Cover Photo Socotra.jpg
VEZI SI ALTE CIRCUITE

Socotra - Departe de agitația lumii - 3 Ianuarie & 28 martie 2022

De ce Socotra?


Dacă ești în căutarea unei experiențe autentice pe care puțini oameni au ocazia să o trăiască, ai dat click unde trebuie. Socotra nu este o destinație de catalog de care operatorii de turism să se fi îndrăgostit. Ba chiar au cam evitat-o, din cauza infrastructurii precare și a situație politice din vecinătate, în ciuda faptului că este una dintre cele mai fantastice insule de pe Pământ.

Aici civilizația a întârziat să apară iar acest fapt a permis insulei să rămână aproape de versiunea ei originală. Aflată în Antichitate la marginea hărților cunoscute de om, Socotra rămâne la fel de enigmatică și în epoca modernă, fiind unul dintre cele mai izolate locuri de pe planetă. Până în anul 1999 Socotra nu avea aeroport sau șosele pavate, și modernitatea a intrat cumva cu bocancii în sufletul ei. Timpul schimbă lucrurile rapid și dacă vrei să cunoști Socotra cu toată diversitatea ei fantastică înainte de a deveni locația preferată pentru resorturile de lux, ar fi bine să te grăbești! Posibil ca peste câțiva ani să existe pe insulă condiții mai bune, dar probabil vei vedea mai puține.

Socotra este un loc ca nici un altul de pe pământ: aproape 40% din cele peste opt sute de specii de plante și peste 90% din reptilele de pe insulă nu viețuiesc nicăieri altundeva pe Terra. După spusele National Geographic, insula este unul dintre cele mai importante centre de biodiversitate din lume, fiind o combinație între Europa, Asia și Africa și este al patrulea grup de insule în ceea ce privește biodiversitatea, după Seychelles, Noua Caledonie și Hawaii. În primele ocazii în care au venit aici oamenii de știință, descopereau chiar câteva specii necunoscute pe zi. Deși locuiesc mai mult de 50000 de oameni pe insulă, aceștia au trăit în armonie cu natura și au păstrat habitatul aproape intact până acum.

Acesta nu este un tur cu cazări speciale, activități deosebite sau surprize așa cum te-am obișnuit. Și nici nu-ți vindem un program ”Detox”, departe de lumea dezlănțuită. Toată experiența în Socotra este o aventură o dată în viață pe care vrei să o trăiești la intensitate maximă. Astfel încât te invităm, pe drumul mai puțin bătut, să îi descoperi secretele...!
Itinerariul Complet


(Programul se va repeta și în perioada 28 martie- 4 aprilie 2022)

Ziua 1 ➠ 3 ianuarie 2022, luni [ - / P / C ] Dubai | Abu Dhabi | Habido | Arher Beach

După un transfer spre Abu Dhabi și un zbor de o oră și jumătate, la ora 11:30 sosim la Habido, pe insula Socotra, unde suntem întâmpinați de ghidul nostru local. După prânz începem călătoria spre nord-estul insulei la Arher, pe plajă unde un pârâu rece ce îzvorăște dintr-un masiv de granit se întâlnește cu apa mării. Poți să te relaxezi pe plajă sau să urci pe o dună uriașă pentru priveliști panoramice.

Ziua 2 ➠ 4 ianuarie 2022, marți [ Md / P / C ] Arher | Hoq’s Cave sau Ras Ersil

După noaptea petrecută în cort în apropiere de malul mării, poți să te bucuri de primele clipe ale dimineții pe plajă.

Astăzi poți să urci pe drumuri mai abrupte pentru a ajunge la Peștera lui Hoq, una dintre cele mai interesante de pe insulă. Drumeția durează patru ore dus-întors și te va pune la încercare sub soarele Socotrei. Dacă n-ai chef de drumeții însorite, vei fi transferat la Raw Erisel, acolo unde se întâlnește Marea Arabiei cu Oceanul Indian, de unde începi o plimbare înapoi către camping.

Ziua 3 ➠ 5 ianuarie 2022, miercuri [ Md / P / C ]

Aria Protejată Homhil |Aria Protejată Marine Dihamri

După micul dejun vizităm Parcul Național Homhil. Aici vedem faimoșii copaci dragonblood (sânge de dragon), dar și bottletree (arborele castavete). După o oră de mers ajungem la o piscină naturală ce privește spre sudul Socotrei. După prânz, cei mai activi coboară muntele iar ceilalți vor fi transferați la plajă. Odată reunit grupul plecăm spre Aria Protejată Marină Dihamri. Deși plaja nu este spectaculoasă, apa mării oferă o mare diversitate de floră și faună. Poți alege să faci scufundări sau snorkeling sau să însoțești pescarii pe mare. Cina va conține peștele proaspăt pescuit! Noaptea ne-o petrecem în aria protejată Dihamri.

Ziua 4 ➠ 6 ianuarie 2022, joi [ Md / P / C ]

Wadi Difarho | Zahek | Dagub | Amak | Dixam

După micul dejun plecăm spre coasta sudică a Nogudului, unde oprim la dunele mari din Sahek, pe plaja Amak, unde poți să înoți în mare și vizităm peștera Dagub. Alegem cel mai potrivit loc pentru prânz și avem restul zilei la dispoziție pentru odihnă și explorare.

Continuăm drumul spre platoul Dixam, cel mai celebru loc pentru copacul sânge-de-dragon și unde putem observa multe specii de păsări. Cină și cazare la localnici în Dixam.

Ziua 5 ➠ 7 ianuarie 2022, vineri [ Md / P / C ]

Canionul Dirhour | Pădurea Fermahin | Qalnsiya | Detwah

Dimineața plecăm spre Wadi Dirhour și explorăm canionul cu același nume până la începutul pădurii Fermahin, o pădure de copaci sânge-de-dragon. După prânzul de la Wadi Dirhour, vizităm pitorescul orășel de pescari Qalansyia, cu case tradiționale și străduțe întortocheate.

Continuăm apoi spre aria protejată de la laguna Detwah, ce este renumită pentru peisajul său spectaculos. Aici poți observa pisici de mare, așa că ai mare grijă să nu le calci pe coadă, nu sunt foarte prietenoase! Laguna vine cu păsări marine la pachet! Următoare noapte ne-o petrecem la laguna Detwah.

Ziua 6 ➠ 8 ianuarie 2022, sâmbătă [ Md / P / C ]

Shu’ab Beach

Astăzi pornim într-un tur cu barca spre superba plajă Shu’ab, unde observăm delfini și cormorani. Ne bucurăm de plaja izolată, completată de mangrove. E liber la înotat și chiar la pescuit din barcă!

La ora prânzului ne întoarcem la laguna Detwah, unde ne petrecem restul zilei.

Ziua 7 ➠ 9 ianuarie 2022, duminică [ Md / P / C ]

Laguna Detwah | Parcul Național Ayhaft | Plaja Delisha

După micul dejun plecăm spre Parcul Național Ayhaft, unde descoperim flora și fauna locală, și unde te poți bucura de o piscină naturală. După prânz continuăm spre plaja Delisha, o superbă plajă aflată în apropierea unei lagune. Ne bucurăm de un apus de soare magnific pe dune, în timp ce numărăm vapoarele ce trec prin zona. Aici petrecem ultima seară în Socotra, după care suntem transferați la hotel în Hadibo.

Ziua 8 ➠ 10 ianuarie 2022, luni [ Md / - / - ]

Plaja Delisha | Hadibo | Abu Dhabi

La ora potrivită suntem transferați la aeroport pentru zborul către Abu Dhabi de la ora 13:00. Sosire la Abu Dhabi. Vă așteptăm și în alte aventuri!
Informații despre tarif:


Tariful Pachetului: 2395 USD/persoană în cameră dublă (& cort) Supliment single: 50 USD Plata se va realiza: 50% la înscriere, dar cel târziu pe 29 noiembrie; 50% cu o săptămână înainte de plecare. Tariful este valabil pentru un grup de minim 8 persoane. La 10 persoane încheiem înscrierile.

Tariful include:

 • Biletele de Avion Abu Dhabi -Socotra – Abu Dhabi;

 • taxa de viză pentru intrarea în Socotra;

 • cazarea la cort pe durata șederii în Socotra + echipamentul de cort (6 nopți);

 • ultima noapte la hotel în Habido;

 • transportul pe tot parcursul șederii în Socotra;

 • ghid local în Socotra;

 • pensiune completă în Socotra;

 • tur cu barca;

 • apă pe durata sejurului în Socotra;

 • toate intrările din program;

 • însoțitor din partea agenției 1001 Adventures.

Experiențe 1001 Adventures incluse:

 • Răsărituri și asfințituri unice;

 • Explorarea uneia dintre cele mai exotice locații de pe planetă;

 • Baie în piscine naturale și într-o mare de culoare turcoaz;

 • Dormit în sunetele naturii timp de o săptămână;

 • Descoperirea civilizației socotri;

 • Povești la ceas de seară la malul mării;

 • O aventură într-o altfel de viață.

Tariful nu include:

 • zborul internațional București/Abu Dhabi/București (aprox. 400 EUR);

 • cazările și transferurile în Abu Dhabi (dar vă putem facilita transferurile și hotelurile, la cerere);

 • Bacșisurile în valoare de 70 EUR/persoană;

 • costurile ocazionate de testele PCR;

 • diving în Socotra: 240 USD/2 scufundări, include echipamentul;

 • snorkelling: 20 USD/zi. Cu echipament propriu, este gratis!
Informații Importante:


-Acest tur se adresează persoanelor ce doresc o aventură autentică și pentru care luxul nu este important; toate cazările din Socotra vor fi la cort iar spalatul va fi în mare, lagune sau piscine naturale; majoritatea campingurilor dețin facilități de duș și toalete;

-scopul acestui tur este explorarea unei zone unice pe Terra, într-o zona ce a fost destul de difícil de pătruns în ultimii ani;

-termenul limită pentru înscriere este de 29 noiembrie (pentru turul din 3 ianuarie), cu plata integrală a avansului de 50%, pentru a putea cumpăra biletele de avion Abu Dhabi- Socotra;

-pentru zborul înapoi la Abu Dhabi se necesită test PCR; iar la sosire (în momentul de față) se realizează alt test PCR (dar nu este necesară izolarea până la aflarea rezultatului); se pot efectua până la cinci teste PCR pe parcursul programului; în funcție de politicile existente la momentul călătoriei; testele efectuate în Abhu Dhabi sunt gratuite.

-recomandăm insistent cumpărarea unui bilet de avión flexibil, deoarece pot apărea situații neprevăzute (deși improbabile) care să ne rețină în Socotra; datorită situației specifice a zonei există posibilitatea ca zborul să poată fi decalat cu o zi sau două;

-cheltuielile suplimentare apărute în urma situațiilor neprevăzute ce necesită nopți suplimentare de cazare vor fi achitate de către participanții la tur;

-deși avem o politică clară de non-discriminare pe bază de pașaport verde, programul poate fi garantat doar cu persoane ce au schema completă de vaccinare (acesta fiind politica țărilor vizitate, fiind exceptați de carantină doar cetățenii nevaccinați ai țărilor ”verzi”);

Câteva din 1001 de amintiri

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom