stătător din lume. Este un munte pe care poți parcurge aproximativ 100 km, poți câstiga peste 4.000 de metri în altitudine, traversa pădurea tropicală, zone mlăştinoase, deșert alpin, câmpuri de zăpadă şi stânci de gheaţă. Și toate acestea practic la ecuator! Are toate ingredientele pentru a fi o aventură fascinantă și cu adevărat de neuitat!

Masivul Kilimanjaro este compus din trei grupe de munţi: Kibo, al cărui cel mai inalt vârf este Uhuru (5895m), destinaţia noastră, Mawenzi (5150m) – o ascensiune tehnică -, şi Shira (3962 m). Atingând o înălțime de 5910 m ca efect al ultimei erupţii majore a vulcanului n urmă cu aproximativ 360.000 de ani, Kibo a fost în permanență erodat de gheţari, râuri şi alunecări de teren, ajungând să aibă înălţimea de astăzi. Se crede că Kilimanjaro, asemeni vecinului său, Mount Kenya, își pierde constant gheţarii ca efect al încălzirii globale. Așadar, iată șansa ta: escaladează Kilimanjaro, atâta timp câtacești ghețari maiestuoși sunt încă acolo!

Chiar dacă masivul Kilimanjaro este acoperișul Africii, el poate fi cucerit de către orice persoană aptă din punct de vedere fizic. Unul dintre primii occidentali care a urcat pe Kilimanjaro în 1841 a fost Johann Rebmann, un misionar german. Astazi, unul dintre gheţarii de pe  Kibo îi poartă numele (ghețarul Rebmann).

De atunci și până astăzi, zeci de mii de persoane au încercat  să cucerească varful, urmând unul din multele trasee bine marcate. A folosi cuvinte precum “alpinist” sau “cățărător” nu este tocmai corect în acest caz. Însă, deşi nici una dintre rutele ce duc spre vârf nu necesită cu adevărat abilităţi de alpinist, drumeția spre acoperisul Africii este una pretențioasă din punct de vedere fizic și psihic și nu trebuie subestimată. Circa 40% din cei care au pornit deciși să cucerească Kilimanjaro, se întorc înainte de a ajunge la vârful Uhuru.

Astăzi, excursionişti ca tine alcătuiesc majoritatea celor ce cuceresc Kilimanjaro, muntele fiind, în fapt, unul dintre cele mai înalte vârfuri din întreaga lume, accesibil drumețului obișnuit. Desigur, există și rute extrem de dificile către vârf, dar pe acelea le putem lăsa în seama alpiniştilor profesionali. Noi putem urma traseul rutei Marangu, care este cea mai uşoară dintre toate, fiind cunoscută și sub numele de “ruta Coca-Cola”, datorită popularității sale și a confortului oferit de cabanele din lemn. Dar, hei, asta nu înseamnă că va fi asemenei unei plimbări prin parc…! Pe lângă Marangu, mai putem folosi și ruta Machame (cunoscută sub numele de “ruta Wishkey”),  ruta Shira sau Lemosho.

1001 Adventures este unul dintre puținii specialiști în Kilimanjaro din România. Noi facem posibilă această călătorie şi ne ocupăm de absolut tot ce vei avea nevoie, dar în cele din urmă tu ești cel care trebuie să-ți asumi această provocare şi care, în final, va reuşi!

Print Friendly, PDF & Email
+Gallery
  • Echipa noastra la coborarea de pe Kili
+Related
+Meta