Pelerinaj pe El Camino de Santiago

Home  /  Aventuri  /  O dată în viață!  /  Current Page
×Details

el camino de santiago

El Camino de Santiago

El camino de Santiago – PELERINAJ PE DOUĂ ROȚI. 

El camino de Santiago. Cel mai faimos traseu către orașul Santiago de Compostela, țelul oricărui pelerin, este Ruta Franceză, venind dinspre Franța în Spania. Acest drum de pelerinaj respiră istorie, legendă, cultură și frumuseți naturale, pe cât de variate, pe atât de provocatoare și îmbietoare.

Vrem să-ți arătăm calea pe care pelerinii din întreaga lume o parcurg, pe jos sau călare. Noi vom fi călare pe două roți și vom savura fiecare rotire în parte a spițelor. Parcurgerea efectivă a traseului de la León la Santiago o vom realiza în 5 zile, pedalând în total 313 km, petrecând însă timp și printre minunățiile citadine ale traseului.

Alătură-te nouă în această călătorie inițiatică și vei avea parte de o experiență inedită de viață, împletită cu aventură, sport, spiritualitate, prieteni noi și amintiri de neuitat! Doamne ajută!

Vizualizează broșura aventurii tale aici:

Pelerinaj pe bicicletă?

Puternica atracție, atât culturală cât și spirituală, de a face călătoria către Santiago într-o maniera tradițională, respectiv pe jos sau călare, s-a menținut și amplificat în ultimii ani, mai ales ca urmare a însuși interesului manifestat de către pelerini de a reface, în cât mai mare măsură, traseul original, dar și datorită apariției diferitelor servicii adiacente, adaptate acestui tip de călătorie.

Parcurgerea lui El Camino spre Santiago cu bicicleta a fost acceptată și ea ca fiind o formă de pelerinaj, întrucât încorporează multe dintre caracteristicile tradiționale ale pelerinajului. Într-adevăr, viteza de deplasare și ruperile de ritm sunt completate de efortul fizic considerabil și de sentimentul de depășire a limitelor, deplasarea cu bicicleta favorizând reflecția și un anumit sentiment de singurătate, elemente compatibile cu ideea de călătorie în grup și solidaritate.

Echiparea bicicletei.

Orice touringbike sau mountain bike, la care se poate monta un suport de bagaj, ar trebui să fie suficient de bun pentru a-ți asigura participarea pe un traseu precum acesta. Totuși, e util să-ți echipezi bicileta cu un mic set de scule, păstrat sub șa, pentru eventuale urgențe, geantă și coburi în partea din spate, precum și o geantă pentru ghidon. Util poate fi și un cric.

Antrenament prealabil.

Nu este un traseu adresat performerilor, poate deveni însă o experiență dificilă dacă nu ești obișnuit cu bicicleta sau dacă efortul fizic, distribuit pe mai multe zile, îți dă de furcă. Febra musculară și crampele sunt deseori întâlnite pe turele lungi. Pentru cazuri de genul acesta, însă, avem pregătită o mașină suport. Totuși, pentru savoarea deplină a călătoriei, îți recomandăm să începi deja să parcurgi distante mai lungi pe teren accidentat (20-50 km/ieșire, drum forestier diversificat, poteci).

Perioada optimă.

În general, cel mai bun moment al anului pentru parcurgerea circuitului de pelerinaj este prima jumătate a lunii septembrie, când nu se mai simte fierbințeala verii, dar lumina zilei încă întârzie peste ținuturi. Un alt sezon foarte bun este de la sfârșitul lunii mai și până la sfârșitul lunii iunie. În timpul primăverii și la început de toamna, drumul se prezintă în cele mai bune condiții, cu toate că modificarea condițiilor meteo poate îngreuna călătoria uneori.

Lunile iulie și august nu sunt propice pentru parcurgerea acestui traseu, în principal din cauza caniculei. Nici iarna nu este plăcut să parcurgi acest drum, din cauza frigului și a vânturilor puternice.

Print Friendly, PDF & Email
+Gallery
+Meta