Motive de a vizita Argentina_Trekking în Patagonia.JPG

Circuit Argentina

De ce Argentina?


Argentina, o țară de aproape 3 milioane de kilometri pătrați, este imposibil de cuprins într-un singur program. Doar sperăm că am reușit să combinăm frumusețile sale ”superlative” pentru o vacanță de vis.

Pentru Argentina am ”inventat” circuitul cu numai 20 de ore în autocar! Te plimbăm cu avionul și îți petreci restul timpului explorând cu piciorul, cu mintea, cu ochii și cu sufletul tot ce are Argentina mai frumos de etalat.

După o introducere în elegantul și cochetul Buenos Aires, unde admirăm dansul tango-ului, luăm drumul exploratorilor și mergem la capătul lumii, în Țara de Foc, unul dintre cel mai izolate locuri de pe Terra. Începem cu o tură pe canalul Beagle, apoi explorăm pădurea specifică la de capătul lumii și dăm la vâsle în ape în care se oglindesc munții, în Parcul Național Tierra del Fuego. Luăm apoi avionul mai spre nord unde admirăm cu ochii noștri imensitatea și albastrul ghețarului Perito Moreno, facem drumeții prin parcul National Los Glaciares timp de două zile să rămânem uluiți la frumusețile ce străpung cerul, vârfurile Torre și Fitzroy. Dacă mai ai chef, poți să faci și ice trekking pe ghețar!

După explorarea potecilor de munte patagoneze ne mutăm la Mendoza, unde poți să deguști un vin cu adevărat special într-un peisaj idilic de podgorie pe dealuri străjuite de munți. Aici se află și celebrul Aconcagua. Circuitul se încheie epic cu o descindere la superba cădere de ape de la Iguazu pentru senzații pline de adrenalina.

Argentina este o experiență o dată în viață și merită să o cunoști așa cum dorim să ți-o oferim.
Itinerariul complet


Ziua 1 ➠ [ - / - / - ]

Bucureşti | Buenos Aires

Plecare de pe aeroportul Otopeni spre Argentina. Sosire la Buenos Aires şi transfer la hotel aflat într-o zona șic a oraşului.

Ziua 2 ➠ [ Md / - / C]

Buenos Aires

După micul dejun, începem turul oraşului Buenos Aires. Vizită în cartierul La Boca, cel mai boem colţişor al Capitalei. Ne plimbăm pe Caminito, un loc însufleţit de muzică, dans şi artişti locali. Urmează o scurtă oprire în Piața Dorrengo din cartierul boem San Telmo. Continuăm spre Plaza de Mayo, loc de reuniuni și proteste și traversăm apoi Bulevardul 9 Iulie, cel mai lat bulevard din lume. Oprim și la Casa Rosada (exterior), sediul Președinţiei Republicii Argentina, ce încă mai păstrează parfumul Evitei Peron. Vizităm celebrele cartiere Palermo şi Recoleta, și luăm la pas Cimitirul Recoleta, un fel de Pere Lachaise argentinian. De asemenea avem inclusă vizita la Teatrul Colon. Seara te invităm la tango, probabil cel mai senzual și spectaculos dans din lume!

Ziua 3 ➠ [ Md / - / - ]

Buenos Aires | Ushuaia

După micul dejun, suntem transferați la aeroport pentru zborul spre Țara de Foc! Numele l-a primit în dar de la primul european ce a explorat aceste tărâmuri deoarece Magellan a observat multe focuri aprinse de indigeni, când tranversa canalul ce avea să-i poarte ulterior numele.

Sosire la Ushuaia și timp liber pentru o plimbare prin oraș sau prânz (neinclus). După-amiaza explorăm canalul Beagle, punte între Pacific și Atlantic, unde observăm de o parte și de alta falnicii Anzi. Aici locuiesc colonii de cormorani imperiali şi lei de mare. Debarcăm în cel mai sudic tărâm argentinian, Insula H pentru care ambarcațiunea noastră deține un fel de exclusivitate și cunoaștem o rezervație naturală cu floră specifică compusă predominant din licheni, mușchi și flori. După 4 ore de aventură ne întoarcem în port.

Ziua 4 ➠ [ Md / P(p) / - ]

Ushuaia | Parcul Național Țara de Foc | Ushuaia

Astăzi explorăm Parcul Național Țara de Foc, locul ideal pentru a ne bucura de frumusețile Mamei Natură. Turul începe cu barca pneumatică pe lac, continuăm pe râul Lapataia și apoi ajungem în golful cu același nume. Urmează un trekking de-a lungul coastei Golfului Enseñada, unde pe malul celălalt al Canalului Beagle observi vârfuri de munte ce străpung cerul. Ne plimbăm timp de aproximativ trei ore pe tărâmurile vechilor triburi Yamana și descoperim flora, fauna și legende locale. La Bahia Enseñada oprim la unul dintre cele mai sudice oficii poștale din lume ca să luăm viza de Capătul Lumii.

Ziua 5 ➠ [ Md / - / - ]

Ushuaia | El Calafate

Ushuaia este capitala Țării de Foc, tărâm de legendă și de vise. Dimineața este la dispoziție pentru explorarea orașului dispus în amfiteatru către golful Ushuaia. Poți degusta delicioasele produse locale, să bei o ceaşcă de ciocolată într-o cafenea sau să mergi la cumpărături. Dacă timpul este favorabil, se mai pot realiza și alte excursii pentru a cunoaște mai bine împrejurimile. După-amiază transfer la aeroport pentru zborul spre El Calafate, unde suntem transferați la hotel.

Ziua 6 ➠ [ Md / - / - ]

El Calafate | Perito Moreno | El Chalten

Astăzi cunoaștem Perito Moreno, probabil cel mai faimos gheţar din lume. Faima i se datorează accesibilităţii şi capacităţii sale de a-şi menţine masa constantă într-o lume în care ghețarii se topesc. Desprinderea blocurilor gigantice de gheață oferă un spectacol impresionant! Admirăm Perito Moreno din toate unghiurile de pe pasarelele înconjurătoare și ne apropiem la 300 de metri de el la bordul unui catamaran, pentru o experienţă cu totul specială. După-amiază transfer la El Chalten, pe faimoasa şi deşertica Ruta 40, cea mai lungă şosea din Argentina şi una dintre cele mai lungi din lume.

Ziua 7 ➠ [ Md / P(p) / - ]

El Chalten | Ice Trekking Cagliero | El Chalten

Astăzi avem în program un trekking de toată ziua la ghețarul Cagliero. Suntem transferați la Puesto Cagliero, și apoi spre locul în care primim echipamentul și instrucțiunile. Mergem prin pădure și traversăm nordul Lagunei Diablo pe teren ușor, dar neregulat până la începutul unei Via Ferrata. Această secțiune este de 1 kilometru, cu 200 m urcare în altitudine și pe măsură ce urci observi priveliști superbe. Într-o oră ajungem la punctul de belvedere al ghețarul Cagliero Sud (950 m). De acolo pe un drum scurt ajungem față în față cu ghețarul unde primim crampoane pentru trekkingul pe ghețar. Dacă vremea ține cu noi, prânzul e chiar pe ghețar. Ne întoarcem pe același drum spre Puesto Cagliero și apoi revenim la hotel.

Ziua 8 ➠ [ Md / P(p) / C ]

El Chalten | Laguna Torre | Campamentul Poincenot

Astăzi începem unul dintre cele mai spectaculoase trasee de trekking din Argentina, pentru a privi cu ochii noștri de aproape masivii Torre și Fitz Roy. La ora prânzului suntem deja la Cerro Torre, unde admirăm ghețarul & laguna Torre. La jumatatea drumului ajungem la un loc de belvedere spre masivii Fitz Roy și Torre. Drumul continuă pe lângă Laguna Mamă și Fiică. După-amiaza ajungem la campingul Poincenot, chiar la poalele muntelui Fitz Roy.

Ziua 9 ➠ [ Md / P(p) / - ]

Campamentul Poincenot | El Chalten | El Calafate

Cu noaptea-n cap începe cea mai dificilă parte a traseului: urcăm la Laguna de los Tres, locul cu peisaje de basm de unde este cel mai vizibil masivul Fitzroy, unul dintre cei mai dificili munți de escaladat de către alpiniști. Noi explorăm doar bază pentru imagini de colecție și apoi coborâm înapoi spre camping. După-amiaza ne întoarcem la el Calafate, pentru ultima noapte în Patagonia Argentiniană.

Ziua 10 ➠ [ Md / - / - ]

El Calafate | Mendoza

Dimineața este liberă pentru odihnă sau shopping. El Calafate este un orășel încântător în care pur și simplu poți să nu faci nimic. Opțional poți vizita Laguna Nimez, pentru diferitele sale specii de păsări, înclusiv măiestuosul flamingo. Transfer la aeroport pentru a ne îmbarca în zborul spre Mendoza.

Ziua 11 ➠ [ Md / - / - ]

Mendoza

Azi traseul ne va aduce pe drumul spre Acongacua, cel mai înalt vârf al Americii de Sud. Plecarea se face de dimineață spre Ruta 7 spre Potrerillos. Admirăm priveliștea de la Cordon de Plata, principala sursă de apă a Mendozei si parcurgem tuneluri și poduri până la Uspallata. În Parcul Provincial Aconcagua obținem permisele corespunzătoare pentru un trekking de aproximativ o oră, pentru a explora potecile Aconcaguăi. După această plimbare continuăm călătoria pe șosea spre Puente del Inca, ce oferă una dintre cele mai emblematice imagini ale zilei.

Ziua 12 ➠ [ Md / P / - ]

Mendoza

Podgorii de vin, biciclete și peisaje montane sunt cuvintele cheie de astăzi. Părăsim din nou orașul pentru a explora cu bicicleta dealurile de la Lujan de Cuyo unde este programată vizita a trei podgorii de vinuri, pentru a învăța despre vinurile de aici și în special pentru a le degusta! Toate cu Anzii pe fundal. La sfârșitul vizitelor suntem invitați la masă iar apoi revenim la hotel.

Ziua 13 ➠ [ Md / - / - ]

Mendoza | Puerto Iguazu

Timp liber pentru explorarea individuală a oraşului Mendoza. La ora potrivită, transfer la aeroport pentru zborul spre Puerto Iguazu și transfer la hotel.

Ziua 14 ➠ [ Md / - / - ]

Parcul Naţional Iguazu

Ziua de astăzi este dedicată cunoaşterii părţii argentiniene a cascadei Iguazu. Cascada semicirculară ce are aproximativ 80 m înălțime și 2700 m în diametru se află la granița dintre Argentina, Paraguay și Brazilia, și este cu siguranță una dintre cele mai spectaculoase căderi de apă din lume. Partea argentiniană este o radiografie multidimensională a acestui gigant natural. Firul cascadelor de apă ne îndreaptă spre punctul culminant al zilei: o plimbare cu barca pe lângă și pe sub jetul de apă!

Ziua 15 ➠ [ Md / - / - ]

Puerto Iguazu | Foz do Iguaçu | Puerto Iguazu | Buenos Aires

Astăzi vizităm partea braziliană a cascadei Iguazu: trecem granița cu Brazilia spre Foz do Iguaçu. Latura braziliană oferă o superbă viziune de ansamblu.

Opțional, după încheierea turului, te poți delecta cu o plimbare cu elicopterul deasupra cascadelor, pentru o amintire de neuitat sau poți vizita Parque Das Aves pentru a observa multe specii de păsări în habitatul lor natural. Spre seară, transfer pe aeroport pentru zborul către Buenos Aires.

Ziua 16 ➠ [ Md / - / - ]

Buenos Aires

Timp liber pentru ultimile cumpărături sau odihnă. La ora potrivită luăm drumul aeroportului unde realizăm formalitățile de plecare spre casă.
Tariful include:


 • Cazare cu mic dejun la hotelurile menţionate, sau similare (15 nopţi);
 • Cazare în camping la poalele muntelui Fitzroy (la cort - 1 noapte);
 • Mesele ce sunt specificate în program;
 • Transport cu minibus/ambarcaţiuni/yaht/barcă preumatică;
 • Ghizi locali vorbitori de limbă engleză;
Toate intrările la obiectivele specificate în program
Experiențe 1001 Adventures incluse:


 • Tango Show, în Buenos Aires;
 • Croazieră pe Insula H, pe Canalul Beagle (sau pe un yacht mic); **serviciul acesta va putea fi confirmat ulterior, în funcție de disponibilitate;
 • Trekking şi plimbare cu canoe, în Parcul Naţional Tierra de Fuego;
 • Ice-trekking la ghețarul Cagliero;
 • Plimbare cu catamaranul, la gheţarul Perito Moreno;
 • Trekking de 2 zile/1 noapte, la baza vârfului Fitzroy;
 • Trekking la baza muntelui Aconcagua;
 • Tur cu bicicletele la podgoriile de la Mendoza;
 • Experiența cu șalupa la Iguazu.
Tariful nu include / Posibile Cheltuieli Suplimentare


 • Zborul internaţional Bucureşti – Buenos Aires – Bucureşti;
 • Zborurile interne (5 zboruri);
 • Mesele ce nu au fost specificate în program şi băuturile la mese (cu excepţia celor de la cina de tango);
 • Bacșișul pentru ghizii locali şi şoferii locali;
 • Asigurarea de călătorie;
 • Cheltuielile personale şi pentru orice altă activitate ce nu este inclusă în program sau prezentată ca şi opţională;
 • Mesele ce nu sunt incluse în program: US$ 15-50/masă/persoană;
 • Vizită la Parque Das Aves, în Brazilia: US$ 25/persoană;
 • Plimbare cu elicopterul la Iguazu: aprox. US$ 150/persoană;
 • Alte muzee decât acelea menţionate în program: US$ 5-10/bilet;
 • Sumă minimă recomandată pentru cheltuieli neincluse: US$ 700.
Hoteluri selectionate:


2

Buenos Aires

Dazzler Palermo 4*

2

Ushuaia

Alto Andino 3*

1

El Calafate

Sierra Nevada 3*

2

El Chalten

Poincenot Hotel 3*

1

Camping

Camping Poincenot

1

El Calafate

Sierra Nevada 3*

3

Mendoza

Amerian Executive 4*

2

Puerto Iguazu

El Pueblito 3*

1

Buenos Aires

Dazzler Palermo 4*

*În Argentina serviciile hoteliere sunt bune calitativ, de aceea am considerat că hotelurile menţionate vă vor oferi confortul necesar pentru a vă bucura din plin de vacanţă. Creşterea categoriei hotelului va duce la creşterea costului pachetului.
Tariful pachetului:


Pentru o oferta personalizata va rugam sa ne contactati pe unul din canalele : Email travel@1001adventures.ro sau telefon tel: + 40744430327.

VEZI SI ALTE CIRCUITE

Câteva din 1001 de amintiri

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom