Madagascar – aventuri pe o alta planeta

Home  /  Destinații  /  Africa  /  Current Page
×Details

Madagascar, 15-27 octombrie 2017

O călătorie care satisface orice dorinţă de explorare.

Hai cu noi în Madagascar să cunoști o lume unică, o experiență cu totul specială pentru ochi și simțiri! Țară a baobabilor și lemurienilor, a cameleonilor, a catedralelor încremenite în piatră timp de milioane de ani și a plajelor de vis.

Separată de Asia și Africa de pe timpul dinozaurilor, viața sălbatică s-a dezvoltat într-o formă cu totul neașteptată și a creat specii endemice ce pe care nu le poți găsi nicăieri altundeva în lume. Asta pentru că oamenii au avut o foarte mică contribuție la dezvolarea de aici, insula fiind colonizată cu doar două mii de ani înainte iar natura a avut timp să-și croiască o imagine unică.

Unii biologiști ar numi Madagascarul al optulea continent. Alții ar spune că tocmai au aterizat pe o altă planetă! În orice caz, o aventură în Madagascar nu se poate compara cu nimic altceva.

Vrei să afli mai multe? Te invităm atunci să ne citești în continuare.

De ce e altfel această călătorie?

Călătoria pe care ți-o propunem este compusă din patru părți distincte ale Madagascarului. Am ales special aceste puncte de interes pe circuitul nostru deoarece am dorit să evidențiem diversitatea reliefurilor și ecosistemelor de pe acestă insulă și să trăim experiențe căt mai diverse, așa cum nu le mai oferă nicio altă agenție.

Explorăm coasta de vest a Madagascarului între Morondava și Tsingy de Bemahara. Două râuri ce vin din munți paralel cu canalul Mozambique: Tsiribihina și Manambolo, brăzdează imensul platou de calcar format de Tsingy de Bemahara. Tsingy oferă exploratorului imagini și experiențe unice și este unul dintre puținele ecosisteme de pe insulă recunoscute în patrimoniul UNESCO. Pe aceste câmpii, baobabul este rege, străpungând cerul cu prezența sa înaltă și masivă. Aici regăsim și cea mai emblematică imagine a Madagascarului, Aleea Baobabilor.

Nici o călătorie în Madagascar nu este completă fără o oprire în partea centrală a insulei, reprezentată de dealuri în culori vii – verde, cenușiu și galben, dealuri împodobite de pitorești lanuri de orez.

Continuăm turul către est. Urmăm un coridor de pădure virgină ce acoperă panta descendentă spre coasta Oceanului Indian pentru a vizita Parcurile Andasibe și Mantadia. Andasibe are o viață salbatică unică, orhidee și alte plante rare, multe specii de lemurieni, reptile și amfibii, iar această bogăție naturală poate fi explorată pe jos printre râuri, cascade și păduri tropicale. Iar Mantadia este un teritoriu și mai puțin explorat iar noi suntem onorați să-l cunoaștem.

Nu ne-ar fi trecut prin cap să plecăm din Madagascar fără a petrece ultimile trei zile pe Insula Saint Marie, unde ne bucurăm de liniștea unor plaje paradisiace.

Vizzualizează mai jos broșura electronică:

Print Friendly, PDF & Email
+Gallery
+Related
+Meta
+Comments

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.