Aventuri pe alta planetă

De ce Madagascar?


Călătoria pe care ți-o propunem în Madagascar este compusă din trei regiuni distincte ca să te poți bucura de toată diversitatea de pe insulă și să ai experiențe cât mai diverse.

Explorăm coasta de vest a Madagascarului între Morondava și Tsingy de Bemahara. Tsingy oferă exploratorului imagini și trăiri unice și este unul dintre puținele ecosisteme de pe insulă recunoscute în patrimoniul UNESCO. Pe aceste câmpii, baobabul este rege, străpungând cerul cu prezența sa înaltă și masivă. Aici regăsim și cea mai emblematică imagine a Madagascarului, Aleea Baobabilor.

În partea a doua a turului traversăm insula de la sud din Tulear la Antanarivo pe un traseu mai clasic dar cu toate acestea aventuros. Cautăm lemurieni de diverse marimi și culori în parcurile Isalo, Anja si Ranomafana ce reprezintă fiecare un peisaj complet diferit, vânăm cele mai frumoase apusuri de soare și în același timp ne bucurăm de relieful unic al podișului malgaș, de un verde crud și care devine și mai special prin prezența locuitorilor săi.

Iar pentru ca aventura noastră să fie completă petrecem ultimile trei zile pe insulele Nosy Be și Nosy Iranja, un paradis de carte poștală cu ape turcoaz și nisip alb! Aici se simte cel mai pregnant statului de fostă colonie franceză, astfel încât vei păși pe urmele aventurierilor de demult și vei înțelege pe deplin motivele ce i-au mânat pe ei departe de casă.
Itinerariul complet


Ziua 1 [ Md , - , - ]

Paris | Antananarivo

Preluare de pe aeroportul din Antanarivo şi transfer la un hotel aflat în imediata apropiere. După o scurtă odihnă și dacă orarul avionului ne permite, realizăm o plimbare prin centrul orașului. Dacă mai e timp, putem face și o oprire la piața de suveniruri, Tana (Antananarivo pentru prieteni) fiind cel mai potrivit loc de shopping din țară.

Ziua 2 [ Md , - , - ]

Antanarivo | Morondava | Kirindy

După micul dejun plecăm de la aeroport spre Morondava, de unde suntem transferați în jeepuri (transportul nostru pentru următoarele zile) la hotelul aflat în apropiere de Reserva Kirindy. Kirindy este o rezervație privată unde își duc existență 6 specii de lemurieni nocturni, 2 specii diurne și șobolanul uriaș (Hypogeomys Antimena). Regina parcului este fossa, (Cryptoprocta Ferox), cel mai ”fioros” prădător al insulei. Astăzi ți-am programat o vizită de noapte în rezervație pentru a descoperi viața sălbătică de aici.

Ziua 3 [ Md , -, C ]

Kirindy | Belo Sur Tsiribihina | Bekopaka

După micul dejun completăm aventura noastră în Kirindy cu o vizită de dimineață, după care pornim la drum. În sfârsit avem ocazia să descoperim pe pielea noastră legendarele șosele din Madagascar, o aventură de testat limitele și traversăm unicul drum ce ajunge la destinația noastră Parcului Național Tsingy de Bemaraha (UNESCO).

După o scurtă oprire pentru prânz în Belo Tsiribihina (opțional) trecem cu feribotul râurile Tsiribihina și Manambolo și ajungem la Bekopaka în cursul după-amiezii.

Ziua 4 [ Md , P(p) , C ]

Bekopaka | Great Tsingy | Bekopaka

Astăzi mergem pe cărarea Grand Tsingy, ce oferă priveliști panoramice unice. Parcul este o bijuterie formată din ”catedrale” din piatră, fisuri și blocuri de calcar, și reprezintă unul dintre cele spectaculoase locuri din Madagascar și chiar din lume (monument UNESCO).

După micul dejun, plecăm cu jeepurile spre parc. Începem plimbarea și urcușul spre podul suspendat cu priveliști de 360° asupra împrejurimilor. După aceea, coborâm și vizităm în detaliu ”marea de piatră”.

Ziua 5 [ Md , P(p) , C ]

Bekopaka | Little Tsingy | Bekopaka

Parcul Tsingy de Bemahara este localizat pe cel mai mare platou de creneluri de calcar din Madagascar și reprezintă una dintre cele mai inacesibile părți ale țării. Peisajul de o ciudățenie atât de spectaculoasă numit ”pădurea de piatră” este și casa multor specii de plante și animale.

După micul dejun, ne îndreptăm spre satul Bekopaka, de-a lungul râului Manambolo. Ne urcăm într-o pirogă pentru a ne apropia de defileul râului. După două ore de explorat, sosim la intrarea parcului Tsingy de Bemaraha și ne aventurăm pe cărarea Little Tsingy.

Ziua 6 [ Md , - , C ]

Bekopaka | Alena Baobabilor | Morondava

După micul dejun începem lungul drum înapoi spre Morondava traversând din nou râurile Manambolo și Tsiribihina. Vizităm la ceas de asfințit Bulevardul Baobabilor, una dintre cele mai emblematice imagini ale Madagascarului.

Ziua 7 [ Md , - , C ]

Morondava

(Opțional, dar inclus) plecăm cu noaptea-n cap la Bulevardul Baobabilor pentru a-l experimenta altfel la răsărit. E mai liniște și mai special! Dacă n-ai chef să te trezești la 5, atunci rămăi la hotel unde ne întălnim la micul dejun. Hotelul nostru se află chiar pe plajă iar Morondava este un mic orășel uitat de lume, pe peninsula Nosy Kely. Astăzi ne plimbăm cu barca pentru a vizita satul de pescari Betania, aflat în apropiere.

Ziua 8 [ Md , - , C ]

Morondava | Tulear | Ranohira

Transfer la aeroport pentru zborul către Tulear, unde odată ajunși oprim la piață pentru a cumpăra fructe și apoi continuăm spre orașul Ilakaka, localitate cunoscută odinioară pentru goana după safire. Drumul ne aduce la Ranohira, prilej în care ne amintim de legendarele șosele din Madagascar! După ce ajungem la hotel plecăm să vedem apusul de soare, pe fundalul specific al Parcului Național Isalo.

Ziua 9 [ Md , P(p) , C ]

Parcul Național Isalo

După micul dejun plecăm să explorăm Parcul Național Isalo. Isalo este unul dintre cele mai fascinante și fotografiabile locuri din Madagascar. Chiar a primit titlul neoficial de ”Colorado de Madagascar”, deoarece peisajul deșertic aduce a Vestul Sălbatic al cowboy-ilor americani. Eroziunea și timpul au dat naștere unei colecții de platouri, canionane, chei, piscine naturale și vârfuri ascuțite. Parcul adăpostește și 14 specii de lemurieni nocturi, din care 7 sunt endemice.

Ziua 10 [ Md , - , - ]

Ranohira | Anja Reserve | Ranomafana

După micul dejun plecăm spre platoul malgaș, parcurgând mai întâi regiunea Ihorombe. Ne deplasăm pe lângă munții Andringitra și apoi avem întâlnire cu câtiva lemurieni în Rezerva Naturala Anja. Această rezervație ecologică are ca principal atractiv bolovanii imenși din granit înconjurati de văi verzi. În Ambalavao vizităm atelierul de hârtie al tribului Antemoro, hârtie realizată din scoarță de copac. Acestă tehnică a fost introdusă în Madagascar în secolul XV și s-a conservat până în zilele noastre. Continuăm traseul spre Ranomafana, unde ne petrecem noaptea.

Ziua 11 [ Md , -, - ]

Ranomafama | Antsirabe

Astăzi vizităm Parcul Național Ranomafana, ce deține una dintre cele mai spectaculoase păduri tropicale de pe insulă. Explorăm împreună cu ghidul local parcul și căutăm lemurieni de mai multe feluri, cum ar fi lemurieni bamboo, lemurieni cu burtă roșie, lemurieni maro. Sunt ascunși bine în pădure dar ne străduim să îi descoperim! Ne întoacem pe șoseaua Nr. 7 (un fel de Route 66 a Madagascarului) și continuăm drumul spre Ambositra. Orașul acesta este cunoscut pentru sculpturile sale din lemn și dacă aveți chef putem da o tură pe la atelierele locale pentru a vâna chilipiruri. Continuăm apoi drumul spre Antsirabe.

Ziua 12 [ Md , P(p) , - ]

Antsirabe | Antananarivo

Ziua de astăzi este dedicată în mare parte cunoașterii zonei centrale a Madagascarului, formată din dealuri verzi cu lanuri de orez și piscuri impunătoare. Pe dealuri putem admira sate din case de cărămidă cu acoperișuri de paie. Ne plimbăm aiurea și cunoaștem țăranii și artizanii acestor locuri. Vizita este realizată de o asociație locală, a căror venituri susțin agricultura din zonă, iar prin participarea ta vei putea ajuta comunitea locală! La sfârșit suntem transferați la hotelul nostru din Antananarivo.

Ziua 13 [ Md , P(p) , - ]

Antanarivo | Nosy Be

La ora potrivită, suntem transferați pe aeroport pentru zborul către Nosy Be, ultima noastră destinație.

Nosy Be este o mică insulă aflată în nord-vestul Madagascarului. Aerul de colonie îi oferă un farmec aparte de care a profitat din plin, mai ales că insula are un climat perfect tot timpul anului. Arhipelagul din care face parte deține corali prolifici, plaje cu ape de culoare azurie, rezerve naturale, lemurieni și păduri dense, un paradis perfect pentru iubitorii de natură și soare.

Odată ajunși ne urcăm în canoa cu pendul și vizităm rezervația Lokobe. Plimbarea durează aproape o oră, timp în care descoperim plaje și păduri de mangrove cât și pe locuitorii lor necuvântători.

Ziua 14 [ Md , P(p), - ]

Nosy Be | Nosy Sakatia | Nosy Be

După micul dejun ne pregătim pentru o superbă și unică experiență în viață, aceea de a înota cu cel mai mare pește din lume - superbul rechin-balenă. Sperăm să știe și el de întâlnire! Am pregătit și un dejun tradițional pe insula Nosy Sakatia, una dintre cele mai frumoase din arhipelag.

Ziua 15 [ Md , P(p) , C ]

Nosy Be | Nosy Iranja

Astăzi descoperim paradisiaca insulă Nosy Iranja. Pe drum observăm biodiversitatea marină a regiunii în căutarea balenelor și delfinilor. Odată ajunși la Nosy Iranja debarcăm, luăm prânzul și avem restul zilei la dispoziție pentru explorarea insulei golite de turiști.

Culoarea apei este un turcoaz de vis dar absolut special este faptul că Nosy Iranja este formată din două insule ce sunt legate printr-o limbă de nisip ce este vizibilă si poate fi parcursă în funcție de flux. Hotelul nostru nu este de lux și nu are multe stele, însă este în perfectă armonie cu natura.

Ziua 16 [ Md , - , - ]

Nosy Iranja | Nosy Be | Home

Ne bucurăm de ultima dimineață pe tărâm malgaș și suntem transferați pe aeroportul din Nosy Be, de unde începem lungul drum către casă.
Tariful  include:


 • 16 nopți cazare cu mic dejun la hotelurile specificate;
 • Transport cu 4x4 pe tronsoanele Morondava/Bekopaka/Morondava & minibus pe restul traseului;
 • Ghizi locali de limba engleză & ghizi specializați la diverse parcuri;
 • Toate intrările la parcurile naționale din program;
 • Toate taxele mai puțin taxele bancare;
 • Tour-leader român.
Alte experiențe 1001 ADVENTURES:


 • Apus și răsărit de soare fotografic pe Aleea Baobabilor;
 • Trekking la 2 dintre rezervațiile UNESCO: Tsingy de Bemahara și Isalo;
 • Plimbare cu piroaga pe râul Manambolo;
 • Night safari în Kirindy Special Reserve;
 • Incursiune în viața localnicilor;
 • Safari cu snorkelling în căutarea rechinului balenă (tur în grup de maxim 12 persoane); dacă preferi scufundări contactează-ne pentru informații suplimentare);
 • Safari în căutarea delfinilor și balenelor (tur în grup de maxim 12 persoane).
Tariful NU include:


 • Zborurile interne & internaționale (detalii mai jos);
 • Mesele care nu sunt incluse în pachet;
 • Tips-uri pentru ghizii şi şoferii locali € 100 (se achită la ghidul român, la începutul călătoriei);
 • Taxa de viză: +/- 35 €/persoană;
 • Asigurarea de călătorie.
Hoteluri selecționate:


2

Antanarivo

Au Bois Verte Lodge 3*

Au Bois Verte Lodge 3*

1

Kirindy

Relais du Kirindy 3*

Relais du Kirindy 3*

3

Bekopaka

Grand Hotel de Tsingy 3*

Soleil de Tsingy Lodge 3*+

2

Morondava

Kimony Resorts 3*

Palissandre Cote Quest 4*

2

Ranohira

Satrana Lodge 3*

Relais de la Reine 3*

1

Ranomafana

Thermal Ranomafana 3*

Thermal Ranomafana 3*

1

Antsirabe

Couleur Cafe 3*

Couleur Cafe 3*

1

Antananarivo

Au Bois Verte Lodge 3*

Au Bois Verte Lodge 3*

2

Nosy Be

Hotel L'Heure Bleue 3*

Hotel L'Heure Bleue 3*

1

Nosy Iranja

Zahir de Nosy Iranja

Zahir de Nosy Iranja
Tariful pachetului


Pentru o oferta personalizata va rugam sa ne contactati pe unul din canalele : Email travel@1001adventures.ro sau telefon tel: +40744430327.

VEZI SI ALTE CIRCUITE

Câteva din 1001 de amintiri

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom