Cover Circuit Rajasthan.jpg
VEZI SI ALTE CIRCUITE

India- Rajasthan

De ce Rajasthan?


Dacă am da timpul înapoi, să ne amintim primele frânturi de vise şi primele amintiri despre India create de imaginaţia noastră…cu siguranţă am recunoaşte în totalitate Rajasthanul. Ţara fachirilor şi turbanelor, a deşertului şi cămilelor, a elefanţilor şi îmblânzitorilor de cobre, a palatelor şi a maharajahilor, a maimuţelor şi tigrilor. Ţară a poveştilor parcă desprinse din 1001 de nopţi, a juvaerelor, a cavaleriei şi curajului absolut, ţară a templelor ce te lasă fără suflare. Rajasthanul este o utopie a deşertului ce te transportă în locuri pe care le credeai de mult apuse. Şi totuşi, Rajasthan există cu adevărat şi este una dintre cele mai preţioase nestemate din caleidoscopul format de India. Statul cel mai conservator din India, Rajasthan ține cu dinții de tradiție.

Pentru Cristina, ghidul tău din această incursiune indiană, Rajasthan este mult mai mult decât o simplă destinaţie de călătorie. Ea are despre acesta o tolbă de poveşti inepuizabile, culese chiar din viaţa reală, în timpul perioadei în care a trăit în Rajasthan, și pe care doreşte să le împătăşească oricui doreşte să o asculte.

Deși aterizăm în Mumbai, pentru a lua pulsul celui mai mare oraș indian, majoritatea acestui circuit se va desfășura în Rajasthan. Explorăm cele mai importante orașe ale sale: Udaipur, Jaisalmer, Pushkhar și Jaipur, vizităm temple superbe sculptate în marmură, dormim sub cerul de un miliard de stele al deșertului, ne dăm cu tiroliana pe fundalul unui fort impozant, dormim într-un palat nobiliar și căutăm tigrii la ei acasă. Participăm la cel mai colorat festival indian -Holi- și da, vizităm și Taj Mahalul. O să-ți placă!
Itinerariul complet


Ziua 1 ➠ [ - / - / - ]

București | Mumbai

Întâlnire pe aeroportul Henry Coandă din Bucureşti, de unde decolăm, cu o escală, către Mumbai. Suntem transferaţi la hotel, pentru o binemeritată odihnă.

Ziua 2 ➠ [ Md / - / - ]

Mumbai

După micul dejun începem turul nostru vizitând centrul financiar al oraşului şi admirăm Fântăna Flora, Piaţa Crawford, Victoria Terminus (patrimoniu cultural al UNESCO), clădire victoriană a gării principale din Bombay, Clădirea Guvernului Statului Maharashtra și clădirea Universităţii din Mumbai. În timpul pelegrinării noastre în oraș vizităm și Biserica Afgană & Dhobi Gath (cea mai mare spălătorie în aer liber a lumii).

Continuăm spre Colaba, cel mai pitoresc colţ al oraşului, pentru un mic tur pietonal. Oprim la The Gateway of India, primul edificiu ce se vedea de pe mare la apropierea de Coasta Indiei. Ne strecurăm la Taj Mahal Palace Hotel, unde s-au cazat de-a lungul vremii Beatles-ii, Jackie Kennedy, Angelina Jolie & Brad Pitt și alții. Oprim şi la Cafeneaua Leopold, loc devenit celebru prin romanul Shantaram, de unde se recrutează figuranţii străini din filmele de la Bollywood. Vizităm și cartierul Kala Ghoda, colţul artistic al urbei.

Ziua 3 ➠ [ Md / - / C ]

Mumbai | Udaipur

În cursul acestei dimineți te ducem în Dharavi, unul dintre cele mai mari slum-uri din Asia, pentru a cunoaște o parte din India dincolo de aparențe. Departe de a fi o experiență traumatizantă, noi am învățat multe din această vizită. La sfârșit suntem transferați la aeroport, pentru zborul către Udaipur. Odată aterizați continuăm călătoria la bordul unei ambarcaţiuni ce ne va plimba pe apele lacului Pichola, de unde avem frumoase priveliști de ansamblu asupra orașului, prilej cu care vizităm Palatul Jag Mandir. Cina ți-am rezervat-o la cel mai șic restaurant din oraș!

Ziua 4 ➠ [ Md / - / C ]

Udaipur | Jodhpur

Udaipur este numit şi Veneţia Estului sau Oraşul Lacurilor. După micul dejun, explorăm fosta capitală a statului Mewar, cu vizite la templul Jagdish din secolul XVII, cel mai renumit din oraş, şi City Palace, cel mai mare palat din Rajasthan. De pe malul apropiat, Gangaur Ghat, avem o frumoasă privelişte asupra palatului. Continuăm spre Ranakpur unde vizităm templele jain, dintre cele mai frumoase realizate în toată ţara. Comunitatea jain este o comunitate religioasă foarte bogată ce a lăsat lumii o moștenire extraordinară în temple dantelate de marmură. Seara sosim la Jodhpur, unde luăm cina într-un decor deosebit.

Ziua 5 ➠ [ Md / - / - ]

Jodhpur

Jodhpur este supranumit Oraşul Albastru, datorită culorii caselor sale şi este al doilea oraş ca mărime din Rajasthan. Dimineaţa este dedicată vizitei Fortului Mehrangarh, unul dintre cele mai impunătoare forturi din Rajasthan, fost ce nu a fost niciodată cucerit. La coborârea din fort, ți-am inclus în preț și o tiroliană! O suită palpitantă de 6 tiroliene asigură o panoramă uimitoare asupra fortului Mehrangarh.

Continuăm apoi cu vizita la Jaswant Thanda, impresionantul mausoleu al familiei regale din Jodhpur. După-amiază liberă pentru a explora pe cont propriu orașul.

Ziua 6 ➠ [ Md / - / C]

Jodhpur | Jaisalmer | Deșertul Thar

Azi ne îndreptăm spre Jaisalmer, “Oraşul de Aur” din Marele Deșert Indian.

Este timpul pentru safari! Partea a doua a zilei ne găsește pe tărâmul celor 1001 de nopţi (nu degeaba ne numim “1001 Adventures”), în pas alert de… cămilă. După ceva cazne ajungem la destinaţie: o dună simplă în deșert şi aşteptăm relaxaţi apusul soarelui. Ora cinei va culmina cu un foc de tabară şi poveşti stranii “ca la gura sobei”! Inclus în pachetul standard este și un super-cadou: o cazare la hotelul de un miliard de stele!

Nici nu vrei să auzi de deșert? N-ai chef de călărit cămile? Nu vrei să admiri un miliard de stele, simțind nisipul sub picioare? Nu-i bai: în limita camerelor disponibile, poți rămâne la hotelul din Jaisalmer, și să dai o petrecere la piscină, sau să explorezi orașul pe cont propriu. Cina la hotel nu este inclusa în preț. Camera o plătim noi, dar dacă vrei cameră single, te costă €65 în plus.

Ziua 7 ➠ [ Md / - / - ]

Deșertul Thar | Jaisalmer

Soarele blând al dimineţii este cel mai bun deşteptător după o noapte petrecută departe de agitaţia lumii. După micul dejun ne întoarcem la civilizatie.

În Jaisalmer ne reunim cu cei rămași la hotel și plecăm în oraș. Cea mai veche fortăreaţă din Rajasthan, Fortul Jaisalmer (UNESCO) își deschide porțile și secretele pentru noi. Ne “pierdem” printre străduțe și haveli, vile ce erau odinioară doar apanajul nobilimii.

Ziua 8 ➠ [ Md / P / C ]

Deșertul Thar | Jaisalmer

Începem ziua vâslind pe rezervorul de apă al oraşului, Gadi Sagar, pentru o dimineață într-un decor deosebit. Înainte de plecare cerem binecuvântarea în cele mai frumoase temple ale orașului. Următoarea destinaţie este Khimsar Fort, fostă reşedinţă nobiliară, acum hotel de lux și casa noastră pentru o noapte!

Ziua 9 ➠ [ Md / - / C ]

Khimsar | Pushkar | Jaipur

Ne despărțim de reşedinţa noastră nobiliară și continuăm călătoria spre orașul sfânt Pushkar, una dintre cele mai vechi așezări din India, unde sosim în cursul după-amiezii. Orașul se bucură de un lac sfânt, unde pelerinii vin să se purifice. Legenda spune că lacul s-a format din lacrimile zeului Shiva, la moartea soţiei sale. Când asfinţitul se lasă asupra aşezării, ne reluăm călătoria cu destinaţia Jaipur.

Ziua 10 ➠ [ Md / P / - ]

Jaipur

Jaipur este capitala statului Rajasthan și este denumit și Pink City (Oraşul Roz) datorită culorii cu care au fost vopsite toate casele sale cu ocazia vizitei prinţului de Wales în 1876, culoarea roz fiind un simbol al ospitalităţii.

Dis de dimineaţă, cei care doresc pot participa la un zbor opţional cu balonul.

Apoi intrăm cu toții în stil regal la Fortul Amber (UNESCO), pe spatele unui elefant. Amber a fost capitala acestei regiuni şi îşi păstrează aerul de grandoare apusă. La întoarcere, schimbăm elefanţii pe niște jeep-uri hodorogite, cu care coborâm din fort!

După prânz, continuăm turul cu viteza ”elicopterul indian” adică cu ricşa, ce ne duce la bazar. Cu această ocazie, trecem în revistă și cele mai frumoase clădiri din oraș, în special Hawa Mahal. Dacă ești pasionat, ți-am inclus și o vizită la Observatorul Astronomic (UNESCO).

Ziua 11 ➠ [ Md / P / C ]

Jaipur | Sawai Madhopur (Parcul Naţional Ranthambore)

Pornim la drum spre ultima destinaţie rajasthani din program: Parcul Naţional Ranthambore. Drumul durează cam 4-5 ore, fiind presărat cu peisaje deşertice şi câmpuri idilice de muştar. După ora prânzului, ne urcăm în jeepuri şi petrecem după-amiaza în căutarea tigrului bengalez. Parcul este unul dintre cele mai bune din India prin posibilitatea de a vedea şi fotografia tigri. Pe lângă cei aproximativ 40 de tigri care nu se sfiesc să apară nonşalanţi printre jeep-urile turiştilor, aici îşi mai fac veacul nenumărate animale precum leoparzi, râşi, urşi leneşi, hiene, vulpi, şacali, crocodili, antilope şi căprioare.

Ziua 12 ➠ [ Md / - /- ]

Sawai Madhopur | Agra

Ne trezim dis de dimineață pentru o a doua șansă de a ne întâlni cu tigrul. Ne întoarcem la hotel pentru micul dejun şi pornim la drum spre Agra. Odată ajunşi, ne pregătim de show! Spectacolul Kalakriti, “Mohabbat the Taj”, povesteşte istoria dragostei împăratului Shah Jahan pentru soţia lui Mumtaz, dragoste ce a condus la apariţia celei de-a opta minuni a lumii: Taj Mahal-ul.

Ziua 13 ➠ [ Md / - / - ]

Agra

După micul dejun, ne îndreptăm către Mathura, unde în prima parte a zilei sărbătorim Holi, probabil cea mai spectaculoasă sărbătoare indiană. Spriritul viu al culorilor te va cuprinde și pe tine: frenezia acestei sărbători este dificil de explicat în cuvinte. O Indie autentică, dincolo de slogane publicitare!

Ne întoarcem la hotel, ne spălăm J şi continuăm programul cu vizita Fortului Agra (UNESCO) și a mormântul lui I’timād-ud-Daulah, un precursor al Taj Mahalului numit și Baby Taj. Dacă ai chef, avem puțin timp și de shopping. Agra este faimoasă pentru obiecte din marmură cu incrustații din pietre semiprețioase și nu numai.

Ziua 14 ➠ [ Md / - / C ]

Agra | Delhi

Astăzi descoperim cel mai frumos monument realizat vreodată în numele dragostei, Taj Mahal-ul (UNESCO) ,“o lăcrimă pe obrajii timpului”, aşa cum a numit-o Rabindranath Tagore. Cu siguranţă va merita să te trezeşti la ora 5, pentru a putea ajunge la Taj Mahal la răsăritul soarelui, unde îl vei observa în cele mai extraordinare culori.

Plecăm apoi spre New Delhi pe autostradă şi ajungem la timp pentru a descoperi două dintre monumentele sale cele mai impresionante: templele Lotus și Akshardham.

Ne mai rămâne timp pentru a face o plimbare nocturnă la Poarta Indiei, scăldată în luminile serii după care urmează cina de rămas bun.

Ziua 15 ➠ joi [ - / - / - ]

Delhi | București

Am rezervat câteva camere la hotel, ca să putem face un duș înainte de plecare. În miez de noapte începem lungul drum spre casă.
Tariful  include:


 • Zborurile internaţionale București - Mumbai și Delhi - București, inclusiv taxe;
 • Zborul intern Mumbai- Udaipur, inclusiv taxe;
 • 13 nopţi cazare cu mic dejun la hotelurile menţionate, sau similare;
 • Transport cu avion/autocar/feribot/barcă/jeep/cămilă/elefant/ricşă;
 • Ghizi locali în fiecare destinație;
 • 10 mese adiționale;
 • 1 litru de apă/persoană/zi;
 • Toate intrările la obiectivele din program;
 • Ghid Cristina Dăuș, bun cunoscător al civilizaţiei Indiei.
Experiențe 1001 Adventures, incluse:


 • Vizităm cel mai mare slum din Asia, Dharavi Slum;
 • Zbor cu tiroliana, la Jodhpur;
 • Safari pe cămile şi înnoptare sub cerul de 1000001 stele al deşertului Thar. Alternativ: hotel in Jaisalmer, în limita camerelor. Putem rezerva din timp camerele, în funcție de decizia ta;
 • O noapte la fort, ca un maharajah/o maharani;
 • Două jeep safari (de seară și de dimineață) pe urmele tigrilor, în Ranthambore;
 • Plimbare pe elefant, pentru a intra în stil la Fortul Amber;
 • Plimbare cu ricşa prin Jaipur;
 • Vizită la Chand Baori, cea mai adâncă fântână cu scări din lume;
 • Spectacolul Bollywood “Mohabbat The Taj”, în Agra;
 • Trăim sărbătoarea Holi pe viu, la Mathura;
 • Taj Mahal, văzut la răsăritul soarelui.
Tariful NU include / Posibile cheltuieli suplimentare sau opționale:


 • Taxa de viză (actualmente 60 USD);
 • Bacșișurile pentru prestatorii locali (€70/pers) - se vor achita ghidului român;
 • Mesele neincluse în pachet (5-15 €/masă) și băuturile aferente tuturor meselor;
 • Asigurarea de călătorie și asigurarea storno (opțională, dar recomandată);
 • Cheltuielile personale: suveniruri, bijuterii, obiecte de vestimentaţie, etc;
 • Eventualele taxe foto la obiectivele turistice;
 • Zbor cu balonul cu aer cald în Jaipur (250 USD/pers);
 • Aplicare de heena pe mâini/picioare (10 EUR/pers);
 • Ȋntâlnire cu astrologul în Jaipur (10 -15 EUR/pers).
Hoteluri selecţionate


2 nopti - Mumbai - Taj Lands End - 5*

1 noapte - Udaipur - Udai Kothi - 4*

2 nopti - Jodhpur - Ranbanka Palace - heritage property

1 noapte - Deșertul Thar - Corturi Nomade (1001 stele)

1 noapte - Jaisalmer - The Gulaal - 4*

1 noapte - Nagaur - Khimsar Fort - heritage property

2 nopti - Jaipur - Alsisar Haveli - heritage property

1 noapte - Sawai Madhopur - The Pugmark - 3+*

2 nopti - Agra - Crystal Sarovar 5*

1 noapte - Delhi** - Country Inn and Suites 4*

* Deşi suntem convinşi că vrei să călătoreşti pentru plăcerea de a vedea locuri noi, credem că alegerea hotelurilor în India este un factor important în definirea experienţei indiene şi poate cântări substanţial la reuşita circuitului. Cu certitudine, hotelurile alese de noi vor adăuga un plus experienţei pe care o vei trăi în India! Vom face tot posibilul să păstrăm hotelurile rezervate până la formarea grupului.

** Deoarece plecăm la aeroport în miez de noapte pentru a prinde avionul spre casă, am rezervat o cameră pentru fiecare 3 persoane pentru a face un duș și pentru ultimile aranjamente în bagaje.
Tariful pachetului


Pentru o oferta personalizata va rugam sa ne contactati pe unul din canalele : Email office@1001adventures.ro sau telefon tel: + 4074430327 .

Câteva din 1001 de amintiri

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom