Cover Circuit.jpg

INDOCHINA – Visul tropical de primăvară

Itinerariul complet


Ziua 1 ➠ duminică [ - / - / C ]

Hanoi

Sosire pe aeroportul din Hanoi și transfer la hotel. După o scurtă odihnă profităm la maxim de timpul în capitala vietnameză. Vizităm Templul Literaturii, ce a fost construit ca și templu a lui Confucius și a fost prima universitate din Vietnam. Urmează o oprire la mausoleul lui Ho Chi Minh (doar vizită exterioară), aflat în Piața Ba Dinh, loc în care s-a declarat Independența Vietnamului în 1945. Continuăm spre Pagoda cu Un Singur Stălp, devenit un templu reprezentativ al Vietnamului. De asemenea, cunoaștem mai bine centrul istoric cu al său lac Hoan Kiem. Seara suntem invitați la spectacolul tradițional de păpuși.

Ziua 2 ➠ luni [ Md / P/ - ]

Hanoi | Sapa | Fansipan | Sapa

Plecăm cu autocarul express către Sapa. Sapa este un mic orășel din nordul Vietnamului, devenit celebru datorită vârfurilor sale impozante, satelor pitorești aruncate pe coaste semețe dar mai ales teraselor sale de orez, ce au devenit un simbol al acestui loc. Un farmec aparte conferă locului minoritățile etnice ce încă mai poartă haine tradiționale. După prânz luăm telecabina ce ne aduce aproape de Fansipan, cel mai înalt vârf din Indochina (3143 m). Dacă nu dorești să urci toate cele 636 de trepte, poți opta pentru un alt funicular (opțional) ce te va aduce până aproape de vârf.

Ziua 3 ➠ marți [ Md / P / - ]

Sapa | Sau Chua | Se Seng| Hang Da | Hau Thao

După micul dejun suntem transferați la locul drumeției de azi, unde începem să urcăm timp de două ore pe o cărare pietroasă de-a lungul unei văi ce șerpuiește între doi munți și parcurgem două sate de comunități H’mong negru: Sau Chua și Sa Seng. După prânz continuăm pe același traseu timp de o oră spre muntele Den Thang spre satul Hang Da, ce se află la 1800 m altitudine și de unde putem avea o superbă priveliște asupra văii Muong Hua. Drumul spre Thao Hong Den oferă tot atâtea oportunități de poze de vis. Începem coborârea spre satul Pho, de unde suntem preluați si transferați înapoi la Sapa.

Ziua 4➠ miercuri [ Md / P / - ]

Sapa | Y Linh Ho | Lao Chai | Ta Van | Sapa | Hanoi

După micul dejun suntem transferați pe Valea Muong Hoa, de unde începem să coborâm. Urmează să cunoaștem cel mai mare lan de orez terasat din apropierea orașului Sapa. Ne îndreptăm spre sătucul Y Linh Ho locuit de reprezentanți ai tribului H’mong negru. În continuare vizităm satul Lao Chai al unei comunități H’mong negru și satul Ta Van al minorității Giay. Ne întoarcem la Sapa unde după prânz ne întoarcem la Hanoi, pentru ultima noapte în capitala vietnameză.

Ziua 5 ➠ joi [ Md / P/ C ]

Hanoi | Halong Bay | Lan Ha Bay

După micul dejun plecăm spre Halong Bay pe noua autostradă express. Sosim în portul Tuan Chau. Vasul nostru de croazieră ancorează departe de locurile turistice în ape calme ce sunt înconjurate de insulițe încântătoare. Începem să navigăm în superbul Halong Bay: trecem pe lângă faimoasele Finger Island și Candle Island și pe lângă mii de alte insulițe și ”turnuri” realizate din calcar. După prânz continuăm cu explorarea apelor verzi ca smaraldul ale Lan Ha Bay într-un mod inedit, cu kayakul. După ora cinei vă puteți bucura de serviciile de spa ce se găsesc la bord. Dacă doriți, puteți să și pescuiți.

Ziua 6 ➠ vineri [ Md / P / C ]

Lan Ha Bay | Halong Bay

Cei matinali se vor bucura de un superb răsărit de soare dar și de o ședință de Tai-chi pe punte.

După micul dejun urcăm pe o ambarcațiune mai mică pentru a explora mai temeinic împrejurimile. Admirăm Ba Trai Dao (Plaja Trei Piersici) și Hon Dua (Insula Bățului). Luăm kayak-urile și văslim pe sub un tunel pentru a ajunge la o frumoasă lagună. Liber la baie și snorkeling în ape de culoarea smaraldului! Ai libertatea de a a explora zona în cautarea unor plaje ascunse și puțin frecventate. După-amiaza vizităm satul de pescari Cai Beo, cel mai mare sat lacustru din Goful Tonkin, ce a devenit un refugiu pentru bărcile de pescuit în timpul furtunii.

Ziua 7 ➠ sâmbătă [ Md / P / - ]

Lan Ha Bay | Cat Ba | Halong Bay | Hanoi | Luang Prabang

Astăzi ne continuăm traseul spre insula Cat Ba, trecând pe lângă uimitoare ”turnuri din calcar”. Aici debarcăm și vizităm superba peștera Trung Trang. După vizită ne întoarcem pe vas unde luăm prânzul și navigăm din nou prin ape turcoaz și munți de calcar înapoi spre port. La ora potrivită suntem transferați la aerport, pentru zborul către Luang Prabang. Odată ajunși parcurgem formalitățile de intrare în țară și suntem transferați la hotel.

Ziua 8 ➠ duminică [ Md / P / - ]

Luang Prabang

Începem programul de azi cu Wat Visoun, cel mai vechi templu din Luang Prabang ce deține o impresionantă stupă. Continuăm cu vizita mânastirii Wat Xieng Thong ce este considerată a fi cea mai frumoasă din Laos. După aceste vizite culturale realizăm o incursiune la cascada Khoang Si, unde ne răsfățăm în piscine turcoaz sau parcurgând poteci de pădure. Poți aduce și costumul de baie din dotare! După prânz avem timp să ne urcăm pe vârful Muntelui Phousi pentru o priveliște panoramică asupra orașului si a râului Mekong. Seara este liberă pentru a explora Piața de Noapte.

Ziua 9 ➠ luni [ Md / P / C]

Luang Prabang | Siem Reap

Ne trezim înainte de răsărit pentru a vedea cum sute de călugări îmbrăcați în robe de culoarea șofranului pleacă din pagodele lor pentru a primi ofrande de la trecători. Continuăm cu vizita la piață unde observăm produsele locale ce sunt aduse de localnicii din toată provicia. Printre altele avem multe specii de pește, ciuperci și legume locale și poți chiar sa-ți faci aprovizionarea! După micul dejun continuăm cu vizita fostului Palat Regal, acum transformat în muzeu. Vizităm de asemenea templele Wat Mai și templul celor 1000 de bogății, Wat Sene. După prânz suntem transferați la aeroport pentru zborul către Siem Reap.

Odată ajunși, realizăm formalitățile de intrare în Cambogia și suntem transferați la hotel. Astăzi avem o cină specială cu mișcări unduitoare alea apsara, dansatoare traditionale khmer.

Ziua 10 ➠ marți [ Md / P / - ]

Angkor Wat

După micul dejun plecăm spre complexul de temple de la Angkor Wat și începem vizita cu fantasticul oraș Angkor Thom. Vizităm printre altele Poarta de Sud, Bayon, Baphuon, Incinta Regală, Terasa Elefanților și Teresa Regelui Lepros. Continuăm ziua cu vizita la Ta Prohm, unul dintre cele mai celebre temple ale Angkorului, datorită faptului că acesta a fost ”înghițit” de jungla, oferindu-ne acum imaginile unei decăderi romantice, numai potrivit pentru filmele cu Indiana Jones! După-amiaza vizităm cel mai faimos templu al complexului, chiar templul Angkor Wat, simbolul Cambogiei. Sfârșitul zilei ne găsește pe vârful dealului, unde se află templul Phnom Bakheng, pentru un asfințit de soare cu adevărat special.

Ziua 11 ➠ miercuri [ Md / P / - ]

Angkor Wat | Tonle Sap | Angkor Wat

Dis-de-dimineață plecăm să vedem superbul răsărit de soare de la Angkor Wat. Este o experiență pe care îți dorești să o trăiești măcar o dată în viață! După micul dejun plecăm spre complexul de temple de la Banteay Srei (Templul Femeilor), ce deține probabil cea mai fină și delicată sculptură prezentă la Angkor.

La întoarcere facem o scurtă oprire într-un sat tradițional pentru o demonstrație despre colectarea palmierului de zahăr și produsul său finit. După-amiaza plecăm spre Lacul Tonle Sap, unde descoperim satul Kompong Phhluk, un sat lacustru suspendat pe piloni ce ne oferă imagini fascinante.

Ziua 12 ➠ joi [ Md / P/ -]

Siem Reap | Phnom Penh

După micul dejun suntem transferați la aeroport pentru zborul spre Phnom Penh, capitală aglomerată și plină de viață. Vizităm Tuol Sleng Museum, fosta închisoare T-21, o expresie a eșecului rasei umane, fapt pentru care trebuie cunoscut și înțeles. Am programat în continuare o vizită la Palatul Regal cu a sa Pagodă de Argint, vizită ce este posibilă doar cu acordul regelui. Facem o oprire și la templul Wat Phnom, simbolul orașului. După-amiaza putem realiza o plimbare pe jos de-a lungul rîului Mekong, unde observăm câteva construcții inspirate din trecutul francez al orașului.

Ziua 13 ➠ vineri [ Md / - / - ]

Phnom Penh | Silhanouville | Koh Rong

După micul dejun, suntem transferați la Sihanoukville, cea mai populară stațiune din Cambogia, loc de distracție și întâlnire a interlopilor chinezi, un fel de Las Vegas cambogian. Pe drum ne bucurăm de frumosul peisaj oferit de munții Cardamom. Din Sikhanouville luăm feribotul spre una dintre cele mai frumoase insule ale coastei Cambogiei, unde am rezervat un hotel chiar pe plajă.

Ziua 14 ➠ sâmbătă [ Md / - / - ]

Koh Rong - Beach Time!

Urmează o zi pe care ți-o petreci așa cum vrei tu ! În doi pași poți fi chiar pe plajă, să înnoți, să citesti, să te plimbi cu bicicleta, să faci snorkelling, să te bucuri de razele soarelui sau sa nu fac nimic. Seara ai ocazia să te bucuri de cerul înstelat și să descoperi frumusețea nocturnă a locului!

Ziua 15 ➠ duminică [ Md / -/ - ]

Koh Rong | Sikhanouville | Aeroport

La momentul potrivit ne despărțim de paradisul nostru vremelnic si luăm înapoi feriboul spre ”civilizație”. Sosim la Sikhanouville de unde suntem transferați la aeroport pentru zborul spre casă.
De ce Indochina?


Indochina este un concept complex, reprezentând granițele a trei țări. Deoarece acest spațiu a fost timp de milenii sub influenta culturii și civilizației Chinei și Indiei, două super-puteri ce au modelat totul în jurul lor, europenii au denumit acest teritoriu (pe care și l-au însușit ulterior pe post de colonie,) Indochina.

Departe de a putea fi complet în doar 15 zile de explorare, am creat un circuit care să-ți ofere experiențe și trăiri deosebite în Vietnam, Laos și Cambogia. Programul nostru începe la Hanoi, capitala simpatică și veselă a Vietnamului și apoi continuăm cu destinațiile emblematice pe care nordul țării le oferă. Oprim la Sapa, una dintre cele mai frumoase locații vietnameze ca să descoperi frumusețea unică a lanurilor terasate de orez. Apoi continuăm spre Halong Bay, de unde deviem de pe traseul clasic și alegem apele mai liniștite ale golful Lan Ha Bay, pe care vei avea ocazia să-l explorezi într-o croazieră de trei zile.

Ne despărțim de Vietnam și zburăm către Laos, unde explorăm Luang Prabang cu ale sale temple ce sunt monumente UNESCO și frumoasele vile de arhitectură mixtă. Descindem și la cascada Kuang Si, de un turcoaz ireal. În ziua plecării asistăm dis-de-dimineață la ceremonia călugărilor budiști, ce vin în fiecare dimineață îmbrăcați în robe de culoarea șofranului să primească ofrande din partea localnicilor.

Continuăm vizita în Cambogia, unde vizităm pe îndelete superbul complex arhitectonic de la Angkhor Wat, ce este și simbolul țării de altfel. Dăm o tură pe lacul Tonle Sap, să vedem casele lacustre și un frumos asfințit de soare și apoi luăm drumul capitalei Pnom Penh, unde aflăm despre istoria zbuciumată a acestei țări. În final, pentru a completa armonios circuitul am adăugat câteva zile cu soare, palmieri, nisip alb și mare turcoaz pe superba insulă Koh Rong.
Tariful include:


 • Cazare cu mic dejun la hotelurile menţionate, sau similare (15 nopţi);

 • Mesele așa cum sunt specificate în program [ Mic dejun / Prânz / Cină ];

 • Transport cu minibus/telegondolă/catamaran/kayak/barcă;

 • Ghizi locali vorbitori de limbă engleză;

 • Toate intrările la obiectivele specificate în program;

 • Taxa de viză pentru Vietnam;

 • Toate taxele cu excepția taxelor bancare;

 • Însoţitor de grup român.
Experienţe 1001 Adventures incluse:


 • Teatrul de păpuși pe apă în Hanoi;
 • Ascensiune pe Fansipan, cel mai înalt vârf din Indochina;
 • Croazieră de 3 zile pe Lan Ha Bay, mai departe de turismul de masă;
 • Plimbare la cascadele Khoang Si;
 • Ceremonia ofrandelor pentru călugării buddhiști;
 • Spectacol tradițional de dans cu apsara;
 • Angkor Wat la răsăritul soarelui;
 • Vizită și plaja pe insula Koh Ring, aflată în Golful Thailandei;
 • Altele :)
Tariful nu include / Posibile cheltuieli suplimentare:


 • Zborul internaţional Bucureşti – Hanoi - Phnom Penh – Bucureşti (aprox. € 830-950);
 • Zborurile Hanoi/Luang Prabang, Luang Prabang/Siem Reap și Siem Reap/ Phnom Penh (aproximativ 550 USD); se pot rezerva cu o taxă de 100 USD/persoană;
 • Taxa viză Laos (31 USD) și taxă viză Cambogia (30 USD)
 • Mesele ce nu sunt incluse în program: 7-15 USD/masă/persoană;
 • Băuturile la mesele incluse;
 • Funicularul pentru a ajunge aproape de vârful Fansipan: 8 USD;
 • Alte muzee decât acelea menţionate în program: 5-10 USD/bilet;
 • Costurile cu testele PCR;
 • Sumă minimă recomandată pentru cheltuieli neincluse: € 300.
Hoteluri Selectionate


2 nopti - Hanoi - Anatole Hotel 4*

2 nopti - Sapa - Pistachio Hotel 4*

1 noapte - Hanoi - Anatole Hotel 4*

2 nopti - Halong Cruise - Sena Boutique Cruise 4*

2 nopti - Luang Prabang - Le Bel Air Resort 4*

3 nopti - Siem Reap - Lynnaya Urban River Resort 4*

1 noapte - Phnom Penh - Harmony Phnom Penh Hotel 4*

2 nopti - Koh Rong - Tamu Koh Rong 4*

*În cazul în care aceste hoteluri nu sunt disponibile, se vor aloca hoteluri similare. Odată facută rezervarea inițială și confirmarea hotelurilor, acestea nu vor mai fi schimbate. Deoarece sunt hoteluri de top, o rezervare timpurie poate asigura confirmarea hotelurilor.

*Pentru cazarea din Sapa este considerată o cameră superior room (cu vedere la grădină), dacă doriți să asigurați o cameră cu vedere la munte, costul suplimentar este 25 USD/sejur/cameră;

*Pentru cazarea de pe insula Koh Rong este considerat garden tent (”cort” în grădină) dacă doriți un ”cort” cu vedere la mare, costul suplimentar este de 50 USD/sejur/cameră.”Cortul” este o cameră cu aer condiționat și toate facilitățile și opțiunea superioară existentă la resort.
Tariful pachetului:


Minim 10 persoane - 2350 USD

Supliment single - 840 USD

 • Achitarea contravalorii călătoriei se va realiza: 300 USD la înscriere, restul de 50% cu 45 zile înainte de plecare și restul se poate plăti cash pe aeroport.

 • Putem realiza grupul cu minim 8-9 persoane, în cazul acesta costul suplimentar va fi de 170 USD/persoană.

VEZI SI ALTE CIRCUITE

Câteva din 1001 de amintiri

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom