Mont Blanc – acoperișul Europei.

Home  /  Aventuri  /  Aventură & Expediție  /  Current Page
×Details

Mont Blanc! În imaginea de mai jos, Jacques Balmat îi indică lui Horace Bénédict de Saussure, un aristocrat din Geneva, semețul vârf. Jacques Balmat a fost primul care a atins vârful superbului Mont Blanc, în data de 8 august 1786, alături de dr. Michel Gabriel Paccard și care, după 25 de ani de la anunțarea unei recompense substanțiale de către Saussure, a reușit să o și incaseze.

Chamonix-Mont-Blanc

În iulie poți călca pe urmele lui Balmat, alăturându-te unei noi expediții 1001 Adventures, determinată să cucerească vârful. Scrie-ne la travel@1001adventures.ro sau office@1001adventures.ro.

Prin structura programului nostru, premisele pentru a avea cât mai multe șanse de reușită în atingerea vârfului sunt create, bazat și pe experiența ultimilor ani:

  • Vor exista doi ghizi însoțitori, astfel încăt grupul să poate fi divizibil, în cazul unor diferențe accentuate de ritm la urcare, sau de abandon al unor participanți. Astfel, un ghid va fi mereu acolo pentru a continua urcarea cu grupul, în timp ce cei mai lenți vor avea propriul însoțitor care, la nevoie, se poate întoarce cu ei.
  • Vom avea rezervate, simultan, o noapte de cazare suplimentară la refugiul Gouter, dar și la hotelul din vale. Asta pentru situația în care reușim încă de la prima tentativă cucerirea vârfului si putem coborâ în vale. În caz contrar, petrecem respectiva noapte la Gouter și ne încercăm norocul a doua zi. Din nou, în cazul reusiti a unei părți din grup, acesta poate coborâ în vale cu unul dintre însoțitori, în timp ce restul grupului mai are o șansă a doua zi, conduși de celălalt ghid.

Să sperăm că ne va fi alături și vremea!

Atunci când urci un munte, deguști un vin bun, te îndrăgostești, regăsești pe cineva drag, trăiești o adevărată și profundă experiență, care îți va întări, de fiecare dată, aprecierea atât pentru ceea ce este în jurul tău, cât și pentru ceea ce este înăuntrul tău.

Mont Blanc 2015. Citește mai multe în broșura electronică:

Print Friendly, PDF & Email
+Gallery
  • Mont Blanc
+Related
+Meta