Costa Rica Cover Continente 1001 Adventures.jpg

Namibia - Țara diamantelor și a dunelor stelate - 13-26 august 2022

De ce Namibia?


Pe coasta de sud-vest a Africii, între Angola și Africa de Sud se află o țară cu peisaje de o frumusețe uluitoare, un adevărat regal pentru cei ce vor să cunoască sau deja iubesc Africa pură, sălbatică și neconvențională... Namibia.

Cu doar 2,97 locuitori pe kilometru pătrat, Namibia este pe locul trei în lume în topul țărilor cu cea mai mică densitate a populației. Fără intervenția omului, natura este aspră, neîmblânzită și neiertătoare, dar totodată abundentă și generoasă. În acest loc ars de soare, zeii au creat peisaje egalate în splendoare doar de diamantele extrase din minele Namibiei, al zecelea producător mondial.

De la monumentalele dune stelate din Deșertul Namib de un ocru puternic saturat profilate pe cerul de un albastru intens, la supra-realistul peisaj din Dead Vlei, pictat parcă de Salvador Dali și până la teritoriile virgine din Damaraland unde fauna africană abundă, această țară nu încetează să te uimească la fiecare pas. Nu degeaba alintată cu respect de boșimani ca fiind Sufletul Lumii, Namibia cea sălbatică îți aduce într-adevăr o bucurie vizuală, o liniște sufletească și un sentiment de eliberare din cotidian.
Itinerariul Complet


Ziua 1 ➠ 13 august 2022, sâmbătă [ - / - / - ]

București

Ne întâlnim pe aeroportul Henry Coandă din București la ora 03:30 și plecăm spre Frankfurt cu compania Lufthansa, de unde continuăm spre Windhoek.

Ziua 2 ➠ 14 august 2022, duminică [ Mic dejun/ - / Cină ]

Windhoek | Solitaire

Odată aterizați pe aeroportul din Windhoek, suntem întâmpinați de reprezentanții locali și transferați la Solitaire, tipicul oraș în care nu se întâmplă nimic, cu un aer de capăt de lume. În drum spre Solitaire oprim pentru clasica poză cu semnul ce indică Tropicul Capricornului, loc ce marchează granița sudică a tropicelor și cel mai sudic punct de pe Terra în care ai soarele în cap la amiază. După trei ore și jumătate de drum avem toată după-amiaza la dispoziție să lenevim pe marginea piscinei.

Ziua 3 ➠ 15 august 2022, luni [ Mic dejun/ - / Cină ]

Solitaire | Namib Naukluft | Sesriem

După micul dejun părăsim Solitaire și luăm drumul sudului, spre rezervația Namib Naukluft, din deșertul Namib. Aceasta reprezintă cea mai mare arie protejata din Namibia și și-a păstrat nealterată sălbăticia zonei. Dunele roșii se armonizează perfect cu munții de pe fundal și oferă celui ce privește un spectacol unic. Cu puțin noroc putem observa Fairy Circles și caii sălbatici ai acestui deșert. La sfârșitul vizitei ne întoarcem la Sesriem, unde rămânem două nopți în buza rezervației naturale Namib Naukluft.

Ziua 4 ➠ 16 august 2022, marți [ Mic dejun/ - / Cină ]

Sesriem | Dead Vlei | Sousovlei | HiddenVlei | Elim Dune

Ziua de astăzi este dedicată în întregime deșertului Namib, cel mai vechi deșert de pe pământ. Dis de dimineață ne îndreptăm spre poarta deșertului, pentru a prinde primele momente ale zilei, pe Duna 45.

Admirăm copacii încremeniți în timp din Dead Vlei. Pentru cei merituoși, urcarea celor 325 metri ale dunei Big Daddy oferă priveliști superbe asupra lacului alb de la Dead Vlei. Vizităm și Hidden Vlei, un alt deșert plat ascuns la început privirii.

După-amiază vizităm canionul și dunele de la Sesriem. Asfințitul îl privim de pe duna Elim, pentru a încheia ziua într-un mod romantic!

Ziua 5 ➠ 17 august 2022, miercuri [ Mic dejun/ - / - ]

Sesriem | Swakopmund

După micul dejun la hotel, plecăm dis-de-dimineață pentru a ajunge la Walvis Bay, oraș de coastă unde putem observa impresionantele colonii de flamingo.

Urmează o aventură pe placul celor care iubesc deșertul: un tur cu jeep-ul la Sandwish Harbour. Turul durează aproximativ 4 ore și ne duce în locurile acelea magice ale deșertului Namib unde dunele se întâlnesc cu marea. După-amiază sosim în mai cochet oraș din Namibia, Swakopmund, reminiscentă a colonialismului german, unde explorăm în ritmul nostru orașul.

Ziua 6 ➠ 18 august 2022, joi [ Mic dejun/ - / - ]

Swakopmund | Cape Cross | Skeleton Coast | Swakopmund

După micul dejun plecăm plecăm în nord spre Henties Bay. Vizităm la Cape Cross cea mai mare colonie de foci din lume, cu peste de 200.000 de exemplare! Aici este și locul în care a debarcat primul explorator european al Namibiei. Această vizită este combinată cu explorarea Skeleton Coast, așa cum se numește coasta de nord a Namibiei. Inițial numele a fost dat multe schelete de balene și foci adunate pe coastă, produse de vânătoarea de balene. Astăzi este un deșert plin de viață iar vechile carcase de animale au fost înlocuite de epave de îmbarcațiuni marine ce au fost prinse de mrejele ceții pe drumul pierzaniei.

La întoarcere vizităm șarmantul oraș Swakopmund, unde vedem printre altele clădirea Hohenzollern, Alte Kaserne, o construcție asemănătoare unui fort ce găzduiește astăzi o unitate de cazare și Mondesa, cartier realizat în anii 50 pentru comunitatea neagră a orașului și este parte din istoria vie a Namibiei.

Ziua 7 ➠ 19 august 2022, vineri [ Mic dejun/ - / Cină ]

Swakopmund | Moon Landscape | Bulls Party | Usakos

Lăsăm Swakopmund în urmă și ne îndreptăm spre Moon Landscape, un peisaj extrem de arid din Parcul Național Namib- Naukluft, unde roci preistorice erodate se aseamănă cu peisajul lunar.

Călătoria continuă spre Bulls Party, un loc special pentru fotografi si geologi, datorită formelor spectaculoase pe care le-a căpătat granitul după milioane de ani de eroziune. Sosim la momentul perfect să admirăm aceste formațiuni în lumina după-amiezii.

Ziua 8 ➠ 20 august 2022, sâmbătă [ Mic dejun/ - / Cină ]

Usakos | Sat Himba | Damara Living Museum | Twyfelfontein

Astăzi continuăm spre nordul Namibiei și trecem prin orășelul minier Uis, după care vizităm un sat al tribului Himba, singurul dintre triburile Namibiei ce își mai păstrează încă stilul tradițional de viață. După ce au supraviețuit genocidului trupelor de ocupație de la început de secol XX, aceștia se luptă pentru a-și păstra tradițiile. Tribul Himba este recunoscut pentru părul lor împletit în care este adăugată o pastă ce conține grăsime animală, cenușă și ocru măcinat dintr-o piatră locală.

Mergem prin Damaraland, una din cele mai izolate locații din Namibia, ce acum este asociată cu triburile Damara. Facem o oprire la Damara Living Museum. Împreună cu boșimanii, aceștia reprezintă unele dintre cele mai vechi populații din Africa și erau o combinație de vânători-culegători și crescători de animale. Obiceiului lor de a deține pământul la comun i-a înfrânt la scara istoriei și aceștia au fost strămutați de pe pământurile lor. Continuăm spre Twyfelfontein unde ne petrecem noaptea.

Ziua 9 ➠ 21 august 2022, duminică [ Mic dejun/ - / Cină ]

Twyfelfontein | Etosha

Continuăm spre ”galeria în aer liber” de la Twyfelfontein , unde vizităm probabil cele mai faimoase sculpturi murale preistorice din Africa. Acesta este și singurul monument cultural UNESCO al Namibiei. Această zonă muntoasă este acasă pentru elefanți, rinoceri, zebre și lei, ce s-au adaptat climatului foarte arid. Vizităm și Organ Pipe, formațiuni de bazalt ce au luat forma unei orgi, cât și pădurea pietrificată de milioane de ani, după care continuăm drumul spre Etosha.

Ziua 10 ➠ 22 august 2022, luni [ Mic dejun/ - / Cină ]

Etosha Pan

Astăzi vizităm partea de est a Parcului Național Etosha, cunoscută ca și Etosha Pan. Aceasta este un bazin endoreic al deșertul Kalahari și poate fi observată chiar și din spațiu. Sarea rezultată din evaporarea apei conferă locului un caracter aproape feeric. Petrecem ziua în safari, în căutarea vieții sălbatice ce își face veacul pe aici. Dacă avem noroc, ne putem întâlni cu lei, elefanți, rinoceri și chiar și cu timidul leopard.

Ziua 11 ➠ 23 august 2022, marți [ Mic dejun/ - / Cină ]

Etosha Sud

Dis de dimineață vizităm mai multe ochiuri de apă unde vin foarte multe animale la adăpat. Continuăm cu vizitarea părții de sud a superbului parc Etosha. Etosha este parcul național emblemă al Namibiei, unde densitatea și diversitatea de animale salbatice este maximă. Aici sunt prezenți 4 dintre cei ”Big 5”, visul oricărui pasionat de safari: rinocerul, leul, elefantul și leopardul, dar și multe alte specii animale, cum ar fi ghepardul, zebra, antilopa, girafa. În total în parc există 114 specii de mamifere.

Ziua 12 ➠ 24 august 2022, miercuri [ Mic dejun/ - / Cină ]

Etosha Sud | Reservația Privată Erindi

Coborâm către Namibia centrală, până la Erindi Private Game Reserve, pentru una dintre cele mai frumoase experiențe în natură pe care le oferă Namibia.

Parcul se întinde pe 70000 de hectare de savană și munți stâncoși și reprezintă un punct culminant pentru iubitorii de animale sălbatice. Aici poți observa elefanți și girafe, lei, leoparzi, cheetah, câini sălbatici. După-amiaza este rezervată unui safari în rezervație, unde nu sunt acceptați vizitatori din afară.

Ziua 13 ➠ 25 august 2022, joi [ Mic dejun/ - / - ]

Erindi Private Game Reserve | Windhoek

În prima parte a zilei avem timp liber la lodge-ul nostru, ce poate fi investit într-un safari pe jos sau o plimbare cu gheparzii iar la ora 11:30 luăm drumul capitalei. Dacă ajungem la timp la Windhoek, putem lua masa în oraș sau continuăm direct la aeroport, unde începem lungul drum spre casă.

Ziua 14 ➠ 25 august 2022, vineri [ -/ - / - ]

București

După o escală la Frankfurt ne îmbarcăm în drumul către București, unde ajungem în jurul orei 13:30.

Bine ai venit acasă! Te așteptăm și în alte aventuri!
Informații despre tarif


Tariful Pachetului:

3690 Eur/persoană în cameră dublă;

Supliment single: 350 EUR/persoană.

Având în vedere că acest circuit este realizat împreună cu partenerii noștri, grupul minim este de 12 persoane iar grupul maxim va fi de 16 persoane.

Tariful include:

Însoțitor de grup din partea agenției;

Zborul București/Windhoek/București (inclusiv taxele de aeroport); Cazare 11 nopți la lodge-uri, cu mic dejunuri incluse ; Mesele așa cum sunt menționate în program; Toate transferurile și vizitele de la sosire până la plecare conform programului, transport cu vehicul solid, adaptat condițiilor de drum și cu jeep-uri 4x4; Ghid-șofer local vorbitor de engleză; Apă îmbuteliată, la dispoziție în vehicul pentru reumplerea dozelor individuale; Asistență turistică; Intrările la obiectivele turistice din program; Însoțitor de grup din partea agenției. Tariful nu include:

Taxa foto la obiectivele turistice;

Cheltuieli de natură personală (minibar, telefon, etc);

Alte mese decât cele menționate în program;

Băuturile de la mese;

Taxa de viză în Namibia

Bacșișuri pentru însoțitor, ghizi local, șoferi etc. (60 €/persoană, suma se va înmâna conducătorului de grup la începutul circuitului).
Hoteluri Selecționate


1 noapte - Solitaire - Rostock Ritz Desert Lodge sau similar;

2 nopți - Sesriem - Desert Camp sau similar;

2 nopți - Swapokmund - Swakopmund Luxury Suites sau similar;

1 noapte -Usakos - Hohenstein Lodge sau similar;

1 noapte - Twyfeltfontein - Twyfefontein Country Lodge sau similar

2 nopți - Etosha - Toshari Lodge sau similar

1 noapte - Etosha Sud - Mokuri Etosha Lodge sau similar

1 noapte - Erindi Game Reserve - Old Traders Lodge sau similar
Informații Zboruri


București – Frankfurt 18:35 – 20:05 LH 1421

Frankfurt – Windhoek 21:45 – 08:00 LH 4356

Windhoek – Frankfurt 19:00 – 05:35 LH 4357

Frankfurt – București 09:50 – 13:10 LH 418

VEZI SI ALTE CIRCUITE

Câteva din 1001 de amintiri

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom