Cover Mexic.jpg

Circuit Mexic

Itinerariul complet


Ziua 1 ➠ [ - / - / - ]

București | Paris | Ciudad de Mexico

Suntem întâmpinaţi pe aeroportul din Ciudad de Mexico şi transferaţi la hotelul nostru din centrul orașului unde beneficiem de o binemeritată odihnă.

Ziua 2 ➠ [ Md / - / C ]

Ciudad de Mexico | Fecioara de Guadalupe | Ciudad de Mexico

Începem ziua cu un tur panoramic în Ciudad de Mexico în care trecem în revistă Palatul Artelor, Casa De Ceramică şi centrul oraşului, Zocalo, continuând cu Palatul Naţional, ce conține picturile murale ale lui Diego Rivera, și Templul Mare (un vechi templu aztec).

După-amiază vizităm Bazilicii Fecioarei de Guadalupe, a doua cea mai vizitată catedrală din lume. Spre seara te invitam la cina, intr-o locatie surpriza :)

Ziua 3 ➠ [ Md / P / - ]

Ciudad de Mexico I Valle del Bravo I Ciudad de Mexico

După micul dejun, ne indreptam spre o aventura unica, aceea de a explora biosfera naturală a fluturilor monarh. Migraţia fluturilor monarh este un spectacol unic al naturii pe care ți-l vei aduce aminte toată viața! Pentru a ajunge la locul unde fluturii zboara in voie, te vei împrieteni cu un patruped încântător ce te va purta pe șa spre aripile de fluturi! Ziua este dedicată explorării sanctuarului ce este patrimoniu UNESCO. După-amiază ne întoarcem în capitală.

Ziua 4 ➠ [ Md / - / C ]

Ciudad de Mexico I Teotihuacan I Ciudad de Mexico

Astăzi plecăm spre Teotihuacan, sit arheologic ce conţine probabil cele mai bine păstrate piramide ale Americii precolumbiene. Teotihuacan a fost renumit ca şi centru de comerţ, și probabil că a fost capitală de imperiu. Opțional, poți începe această zi în stil, survolând acest peisaj la bordul unui balon cu aer cald.

În partea a doua a zilei vizităm Muzeul Naţional de Antropologie, un superb caleidoscop al acestui spaţiu cultural.

Seara suntem invitaţi la o cină tradiţională cu mariachi.

Ziua 5 ➠ [ Md / - / - ]

Mexico City I Tuxtla Guttierrez I Sumidero I San Cristobal de las Casas

Transfer la aeroport pentru zborul către Tuxtla Guttierez, unde începem călătoria noastră într-unul dintre cel mai frumoase state mexicane: Chiapas. Plecăm direct spre Canionul Sumidero, ce deține pereţi ce ajung până la o mie de metri înălţime (!), format de râul Grijalva. Cei 13 kilometri şerpuiţi ne oferă peisaje superbe, cât şi posibilitatea de a observa fauna sălbatică locală.La finalizarea traseului, suntem transferaţi la San Cristobal de las Casas, un micuţ oraş colonial ce şi-a păstrat integral aerul de altădată.

Ziua 6 ➠ [ Md / - / - ]

San Cristobal de las Casas I San Juan Chamula I San Lorenzo Zinacantan

Începem ziua cu vizitarea localităţii San Juan Chamula, un loc ce este dovada vie a sincretismului religios ce a avut loc în Mexic o dată cu venirea spaniolilor. Continuăm vizita în satul San Lorenzo Zinacantan, o comunitate în care aproape toți locuitorii aparţin etniei tzotzil maya şi işi păstrează cu sfințenie vechile obiceiuri. După-amiază liberă pentru explorarea oraşului, în care veţi putea vizita şi Muzeul Chihlimbarului (activitate opţională).

Ziua 7 ➠ [ Md / - / C ]

San Cristobal de las Casas I Agua Azul I Misol-Ha I Palenque

Prima oprire de azi este la Agua Azul, un fascinant sistem de cascade pe fundal turcoaz. Ai aici o primă ocazie de a-ți testa costumul de baie ;-)! Ne îndreptăm apoi spre cascada Misol–Ha, o cădere spectaculoasă de ape de 35 de metri, chiar în inima junglei. Te vei putea strecura şi explora liniştit dincolo de jetul de apă. Spre seară, sosire la Palenque, cel mai important sit arheologic din Chiapas.

Ziua 8 ➠ [ Md / P / - ]

Palenque I Yaxchilan I Bonampak

Yaxchilan şi Bonampak sunt două situri arheologice maya ce primesc puţini vizitatori şi unde te vei putea simţi ca un explorator, aşa cum s-au simţit probabil primii aventurieri ce i-au pășit pragul! Yaxchilan este accesibil doar coborând pe râul Usumacinta ce curge între Mexic şi Guatemala și îl descoperim pe fundalul urletelor maimuţelor care ne privesc din copaci!

În partea a doua a zilei ne îndreptăm către Bonampak, în jungla Lacandon, ce ascunde unele dintre cele mai frumoase picturi murale rămase în lumea maya!

Ziua 9 ➠ [ Md / - / - ]

Palenque I Campeche

După micul dejun, vizităm Palenque, o superbă moştenire maya pe teritoriu mexican. Descoperită în secolul XVIII, este una dintre cele mai studiate ruine maya ale tuturor timpurilor. Pe lângă faptul că situl este bine conservat şi situat într-un peisaj de basm, deține şi unul dintre cele mai extraordinare morminte din lumea maya: mormântul lui Pakal, ce a fost supranumit de Erich von Dänicken ”Astronautul Maya”. În partea a doua a zilei ne continuăm traseul către Campeche, un orăşel colonial plin de farmec.

Ziua 10 ➠ [ Md / P / - ]

Campeche I Uxmal I Merida

De dimineaţă dăm o tură prin centrul istoric al oraşului Campeche (UNESCO) și admirăm printre altele Catedrala Concepţiei Imaculate, Puerta del Sol şi Puerta del Mar. Ulterior continuăm către Uxmal, unul dintre cele mai elegante situri arheologice maya (UNESCO). Decorul şi mărimea clădirilor impresionează, dar şi vechile drumuri ce fac legătura între diversele zone ale sitului arheologic. După finalizarea turului, transfer la Merida.

Ziua 11 ➠ [ Md / - / - ]

Merida I Celestun I Merida

In prima parte a zilei cunoaştem pe îndelete oraşul Merida, capitala statului Yucatan. În turul nostru panoramic descoperim, printre altele: Paseo del Montejo, Palatul Guvernului, Palatul Municipal şi Catedrala din Merida.

Partea a doua a zilei este dedicată vizitării parcului natural de la Celestun, ce adăposteşte multe specii de păsări, dintre care cea mai emblematică este pasărea flamingo, Tot emblematice sunt şi pădurile sale de mangrove. Dacă vrei aventuri extreme poți încerca o baie în ochiurile de apă de pe lângă mangrove, cu crocodili incluși (activitate opțională J).

Ziua 12 ➠ [ Md / P / - ]

Merida I Chichen Itza I Riviera Maya (Tulum)

După micul dejun, plecăm spre Chichen Itza, o minune a lumii moderne alături de Machu Picchu şi Statuia lui Iisus din Rio. Situl arheologic este superb datorită multitudinii de stiluri arhitecturale folosite la construcţia sa. După o vizita detaliată, în partea a doua a zilei vizităm un cenote, bazin de apă format de fenomene carstice specific peninsulei Yucatan. Aici vei înota! Cenotele se foloseau în cultura maya pentru realizarea diferitelor ceremonii.

Ziua 13 - 14 ➠ [ Md / - / - ]

Riviera Maya (Tulum)

După aproape două săptămâni de descoperiri intense, aventuri şi peripeţii, e timpul pentru ceva relaxare…la Marea Caraibelor! De asemenea pe Riviera Maya poți face scufundări pentru a vedea una dintre cele mai mari bariere de corali din lume sau să explorezi diversitatea de parcuri naturale și experiențe din Peninsula Yucatan. (activităţi opţionale)

Ziua 15-16 ➠ [ Md / - / - ]

Tulum | Cancun | București

La ora corespunzătoare, suntem transferaţi la aeroportul internațional din Cancun pentru a iniţia drumul către casă.
Tariful  include:


 • Zborul intern Mexico City – Tuxtla Guttierez;
 • 14 nopți cazare cu mic dejun la hotelurile menţionate sau similare;
 • 7 Mese adiționale, așa cum sunt menţionate în program
 • Transportul terestru privat pe durata întregului circuit;
 • Transportul pe apă la canionul Sumidero/Yaxchilan/Celestun;
 • Toate intrările la obiectivele turistice din program;
 • Toate taxele;
 • Ghizi locali mexicani;
 • Tour leader român din partea 1001 Adventures.
Experiențe 1001 Adventures, incluse:


 • Vizită la rezervaţia fluturilor monarh (UNESCO);
 • Cină tradiţională mexicană cu mariachi în Ciudad de Mexico;
 • Vizită la Yaxchilan & Bonampak, situri arheologice off the beaten track;
 • Plimbare cu barca prin Celestun, la coloniile de flamingo;
 • Vizitarea unui cenote.
Tariful NU include / Posibile cheltuieli suplimentare sau opționale:


 • Zborurile internaţional Bucureşti/Mexico City/Cancun/București;
 • Mesele ce nu sunt incluse în pachet (12 - 30 US$/masă);
 • Asigurarea de călătorie, eventual asigurare Storno;
 • Bacșișul pt. prestatorii locali (€70), se achită la ghidul român, la plecare;
 • Cheltuielile personale;
 • Alte activități neincluse în program sau prezentate ca şi opţionale:

-Plimbarea cu balonul la Teotihuacan: aprox. 185 US$;

- Snorkelling pe Riviera Maya: 110 US$/persoană (2 locaţii diferite);

- Scuba-diving pe Riviera Maya: 160 US$/persoană (2 scufundări);

- Aventură la la Rio Secreto: 135 US$;
Hoteluri selecţionate*


4

Mexico City

Hampton Inn 4*

2

San Cristobal d Casas

Mansion del Valle 4*

2

Palenque

Chan Kah 4*

1

Campeche

Plaza Campeche 4*

2

Merida

Casa del Balam 5*

3

Tulum

Ana y Jose 4*

*Deși am făcut tot posibilul să confirmăm aceste hoteluri, rezervarea finală se confirmă în momentul plății avansului și confirmarea grupului. Ȋn cazul în care aceste hoteluri nu sunt disponibile, rezervarea se va face la un hotel din aceeaşi categorie.
Pretul pachetului


Pentru o oferta personalizata va rugam sa ne contactati pe unul din canalele : Email travel@1001adventures.ro sau telefon tel: +40744430327.
De ce Mexic?


Tequila, fiesta, mariachi, piramide, ruine maya şi aztece. Binenînțeles, le-am inclus și pe acestea în programul nostru! Dar Mexicul oferă mult mai mult decât atât.

Programul nostru începe în Ciudad de Mexico, fost centru important al civilizație mexica, și al doilea cel mai mare oraș al Americii Latine, pe care îl explorăm. Avem mai multe motive să ne prelungim vizita în capitală, cum ar fi o vizită la fecioara de Guadalupe sau Teotihuacan, unul dintre cele mai impunătoare situri arheologice din lume. Ți-am rezervat o zi să observi cu ochii tăi spectacolul uimitor al naturii oferită de migrația fluturilor monarh ce vin de departe din nordul continentului. Participăm desigur și la un spectacol de mariachi, așa cum am promis în primul rând!

Avionul ne aduce la Chiapas, unul dintre cele mai interesante state mexicane, fiind o combinație unică de cultura, natură și autenticitate. Palenque a fost primul sit arheologic ce a stârnit vâlvă la nivel internațional și a deschis apetitul pentru cultura maya. Aici prin anii ’50 a avut loc una dintre cele mai interesante descoperiri arheologice din lume - mormântul lui Pakal - aflat într-un stadiu perfect de conservare. Mai puțin cunoscute sunt ruinele Yaxchilan și Bonampak, ascunse de junglă și care primesc un număm redus de turiști, ce le face cu atât mai atrăgătoare! Cultura vie o explorăm la Chamula și Zinacantan, două orășele unde timpul a stat în loc. Natura din Chiapas este și ea impresionantă, oferind canioane cu pereți verticali de până la o mie de metri înălțime și cascade de culoarea turcoaz pe care le explorăm.

După o scurtă oprire în orașul colonial Campeche, începem ultima parte a aventurii mexicane în statul Yucatan, cel mai frecventat stat mexican. Descoperim Merida, capitala statului și plecăm în căutarea păsării flamingo pe care o regăsim într-o colonie de largi proporții la Celestun. După ce cunoaștem ruinele maya de la Uxmal și Chichen Itza – ultima fiind recunoscută ca una dintre minunile lumii moderne - și o oprire pentru o baie în cenote, o piscina naturală pe care o găsești numai în Yucatan, luăm drumul Rivierei Maya unde ne tragem sufletul de atâtă știință, arheologie și istorie!

Dacă te induri să renunți la timpul de plajă, Yucatan este patria celor o mie și una de aventuri din care poți să alegi. Poți să vizitezi parcuri tematice naturale, să explorezi mai multă junglă, să descoperi râuri secrete sau plaje ascunse, să faci snorkeling sau scuba diving în a doua cea mai importante barieră de corali a lumii. Dacă planul acesta nu te mai tentează, poți să stai să vezi cum trece ziua cu marea și un cocktail de piña colada alături!

VEZI SI ALTE CIRCUITE

Câteva din 1001 de amintiri

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom