top of page

1001 adventures 
Transparență, Calitate, Pasiune, Experiență

Cover%20Etiopia_edited.jpg

1001 Adventures s-a născut din pasiunea și dorința de a oferi un alt fel de a cunoaște lumea.  Am dorit ca experiența noastră din călătoriile pe drumul mai puțin bătut realizate până capătul lumii să aducă bucurie și altor pasionați de tot ceea ce este unic și frumos pe Terra. Dincolo de obiectivele clasice pe care le deține orice destinație dorim să adăugăm vacanței tale acel ceva deosebit care o va transforma într-o amintire neprețuită de care să te bucuri toată viața!

aventurierii de serviciu

Visul nostru este să transformăm călătoriile tale în servicii esențiale. Așa cum sunt apa, mâncarea, oxigenul.

Peter Schmidts 

fondator & călător

Peter Schmidts în India.jpg
Cristina Dăuș la Machu Picchu.jpg

Cristina Dăuș

călător șef

M-am născut cu dor de ducă. Bucureștiul, orașul natal a reușit să mă rețină doar primii 25 de ani de viață, pentru a-mi termina studiile, și dusă am fost. 
Ce destinație mai potrivită decât India? Printre vaci si claxoane, mirodenii și milioane de zei, am învățat într-un an despre mine și despre lume mai mult decât în 10 ani acasă. 
Viața mea indiană m-a făcut să-mi doresc să experimentez mai mult din lumea largă. Așa am ajuns pe partea cealaltă a planetei, tocmai în Peru. Am schimbat vaca pe llama și masala-chaiul pe cel de coca. În Cusco, poarta de intrare către Machu Picchu, mi-am însușit arta de a face magie cu vacanțele călătorilor în calitate de șef de agenție. Când m-am întors în Romania, am urcat și experiența în avion dar și ochelarii multicolori cu care am învățat să privesc lumea. 
În România am continuat marea poveste de dragoste cu turismul. Acel ”wow” al călătorului atunci când vede, aude, simte, miroase sau experimentează pentru prima dată ceva, a devenit un fel de drog. Și bineînțeles am continuat explorarea lumii. Am umblat singură pe coclauri îndepărtate în peste 40 de țări și mi-am însoțit turiștii deveniți apoi prieteni prin multe meridiane ale Terrei. 
Sper ca și tu să devii unul dintre ei!

Am realizat la coborârea de pe cel mai înalt vârf al Africii, Uhuru (în traducere din swahili: libertate): că nu aveam să mă mai întorc pe scaunul meu de la birou! S-au succedat atunci, cu o viteză de nedescris, stări de anxietate, stări de euforie, stări de vină și stări de împlinire, toate legate de ziua de mâine. Știam că nu am cum să mai schimb decizia, pentru că atunci când eu-ul meu interior câștigă bătălia cu rațiunea, nu se mai poate face absolut nimic! Homo sapiens metropolitanus fusese învins.
De atunci, călătoresc. Când pot, cum pot, unde pot. Călătoresc pentru integritatea mea mentală și psihică. Uneori singur, alteori cu cei dragi sau cu niște necunoscuți. Uneori în lux, alteori în sărăcie lucie. Din toate am învățat și de toate îmi amintesc, cu drag! Ceea ce nu se poate spune despre experiențele din era mea corporatistă.
Am crezut atunci că pot să transmit și altora această rețetă de a călători și am reușit acest lucru, culmea (!), printr-o agenție de turism. De fapt, este o agenție de călătorii. De fapt, un laborator de experiențe de călătorie. De fapt, un loc de unde lucrurile încep să se vadă altfel. Stai liniștit, nu este un cabinet de psihologie... 
Te invit - așadar - și pe tine să ne cunoști! Cine știe, poate îți place felul nostru...nebun! M-aș bucura mult!

De ce să călatorești cu noi?

Misiunea noastră

este să oferim experiențe unice și spectaculoase, prin fiecare călătorie pe care o întreprindem. Dorim să vă oferim nestematele din locurile pe care cei mai mulți le-au trecut cu vederea și să scoatem autenticul la suprafață. Ne definesc echilibrul între pasiunea pentru aventură, locuri și experiențe inedite și condițiile superioare pe care ne străduim să vi le oferim.

Număr de participanți

Iubim grupurile mici. Considerăm că numărul redus de participanți crește valoarea unei vacanțe. De la simplul fapt ca se pierde mai puțin timp cu chestiunile administrative și până la faptul că nu te mai simți într-un grup organizat, ci in vacanță cu prietenii. De aceea, grupurile organizate de noi vor avea maxim 12 participanți. În cazul în care aveți mai mulți prieteni, cu drag vă personalizăm turul pentru orice număr de participanți.

Transporturile noastre

Folosim cu chef și drag avionul, minibusul, jeepul, ricșa, jeepney-ul, cămila, elefantul, calul, velierul, barca pneumatică, elicopterul, balonul.

aventurile noastre

sunt ceea ce ne definește pe noi ca și organizatori de vacanțe. Atunci când vizităm o țară nouă dorim să experimentăm pe propria piele ce are mai spectaculos și deosebit. Fie că vorbim de lecții de gătit, de dans, rafting, kayaking, canyoning, parapantă, bungee sau rapelling, tururi locale cu tematică sau vizitarea muzeului cel mai deosebit din oraș (ce lipsește din programul clasic), noi le armonizăm astfel încât să formeze un pachet unic, dinamic și atractiv. Ne place să experimentăm pe cont propriu aventurile pe care le oferim mai departe clienților noștri și nu oferim nimic din ce nu am face și noi. Ne place la fel de mult să urcăm pe un vulcan activ, să facem scuba diving cu rechini sau să ne petrecem noapte în jungla amazoniană

Experiența noastră

Călătorim extensiv în destinații îndepărtate și vizităm foarte multe, pentru a alege cele mai frumoase locații pentru circuitele noastre, dincolo de reputația pe care o au. Am lucrat cu grupuri mari și mici, foarte diverse ca și compoziție,  pe o perioadă îndelungată, astfel încât înțelegem dorințele și nevoile călătorului atunci când este în vacanță. Pasiunea este ceea ce ne conduce.

Cazările noastre

Ne place luxul și dorim să profităm de el. Luxul pentru noi poate însemna cel mai bun hotel din oraș, un lodge aflat într-o locație deosebită cu o priveliște ce te lasă fără suflare, un boutique hotel aflat pe străduțele întortocheate ale unui cartier milenar, palate nobiliare, caranvanserai-uri, cortul din vârful muntelui sau cerul de un miliard de stele al deșertului. Poate fi o cazare pe jos la localnici în creierul munților, la o zi de drum de civilizație sau un hotel cool aflat pe chiar pe promenada de la malul mării. În peșteră sau și cu arhitectura tipică ce poate fi experimentată doar în țara/regiunea pe care o vizităm. Evident, ne adaptăm posibilităților ce ne sunt oferite de fiecare destinație în parte.

Costurile noastre

Costurile noastre se reflectă în pachetul de servicii pe care vi-l oferim. Nu avem cheltuieli ascunse, structura cheltuielilor este transparentă.  
Preferăm un hotel mai scump cu beneficii vizibile decât o cazare mai ieftină la marginea orașului. Preferăm să vizităm locuri spectaculoase pe care alții le evită din lipsă de timp sau reducerea bugetului. Preferăm mai multe experiențe și aventuri incluse în pachetul programului. Și nu în ultimul rând, preferăm un grup mai mic, pentru confortul superior al grupului. 

Ce spun călătorii noștri?

Cover Cuba.jpg

Marilena Bardar, București

Excursia în Peru organizată de ”1001 Adventures” a fost extraodinară! Traseul complet, bine stabilit, hotelurile foarte bune au asigurat posibilitatea de explorare prin numeroase activități. Dar succesul excursiei a fost asigurat de ghida Cristina Dăuș, care prin profesionalism, competență, dăruire ne-a făcut să îndrăgim și să dorim să cunoaștem mai bine cultura peruană împărtășindu-ne din vastele ei cunoștințe dobândite în anii în care a lucrat în Peru. Zeii incașilor au fost bucuroși să o aibă pe Cristina aproape chiar și pentru puțin timp și ne-au asigurat un timp excelent pe tot parcursul excursiei. Excursia în Peru a fost o experiență unică, extraordinară și dorința de a pleca în noi aventuri cu ”1001 Adventures” rămâne aprinsă

Ziua 12_Machu Picchu2.JPG

Lavinia Voștinar, Arad 

Am ajuns cu bine acasă. Mulțumesc pentru o vacanță de vis!!!

Cristina și 1001 Adventures mi-au câștigat sufletul, pe veci! 

Cover Cuba.jpg

Andreea Constantin, București

Am avut ocazia de a merge în Peru cu 1001 Adventures, fiind chiar prima noastră călătorie -circuit, tour – cu o agenție. Nu auzisem niciodată de 1001 Adventures, nimeni din jur nu auzise () A fost extraordinar! Exact așa cum mai zicea cineva din grup, parcă ieșiserăm cu grupul de prieteni în vacanță, deși nimeni nu se cunoștea dinainte.Acum sunt foarte sigură de un lucru: Cu siguranță ne vom mai petrece vacanțele alături de 1001!

bottom of page