top of page

We´re back in business! Noile o mie și una de aventuri.

Actualizată în: 16 aug. 2021


Noi suntem Cristina și Peter, suntem 1001 Adventures și te invităm în cele ce urmează pe noul nostru drum cu experiențe noi și deosebite, unele chiar unice. În urmă cu mulți ani am pornit separat pe drumul celor o mie și una de aventuri dar ne-am întâlnit pe traseu și am decis să continuăm drumul acesta împreună.

Dacă ne cunoști deja, îți aduci aminte poate unele dintre aventurile noastre trecute: cum ar fi cursele cu Tuktuk-ul din Sudul Indiei (Rickshaw Challenge), participarea la festivaluri memorabile precum Holi - Festivalul Culorilor - sau Diwali - Festivalul Luminilor -, toate petrecute în India, o destinație de suflet pentru noi. De asemenea, în Argentina am reușit "circuitul cu numai 20 de ore în autocar" – să ne înțelegem, pe toată durata turului de două săptămâni – concentrându-ne pe aventurile extraordinare pe care ni le oferă Patagonia sau Iguazu. Am compensat pe șoselele Madagascarului, unde am făcut 20 de ore cu jeepul dus-întors la Tsingy de Bemahara, pe o distanță de aproximativ 300 de kilometri, off road "cu de toate". Dar, după cum zic cei care au fost, a meritat toți banii, inclusiv ghionturile de la jeep!

Poate ai urcat cu noi pe Aconcagua, Elbrus, Mont Blanc, Damavand sau Kilimanjaro. Poate ai fost cu noi să vezi migrația fluturilor monarhi din Mexic. Poate ai experimentat Peru altfel, în probabil cel mai complex program de pe piața românească din această destinație. Poate nu ai experimentat nimic din toate acestea, dar ți-ai fi dorit!


Dacă nu ne cunoști, știi bine cum se spune, nici un moment nu e mai potrivit decât clipa prezentă!


Fiecare program pe care îl creăm este o parte din sufletul nostru. Deși dorim să număram măcar o mie și una de aventuri, nu ținem musai să avem 1001 destinații pe repede înainte. Pe drumurile bătute de noi explorăm intens zona ca să aducem acasă amintiri memorabile. Pentru noi, fiecare detaliu este important și relevant și pot face diferența dintre o vacanță drăguță și una fabuloasă. Poate nu am ajuns primii acolo, dar cu siguranță am descoperit locuri și experiențe aparte în fiecare circuit al nostru.


Desigur, abia așteptăm să reluăm circuitele cu care te-am obișnuit când situația o va permite (chiar în luna august avem programată o plecare în circuitul nostru "clasic" Peru, în care te invităm cu drag și în care suntem convinși că vei descoperi lucruri inedite).


Te prevenim că în cele ce urmează intenționăm să facem o publicitate nemascată pentru noile tururi pe care le-am trecut în programul nostru din perioada următoare și credem că vei găsi ceva și pentru tine aici:


1) Te invităm la scufundări. Fiecare scufundare este unică și poate fi ”cea mai frumoasă din viața ta” până la următoare, dacă tocmai te-ai întâlnit cu un delfin, pisică de mare, diavol de mare sau chiar un rechin-balenă, premiul cel mai râvnit al unui scufundător pasionat. Pentru aventura pe care ți-o propunem nu ai nevoie de experiență dar este necesar curajul! Te invităm la o întâlnire cu Marele Alb. Sunt puține locurile din lume unde poți să trăiești așa ceva: în Mexic, Australia, Pacific, SUA și Africa de Sud. Astfel încât, în următoarea noastră aventură din sudul Africii sperăm ca Marele Alb să accepte și el date-ul nostru. Dacă ți-e frică de dinții ascuțiți ai rechinului de dincolo de cușca sigură în care te vei afla, alternativ poți merge într-un tur de observare al balenelor.


2) Ți-am pregătit o coborâre în rapel de pe muntele Table. Este chiar cel mai înalt program de rapel din lume cuprins într-un program comercial. Table Mountain este o minune a naturii cu cei 1000 de metri ce se înalță fix deasupra oceanului iar Cape Town cu a sa locație este unul dintre cele mai privilegiate orașe din lume. Se potrivește perfect cu motto-ul nostru despre natură, cultură, aventură! Poți afla toate detaliile despre aceste aventuri aici!


3) Încă o aventură cu ”ing” pentru care ai nevoie de ”ceva” curaj. Raftingul pe râul Zambezi este considerat a fi cursa cea mai nebună de acest tip de o zi din lume, obținând gradul 5 din 6 posibile (de fapt, nivelul 6 e imposibil). Printre rapizii pe care trebuie să-i parcurgi cei mai interesanți se numesc ”Pus la zid”, ”Scara spre rai”, ”Capacul de toaletă al diavolului”, ”Călătoriile lui Gulliver”, ”Sinucidere comercială”, ”Fălcile scrâșninde ale morții”, ”Mașina de spălat”.

Dacă este totuși prea aventuros pentru tine sigur îți putem găsi o activitate mai soft. Acest rafting îl poți experimenta în programul nostru de la cascada Victoria, unul dintre cele mai mărețe monumente create vreodată de natură.


4) Bălăcit la Cascada Diavolului (Devil’s Pool). Cascada Victoria, pe partea ei de Zambia îți oferă ocazia să observi căderea a mai mult de un milion de litri de apă pe minut ce dispar în abis. Asta chiar de pe marginea ei! Pentru această aventură ai nevoie de costumul de baie. Menționăm că nici un turist nu a fost rănit în acest experiment și nici nu a parcurs în zbor cei 100 de metri verticali pentru a atinge ”abisul”. Cel puțin până acum! Poți consulta extensia noastră la cascada Victoria!


5) Sărbătorim sfârșitul de an într-un mod special într-o aventură de volcano boarding -te urci pe vulcan și cobori ca pe tobogan! Pe unul activ, evident! Un sport recent, brevetat în Nicaragua și realizabil în puține locuri de pe Terra (trei în total). Tura noastră în Nicaragua te aduce la Cerro Negro, un vulcan tânăr, pentru adrenalina maximă! Recordul de coborâre este de 86 km/h dar îți recomandăm să mergi cu viteza asta doar dacă va trebui să te iei la întrecere cu lava!


6) Rămânem tot la vulcani. Hai să cunoști Masaya, unul dintre cei opt vulcani din lumea largă ce sunt posesori ai unui lac de lavă. Te uiți chiar în măruntaiele pământului la focul etern ce dansează fără oprire. Nu există descriere poetică sau comercială să-ți explice realitatea. Trebuie să vezi cu ochii tăi. Dacă nu vrei să mergi acolo unde merge toată lumea de Revelion, propunerea noastră de Nicaragua este antrenantă, ”vulcanică” și originală. Poți consulta programul nostru aici!


7) După aventuri complexe unice în Europa, Africa și America Centrală, e timpul să schimbăm din nou continentul. Te invităm la un tubing special, într-o peșteră cu tavan de stele. Îți va cădea poate colacul din mână când vei ridica privirea către ”cer”! De ”wow”! În Noua Zeelandă se află câteva dintre puținele locuri din lume unde poți admira pe tavanul unei peșteri viermi strălucitori (arachnocampa luminosa) ce formează cerul cel mai înstelat pe care l-ai văzut vreodată! O aventură de cinci... sau milioane de stele pe care sigur nu o vei uita niciodată!


8) Dacă te convingem și tot plătești biletul până la capătul celălalt al lumii îți recomandăm să o faci în stil, și ce poate fi mai potrivit decât o descindere din elicopter pe ghețar? În primul rând este singurul mod de a ajunge pe ghețarul Franz Josef și în al doilea rând, ce ar fi un program de aventură la tropice fără un trekking pe ghețar?9) Noua Zeelandă deține singura rezervație ”Dark Sky Reserve” din emisfera sudică și una din cele opt de pe Terra. Noi ne-am propus să profităm la maxim, aliniind sosirea la locul faptei cu luna nouă, pentru a putea descifra cât mai bine viitorul în stele! Programul nostru de Noua Zeelandă îl poți consulta aici!


10) Te invităm la snorkeling. Te întrebi ce o fi nou sau deosebit în asta? Dar dacă locul este cu totul deosebit? În interiorul Parcului Național Þingvellir se află singura granița observabilă dintre America și Europa. Se zvonește că acolo există apa cea mai clară de pe planetă iar tu vei putea fi simultan în ambele continente. Mai multe detalii despre programul nostru de Islanda de anul viitor poți găsi aici.


11) Nu am programat ora și data, dar așteptăm momentul prielnic pentru a lansa o aventură specială în locul cel mai fierbinte de pe Terra, în Depresiunea Danakil pentru a admira izvoarele sulfuroase de la Dallol și măreția unică a vulcanului Erta Ale. Despre călătoria aceasta am scris aici. Ezităm și așteptăm pentru că dorim să vă oferim un program complet cu toate experiențele fantastice din zonă ce din motive cel puțin politice nu se pot realiza în variantă completă în momentul acesta. Sperăm că protectorii Etiopiei vor aduce liniște în întreaga regiune iar noi să (re)trăim împreună unele dintre cele mai fantastice experiențe pe care ni le poate oferi Mama Natură.


Suntem conștienți că multe din aceste activități sunt costisitoare și există și o mică posibilitate să nu ți le dorești pe toate. Dacă există în programul preferat de tine o asemenea activitate, consultă-ne și foarte probabil poți renunța la ea, scăzând-o și din costul final.


Pe lângă aventurile descrise mai sus ți-am pregătit și alte itinerarii noi și de mai demult, pe care le poți consulta pe pagina noastră. Dacă nu ai găsit exact ceea ce căutai, îți putem personaliza programul pentru tine și prietenii tăi.
"De-abia așteptăm să ne (re)vedem într-o nouă aventură!"266 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page