Jambo! Zanzibar

Home  /  Aventuri  /  "Do-Nothing" holiday  /  Current Page
×Details

ZANZIBAR – insula mirodeniilor & Stone Town

jambiani_beach__zanzibar_island__tanzania

Situat pe lângă coasta Tanzaniei, Arhipeleagul Zanzibar – componentă a Tanzaniei, chiar dacă adesea este considerat ca fiind un stat separat – este un buchet de peste 50 de insule, majoritatea dintre ele cu o istorie străveche și un amalgam cultural complex. Cea mai cunoscută dintre ele este cea care și dă numele arhipeleagului: Zanzibar (”Unguja”).

Insulele mai mari ale arhipeleagului sunt foarte fertile și dispun de resurse agricole diverse. Pe suprafața lor se întind numeroase ferme de mici dimensiuni, iar aerul, prin aromele puternice ale diferitelor mirodenii, conferă un spirit foarte exotic. Plajele de nisip sunt magnifice, multe sunt acoperite cu o pulbere albă nisipoasă și umbra palmierilor oferă o relaxare supremă, în timp ce recifele îmbie la scufundări și snorkeling.

EXCURSII VIITOARE:

1. Safari & Zanzibar – 16 zile, 29.07 – 13.08, tarif: € 2.995,-

2. Kilimanjaro & Zanzibar – 16 zile, 29.07 – 13.08, tarif: € 2.795,-

 

STONE TOWN

este inima orașului Zanzibar, un adevărat labirint de alei înguste încărcate cu palate, moschei și mici magazine. Este o invitație în sine de a veni până aici și de a sta una sau două nopți într-unul din hotelurile mignone sau casele comercianților, singura ta grijă fiind să adulmeci atmosfera până în străfundurile eului propriu.

Stone Town sau Mji Mkongwe, în limba swahili însemnând “orașul vechi”, reprezintă partea antică a orașului Zanzibar (sau Unguja Mjini) – capitala insulei Unguja, informal cunoscută sub numele de Zanzibar, parte a arhipeleagului tanzanian. Se află situat pe coasta vestică a insulei Unguja, principala insulă a arhipeleagului. Fostă capitală a Sultanatului Zanzibar și un centru comercial înfloritor, obiectul principal al comerțului fiind mirodeniile, orașul a crescut în importanță ca punct forte al Zanzibarului în timpul perioadei coloniale. La momentul în care Tanganiyka și Zanzibar s-au reunit în Republica Unită a Tanzaniei, Zanzibar și-a menținut statutul semi-autonom, păstrând Stone Town ca locație a guvernului local.

Raportat la Africa de Est, Stone Town deține o importanță istorică și artistică deosebită. Arhitectura sa, majoritară din secolul al XIX-lea, oglindește diversele influențe provenind din cultura Swahili, o împletitură remarcabilă de elemente maure, arabe, persane, indiane și europene, astfel că orașul a fost inclus, din anul 2000, în Patrimoniul Mondial UNESCO de Site-uri.

Datorită patrimoniului său, Stone Town este și un important punct de atracție al Tanzaniei și o mare parte a economiei sale este dependentă de activitățile derulate de industria turismului.

COASTA DE EST

se remarcă prin liniatura țărmurilor de nisip fin și alb, oferind cea mai pură relaxare. Aici se află situate cele mai bune resorturi turistice, fiecare debordând de un specific aparte. Te poți bucura aici de un sejur sau poți călători în larg către Insula Mnemba, pentru o evadare originală pe o insulă privată.

PARTEA DE NORD

La aproximativ două sau trei ore de condus dinspre Stone Town, Nungwi a constituit pentru timp îndelungat un real magnet pentru cei care își căutau bucățica lor de paradis. Aici e universul scufundătorilor și al amatorilor de plajă, care se bucură în aceeași măsură și de o atmosferă plină de viață specifică unui spațiu non-urban care nu își găsește termen de comparație cu ce cunoaștem noi în Europa.

PENINSULA MICHAMVI

este în extrema sud-estică a Zanzibar-lui și nu se deosebește de ”Coasta de Est”, adică lodges, un hotel mai mare și oarecum trăznit, plaje interminabile, palmieri și albul fin al nisipului.

SUD-VESTUL

La sud de Stone Town, Peninsula Fumba este cea mai relaxată și prietenoasă parte a insulei, extrem de liniștită și cu un număr redus de vizitatori.

INSULA PEMBA

este parte componentă a arhipeleagului și se află la o distanță de jumătate de oră de zbor pe direcția nord-est de Zanzibar. Este o insulă mai puțin dezvoltată, dispune de o lodge și este locuită de o populație care a rămas mai ancorată în tradiții decât în alte locuri ale arealului.

INSULA MAFIA

deși nu aparține de Arhipeleagul Zanzibar, se învecinează cu Insula Pemba și este, cu siguranță, un loc care merită explorat. Aici găsești o serie de mici lodge-uri charmante și poți savura din plin activitățile de scufundare și snorkeling, chiar dacă locurile nu oferă strălucirea altora.

 

Print Friendly, PDF & Email
+Gallery
+Meta