Cover Circuit Tanzania.jpg

Circuit Tanzania

Itinerariul complet


Ziua 1 ➠ 21 februarie 2022, luni [ - / - / - ]

Arusha

Bine ați venit în Tanzania! Jumbo! Odată sosiți pe aeroportul din Tanzania, suntem preluați și transferați la hotelul din Arusha pentru o binemeritată odihnă.

Ziua 2 ➠ 22 februarie 2022, marți [ Mic dejun / Pachet de prânz / Cină ]

Arusha | Parcul Național Taragire | Karatu

De dimineață plecăm către Parcul Național Tarangire pentru primul nostru safari. Tarangire este una dintre rezervațiile mai puțin vizitate ale Tanzaniei și visul oricărui fotograf, datorită numărului mare de baobabi ce vor fi infrunziți în această perioadă din an și a mlaștinilor pitorești. Rezidenții acestui parc sunt antilopele gnu, zebre, bivoli, girafe, antilope eland, impala și facoceri, lei, hiene și elefanți. După-amiaza ne îndreptăm spre Karatu, unde ne petrecem noaptea într-un lodge elegant.

Ziua 3 ➠ 23 februarie 2022, miercuri [ Mic dejun / Pachet de prânz/ Cină ]

Karatu | Serengeti

Dis-de-dimineață ne trezim pentru un mic dejun devreme și ne continuăm drumul prin Africa. Trecem prin Aria de Conservare Ngorongoro și luăm drumul Parcului Național Serengeti. Lăsăm în urmă podișul și intrăm în inima Africii sălbatice cu ale sale câmpii nesfărșite. Călătorim spre zona centrală a parcului cunoscută ca și Seronera, una dintre cele mai dense zone populate cu animale. Stăm la pândă în căutarea a tot ceea ce mișcă. După-amiaza târziu ajungem la lodge-ul nostru din interiorul parcului national.

Ziua 4 ➠ 24 februarie 2022, joi [ Mic dejun / Pachet de prânz / Cină]

Parcul Național Serengeti

Ziua de astăzi este dedicată explorării Parcului Național Serengeti. Ne trezim cu noaptea-n cap pentru că la răsărit putem observa animalele în acțiune.

După picnicul de prânz continuăm căutarea și ”spionarea” animalelor în cadrul lor natural. În amurg suntem din nou la vânătoare (de poze) de lei și alte jivine fioroase aflate prin apropiere. Dacă avem noroc, putem observa gheparzi sau leoparzi în acțiune. O întâlnire sigură este aceea cu hipopotamii, un animal mult mai periculos decât leul, dar care doarme inofensiv în majoritatea timpului. Aceștia sunt ușor de reperat în heleșteie mari sau la o baie în râu. Crocodilii fac plajă pe malul râului, asta dacă nu pândesc vreo impala neatentă venită să bea apă.

Ziua 5 ➠ 25 februarie 2022, vineri [ Mic dejun / Pachet prânz / Cină ]

Parcul Național Serengeti | Ndutu

După un (alt) mic dejun devreme începem ultimul game drive în Serengeti și continuăm călătoria către sud.

Ndutu, destinația noastră de azi este locația unde are loc nașterea noii generații de antilope gnu. Migrația s-a mutat aici din decembrie până în aprilie, momentul culminant fiind chiar luna februarie. Putem observa ”la pachet” diferite specii de feline datorită abundenței de mâncare. Cu puțin noroc ne bucurăm și de alte animale cum ar fi elefanți, girafe, zebre, facoceri și hiene. După o zi întreagă de aventuri suntem transferați la lodge-ul nostru din Ndutu.

Ziua 6 ➠ 26 februarie 2022, sâmbătă [ Mic dejun / Pachet prânz / Cină ]

Ndutu | Karatu

Ziua începe cu un game drive în Ndutu unde avem ocazia să observăm leul sau ghepardul în acțiune pentru a-și face rost de-ale gurii și observăm marea migrație cu numere impresionante. Oricum am privi, spectacolul vieții se desfășoară nestingherit iar noi suntem în direct la National Geographic. În partea a doua a zilei plecăm spre Karatu pentru ultima noastră noapte pe continent.

Ziua 7 ➠ 27 februarie 2022, duminică [ Mic dejun / - / - ]

Karatu | Ngorongoro | Nungwi

Astăzi pornim spre craterul Ngorongoro, ce oferă condiții optime de viață și este plin-ochi de vietăți. Aici sunt concentrate multe exemplare de antílope gnu, zebre, antílope eland, bivoli, facoceri, hipopotami elefanți, lei, hiene, șacali, gheparzi sau chiar leoparzi. Aici trăiește chiar și eluzivul rinocer. Dăm o tură la Magali, lac de mică adâncime în colțul de sudvest al craterului.

La ora potrivită plecăm spre aeroportul Kilimanjaro/Arusha pentru zborul spre Zanzibar. La sosire suntem transferați la hotelul nostru de pe plaja Nungwi, una dintre cele două plaje excelente din Zanzibar. Acesta nu este doar un slogan de marketing - în Zanzibar există doar două plaje perfecte pentru baie: Nungwi și Kendwa, pe partea de nord-vest a insulei.

Ziua 8-13 ➠ 28 februarie - 5 martie 2022 ➠ [ Mic dejun / - / - ]

Zanzibar

De azi înainte nu mai sună alarma sau ghidul să te ia în safari - s-ar putea să-ți lipsească! Ai în schimb la dispoziție plaje de un turcoaz incredibil. Am lasat libere următoarele zile pentru plajă sau pentru activități opționale – după dorința și cheful fiecăruia. Poți petrece timpul doar urmărind marea de la balcon, dacă așa preferi. Mai multe detalii despre activitățile opționale poți afla aici.

Ziua 14 ➠ 6 martie 2022 [ Mic dejun/ - / - ]

Zanzibar

Astăzi este ultima zi pe pământ african. Poți petrece ziua la plajă, deoarece zborul nostru pleacă abia seara, când suntem transferați din nou la aeroport, pentru zborul către casă.

Bine ai venit acasă! Te așteptăm și în alte aventuri!
Informații despre tarif


Tariful Pachetului: 3090 USD/persoană în cameră dublă Supliment single: 600 USD Prețul este valabil pentru un grup de minim 3 persoane. Pentru un grup de minim 9 persoane, includem un însoțitor din partea agenției. Tariful include:

 • 13 nopţi cazare cu mic dejun la hotelurile menţionate, sau similare;
 • Mesele așa cum sunt menționate în program: pensiune completă pe timpul safariului și mic dejun în Zanzibar;
 • Transportul terestru pe durata întregii călătorii (jeep pe durata safariului);
 • Ghid-șofer acreditat pe durata safariului;
 • Toate intrările și taxele la parcurile naționale din program;
 • Taxele de concesiune obligatorii pentru cazările din parcurile naționale;
 • Observarea marii migrații;
 • Toate taxele, cu excepția taxelor bancare;
Tariful nu include:
 • Zborul internațional București - Kilimanjaro - Zanzibar - București la momentul actual costul este €650-750;
 • Zbor Zanzibar/Arusha/Kilimanjaro/Zanzibar aprox. € 230 la momentul publicării tarifului;
 • Bacșișurile pentru prestatorii locali (€90/pers) - se vor achita ghidului român;
 • Mesele neincluse în pachet (10-25 €/masă) și băuturile aferente tuturor meselor;
 • Nu am inclus nici un fel de activități în Zanzibar, deoarece acestea se pot stabili și cumpăra mult mai ieftin la fața locului. Am primit tarife de la un organizator independent și rezultă că la minim 6 turiști se pot organiza foarte multe activități în maxim 300 -350 USD - toate menționate mai sus cu excepția scufundărilor);
 • Testele Covid 19;
 • Asigurarea de călătorie și asigurarea storno (opționale, dar recomandate);
 • Cheltuielile personale: suveniruri, bijuterii, obiecte de vestimentaţie, etc.
Hoteluri selecţionate*


1 noapte - Arusha - Arusha Planet Lodge 3*

1 noapte -Karatu - Endoro Lodge

2 nopți - Serengeti - Sound of Silence Lodge

1 noapte - Ndutu - Acacia Migration Camp

1 noapte - Karatu - Endoro Lodge

7 nopți - Nungwi, Zanzibar - Amaan Bungalows 3*

Hotelul Amaan Bungalow are o poziție privilegiată, pe unde dintre cele mai frumoase plaje din Zanzibar. În momentul refluxului apa se retrage foarte puțin, oferind posibilitatea de a avea apa aproape în orice moment al zilei. Dacă totuși un hotel de lux este prioritatea ta, atunci îți recomandăm mai degrabă Z Hotel 4*, aflat în imediata apropiere a hotelului Amaan, și beneficiind de aceeași plajă. Costul suplimentar este de 650 USD/cameră dublă/toată durata șederii de 7 zile.
De ce Tanzania?


Circuitul nostru este format din două părți, explorând cele două regiuni din care este format numele tării, teritoriul continental al Tanzaniei și Zanzibar, eternul vis al căutătorului de plajă.

În prima parte te invităm, timp de o săptămână, să trăiești pe Animal Planet și National Geographic. Circuitul începe light în Arusha, loc de popas pentru pregătirea marilor aventuri ce urmează. Începem safari-ul cu o tură prin Parcul Național Tarangire, unde cei mai celebri rezidenți sunt elefanții, dar și girafele și zebrele sunt la discreție. Pornim apoi spre Serengeti, unul dintre cele mai fascinante locuri de pe planetă pentru observarea vieții sălbatice unde leii, gheparzii și leoparzii sunt la ei acasă. Luna februarie este perfectă pentru observarea marii migrații în sudul parcului Serengeti. În această perioadă se naște noua generație de antílope ce duce inevitabil la mai multe scene de vânătoare. Ultima dimineață de pe continent este arvunită vizitei Ngorongoro, o experiență unică unde -cu puțin noroc- poți observa toate animalele din cartelul Big 5 (leul, leopardul, bivolul, leul și rinocerul). Craterul Ngorongoro oferă una dintre cele mai dense concentrații de viață sălbatică de pe planeta. Lăsăm continentul în urmă și zburăm către Zanzibar, unde mai petreci o săptămână exact așa cum vrei, printre palmieri, nisip alb și mare turcoaz.

VEZI SI ALTE CIRCUITE

Câteva din 1001 de amintiri

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom