Cover Circuit Rajasthan.jpg
VEZI SI ALTE CIRCUITE

India- Rajasthan

De ce Rajasthan?


Dacă am da timpul înapoi, să ne amintim primele frânturi de vise şi primele amintiri despre India create de imaginaţia noastră…cu siguranţă am recunoaşte în totalitate Rajasthanul. Ţara fachirilor şi turbanelor, a deşertului şi cămilelor, a elefanţilor şi îmblânzitorilor de cobre, a palatelor şi a maharajahilor, a maimuţelor şi tigrilor. Ţară a poveştilor parcă desprinse din 1001 de nopţi, a juvaerelor, a cavaleriei şi curajului absolut, ţară a templelor ce te lasă fără suflare. Rajasthanul este o utopie a deşertului ce te transportă în locuri pe care le credeai de mult apuse. Şi totuşi, Rajasthan există cu adevărat şi este una dintre cele mai preţioase nestemate din caleidoscopul format de India. Statul cel mai conservator din India, Rajasthan ține cu dinții de tradiție.

Pentru Cristina, ghidul tău din această incursiune indiană, Rajasthan este mult mai mult decât o simplă destinaţie de călătorie. Ea are despre acesta o tolbă de poveşti inepuizabile, culese chiar din viaţa reală, în timpul perioadei în care a trăit în Rajasthan, și pe care doreşte să le împătăşească oricui doreşte să o asculte.

Deși aterizăm în Mumbai, pentru a lua pulsul celui mai mare oraș indian, majoritatea acestui circuit se va desfășura în Rajasthan. Explorăm cele mai importante orașe ale sale: Udaipur, Jaisalmer, Pushkhar și Jaipur, vizităm temple superbe sculptate în marmură, dormim sub cerul de un miliard de stele al deșertului, ne dăm cu tiroliana pe fundalul unui fort impozant, dormim într-un palat nobiliar și căutăm tigrii la ei acasă. Participăm la cel mai colorat festival indian -Holi- și da, vizităm și Taj Mahalul. O să-ți placă!
Itinerariul complet


Ziua 1 ➠ 22 octombrie 2022, sâmbătă [ - / - / - ]

Mumbai

Bine ai sosit în India! De pe aeroportul din Mumbai suntem transferaţi la hotel, pentru o binemeritată odihnă sau reîmprospătare, în funcție de ora sosirii (am inclus și această primă noapte de cazare).

Ziua 2 ➠ 23 octombrie 2022, duminică [ Mic dejun / - / - ]

Mumbai

În cursul acestei dimineți te ducem în Dharavi, unul dintre cele mai mari slum-uri din Asia, pentru a cunoaște o parte din India dincolo de aparențe. Departe de a fi o experiență traumatizantă, noi am învățat multe din această vizită.

Continuăm turul nostru cu vizita centrului financiar al oraşului şi admirăm Fântăna Flora, Piaţa Crawford, Victoria Terminus (patrimoniu cultural al UNESCO), clădire victoriană a gării principale din Bombay, Clădirea Guvernului Statului Maharashtra și clădirea Universităţii din Mumbai. În timpul pelegrinării noastre în oraș vizităm și Biserica Afgană.

Ultima parte a timpului o petrecem în Colaba, cel mai pitoresc colţ al oraşului, pentru un mic tur pietonal. Oprim la The Gateway of India, primul edificiu ce se vedea de pe mare la apropierea de Coasta Indiei. Dacă va fi permis accesul, ne strecurăm la Taj Mahal Palace Hotel, unde s-au cazat de-a lungul vremii Beatles-ii, Jackie Kennedy, Angelina Jolie & Brad Pitt și alții. Oprim şi la Cafeneaua Leopold, loc devenit celebru prin romanul Shantaram, de unde se recrutează figuranţii străini din filmele de la Bollywood.

Ziua 3 ➠ 24 octombrie 2022, luni [ Mic dejun / - / - ]

Mumbai | Udaipur

La ora potrivită suntem transferați la aeroport, pentru zborul către Udaipur. Odată aterizați continuăm călătoria la bordul unei ambarcaţiuni ce ne va plimba pe apele lacului Pichola, de unde avem frumoase priveliști de ansamblu asupra orașului, prilej cu care vizităm Palatul Jag Mandir. Cina ți-am rezervat-o la cel mai șic restaurant din oraș!

Ziua 4 ➠ 24 octombrie 2022, luni [ Mic dejun / - / Cină ] HAPPY DIWALI!

Udaipur | Jodhpur

Udaipur este numit şi Veneţia Estului sau Oraşul Lacurilor. După micul dejun, explorăm fosta capitală a statului Mewar, cu vizite la templul Jagdish din secolul XVII, cel mai renumit din oraş, şi City Palace, cel mai mare palat din Rajasthan. De pe malul apropiat, Gangaur Ghat, avem o frumoasă privelişte asupra palatului. Continuăm spre Ranakpur unde vizităm templele jain, dintre cele mai frumoase realizate în toată ţara. Comunitatea jain este o comunitate religioasă foarte bogată ce a lăsat lumii o moștenire extraordinară în temple dantelate de marmură. Seara sosim la Jodhpur, unde luăm cina într-un decor deosebit și sărbătorim cel mai important festival indian: Diwali. Diwali Mubarak Ho!

Ziua 5 ➠ 25 octombrie 2022, marți [ Mic dejun / - / - ]

Jodhpur

Jodhpur este supranumit Oraşul Albastru, datorită culorii caselor sale şi este al doilea oraş ca mărime din Rajasthan. Dimineaţa este dedicată vizitei Fortului Mehrangarh, unul dintre cele mai impunătoare forturi din Rajasthan, fost ce nu a fost niciodată cucerit. La coborârea din fort, poți coborî pe tiroliană! O suită palpitantă de 6 tiroliene asigură o panoramă uimitoare asupra fortului Mehrangarh.

Continuăm apoi cu vizita la Jaswant Thanda, impresionantul mausoleu al familiei regale din Jodhpur. După-amiază liberă pentru a explora în continuare orașul.

Ziua 6 ➠ 26 octombrie 2022, miercuri [ Mic dejun / - / Cină]

Jodhpur | Deșertul Thar

De la Jodhpur ne continuăm drumul prin peisajul arid al deșertului Thar. Partea a doua a zilei ne găsește pe tărâmul celor 1001 de nopţi (nu degeaba ne numim “1001 Adventures”), în pas de… cămilă. După ceva cazne ajungem la destinaţie: o locație secretă în deșert, unde aşteptăm relaxaţi apusul soarelui. Ora cinei va culmina cu un foc de tabară şi poveşti stranii “ca la gura sobei”! Locația și decorul, tipic pentru deșertul indian, te vor aduce pe un tărâm necunoscut și de mult dat uitării.

Ziua 7 ➠ 27 octombrie 2022, joi [ Mic dejun / - / - ]

Deșertul Thar | Jaisalmer

Soarele blând al dimineţii este cel mai bun deşteptător după o noapte petrecută departe de agitaţia lumii. Ne luăm la revedere de la locurile în care ne-am simțit ca niște maharajahi nomazi și continuăm spre Jaisalmer unde cunoaștem în partea doua a zilei orașul!

Ne “pierdem” printre străduțe și haveli, vile ce erau odinioară doar apanajul nobilimii și înțelegem mai mult din arhitectura și sufletul acestora.

Ziua 8 ➠ 28 octombrie 2022, vineri [ Mic dejun / - / Cină ]

Jaisalmer | Khimsar

Începem ziua vâslind pe rezervorul de apă al oraşului, Gadi Sagar, pentru o dimineață într-un decor deosebit.

Continuăm cu vizita celei mai vechi fortăreaţe din Rajasthan, Fortul Jaisalmer (UNESCO), ce își deschide porțile și secretele pentru noi.

Înainte de plecare cerem binecuvântarea în cele mai frumoase temple ale orașului. Următoarea destinaţie este Khimsar Fort, fostă reşedinţă nobiliară, acum hotel de lux și casa noastră pentru o noapte!

Ziua 9 ➠ 29 octombrie 2022, sâmbătă [ Mic dejun / - / Cină ]

Khimsar | Pushkar | Jaipur

Ne despărțim de reşedinţa noastră nobiliară și continuăm călătoria spre orașul sfânt Pushkar, una dintre cele mai vechi așezări din India, unde sosim în cursul după-amiezii. Orașul se bucură de un lac sfânt, unde pelerinii vin să se purifice. Legenda spune că lacul s-a format din lacrimile zeului Shiva, la moartea soţiei sale. Când asfinţitul se lasă asupra aşezării, ne reluăm călătoria cu destinaţia Jaipur.

Ziua 10 ➠ 30 octombrie 2022, duminică [ Mic dejun / - / - ]

Jaipur

Jaipur este capitala statului Rajasthan și este denumit și Pink City (Oraşul Roz) datorită culorii cu care au fost vopsite toate casele sale cu ocazia vizitei prinţului de Wales în 1876, culoarea roz fiind un simbol al ospitalităţii.

Dis-de-dimineaţă, cei care doresc pot participa la un zbor opţional cu balonul.

Apoi intrăm cu toții în stil regal la Fortul Amber (UNESCO), pe spatele unui elefant. Amber a fost capitala acestei regiuni şi îşi păstrează aerul de grandoare apusă. La întoarcere, schimbăm elefanţii pe niște jeep-uri hodorogite, cu care coborâm din fort!

După prânz, continuăm turul cu viteza ”elicopterul indian” adică cu ricşa, ce ne duce la bazar. Cu această ocazie, trecem în revistă și cele mai frumoase clădiri din oraș, în special Hawa Mahal. Dacă ești pasionat, ți-am inclus și o vizită la Observatorul Astronomic (UNESCO).

Ziua 11 ➠ 31 octombrie 2022, luni [ Mic dejun / - / Cină ]

Jaipur | Sawai Madhopur (Parcul Naţional Ranthambore)

Pornim la drum spre ultima destinaţie rajasthani din program: Parcul Naţional Ranthambore. Drumul durează cam 4-5 ore, fiind presărat cu peisaje deşertice şi câmpuri idilice de muştar. După ora prânzului, ne urcăm în jeepuri şi petrecem după-amiaza în căutarea tigrului bengalez. Parcul este unul dintre cele mai bune din India prin posibilitatea de a vedea şi fotografia tigri. Pe lângă cei aproximativ 40 de tigri care nu se sfiesc să apară nonşalanţi printre jeep-urile turiştilor, aici îşi mai fac veacul nenumărate animale precum leoparzi, râşi, urşi leneşi, hiene, vulpi, şacali, crocodili, antilope şi căprioare.

Ziua 12 ➠ 1 noiembrie 2022, marți [ Mic dejun / - /- ]

Sawai Madhopur | Agra

Opțional, ne trezim dis de dimineață pentru o a doua șansă de a ne întâlni cu tigrul. Ne întoarcem la hotel pentru micul dejun şi pornim la drum spre Agra. Odată ajunşi, poți participa opțional la spectacolul Kalakriti, “Mohabbat the Taj”, ce povesteşte istoria dragostei împăratului Shah Jahan pentru soţia lui Mumtaz, dragoste ce a condus la apariţia celei de-a opta minuni a lumii: Taj Mahal-ul.

Ziua 13 ➠ 2 noiembrie 2022, miercuri [ Mic dejun / - / - ]

Agra

Astăzi descoperim cel mai frumos monument realizat vreodată în numele dragostei, Taj Mahal-ul (UNESCO) ,“o lăcrimă pe obrajii timpului”, aşa cum l-a numit Rabindranath Tagore. Cu siguranţă va merita să te trezeşti la ora 5, pentru a putea ajunge la Taj Mahal la răsăritul soarelui, unde îl vei observa în cele mai extraordinare culori.

Ne întoarcem la hotel pentru micul dejun şi continuăm programul cu vizita Fortului Agra (UNESCO) și a mormântul lui I’timād-ud-Daulah, un precursor al Taj Mahalului numit și Baby Taj. Dacă ai chef, avem puțin timp și de shopping. Agra este faimoasă pentru obiecte din marmură cu incrustații din pietre semiprețioase și nu numai.

Ziua 14 ➠ 3 noiembrie 2022, joi [ Mic dejun / - / Cină ]

Agra | Delhi

Plecăm spre New Delhi pe autostradă şi ajungem la timp pentru a descoperi două dintre monumentele sale cele mai impresionante: templele Lotus și Akshardham.

Ne mai rămâne timp pentru a face o plimbare nocturnă la Poarta Indiei (sau să o privim din depărtare, în funcție de stadiul lucrărilor de reparații de la acel moment), scăldată în luminile serii după care urmează cina de rămas bun.

Am rezervat camere la hotel, ca să putem face un duș înainte de plecare. În miez de noapte începem lungul drum spre casă.

Bine ai venit acasă! Te mai așteptăm și în alte aventuri!
Informații despre tarif


Pachetul Tarifului: € 2195/persoană în cameră dublă € 890 supliment single Tariful este valabil pentru un minim de 10 persoane. Pentru un grup mai mic de 10 persoane, se adaugă un supliment de €195. Turul se poate realiza cu un minim de 7 persoane. Pentru o rezervare fermă, se va achita un avans de € 500 și restul cu minim 30 de zile înainte de plecare. Tariful include:

 • Zborul intern Mumbai- Udaipur, inclusiv taxe;
 • 14 nopţi cazare cu mic dejun la hotelurile menţionate, sau similare;
 • Transport cu avion/minibus/barcă/jeep/cămilă/elefant/ricşă;
 • Ghizi locali în fiecare destinație;
 • 7 mese adiționale;
 • 1 litru de apă/persoană/zi;
 • Toate intrările la obiectivele din program;
 • Ghid Cristina Dăuș, bun cunoscător al civilizaţiei Indiei.
Experiențe 1001 Adventures, incluse:
 • Vizităm cel mai mare slum din Asia, Dharavi Slum;
 • Petrecem Diwali, cea mai mare sărbătoare hindusă, în India!
 • Zbor cu tiroliana, la Jodhpur;
 • Safari pe cămile şi înnoptare în corturi special amenajate sub cerul de 10000001 stele ale deșertului Thar;
 • O noapte la fort, ca un maharajah/o maharani;
 • Plimbare pe elefant, pentru a intra în stil la Fortul Amber;
 • Un jeep safari pe urmele tigrilor, în Ranthambore;
 • Plimbare cu ricşa prin Jaipur;
 • Vizită la Chand Baori, cea mai adâncă fântână cu scări din lume;
 • Taj Mahal, văzut la răsăritul soarelui.
Tariful NU include / Posibile cheltuieli suplimentare sau opționale:
 • Zborurile internaționale București/Mumbai/Delhi/București (aprox. € 580-700)
 • Taxa de viză (actualmente € 80);
 • Bacșișurile pentru prestatorii locali (€80/pers) - se vor achita ghidului român;
 • Mesele neincluse în pachet (5-15 €/masă) și băuturile aferente tuturor meselor;
 • Asigurarea de călătorie și asigurarea storno (opțională, dar recomandată);
 • Cheltuielile personale: suveniruri, bijuterii, obiecte de vestimentaţie, etc;
 • Eventualele taxe foto la obiectivele turistice;
 • Zbor cu balonul cu aer cald în Jaipur (aprox. 250 USD/pers);
 • Spectacolul Mohabbat the Taj;
 • Aplicare de heena pe mâini/picioare (10 EUR/pers);
 • Ȋntâlnire cu astrologul în Jaipur (10 -15 EUR/pers).
Hoteluri selecţionate


2 nopti - Mumbai - Trident Nariman Point 5*

1 noapte - Udaipur - Udai Kothi - 4*

2 nopti - Jodhpur - Ratan Villas 3* Heritage Property

1 noapte - Deșertul Thar - Samsara Dechu Tents / Dhora Resort

1 noapte - Jaisalmer - The Gulaal - 4*

1 noapte - Nagaur - Khimsar Fort - heritage property

2 nopti - Jaipur - Umaid Bhawan 4* / Umaid Palace 4 - heritage property

1 noapte - Sawai Madhopur - Ranthambore Heritage Haveli 4*

2 nopti - Agra - Crystal Sarovar 5*

1 noapte - Delhi - Ibis International Airport Hotel

* Deşi suntem convinşi că vrei să călătoreşti pentru plăcerea de a vedea locuri noi, credem că alegerea hotelurilor în India este un factor important în definirea experienţei indiene şi poate cântări substanţial la reuşita circuitului. Cu certitudine, hotelurile alese de noi vor adăuga un plus experienţei pe care o vei trăi în India! Vom face tot posibilul să păstrăm hotelurile rezervate până la formarea grupului.

Câteva din 1001 de amintiri

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom