Cover Circuit.jpg

Circuit Brazilia

De ce Brazilia?


Deoarece Brazilia nu este o destinație clasică în ofertele de turism din România, cu excepția a scurte vizite în Rio de Janeiro , Sao Paolo și poate Amazon, dorim să îți oferim programul nostru de vis, într-una din țările noastre de suflet!

Aterizăm la Rio de Janeiro, unul dintre cele mai invidiabile orașe din lume, datorită locației sale de excepție, între plajă și munte, cu peisaje ce te lasă fără suflare. Nu degeaba locuitorii lui îl numesc ”cidade maravilhosa” (orașul minunat). Aici ne petrecem câteva zile explorând cele mai interesante locuri din oraș, cum ar fi Pao de Acucar, pădurea Tijuca, și Cristo Corcovado. Profităm de ocazie să înțelegem pe ce principii funcționează o favela, pe care o și vizităm. Opțional poți să te cațări pe Pao de Acucar pentru o experiență mai specială și/sau să faci handgliding deasupra orașului. În timpul liber privim oamenii și să ne relaxăm pe cele mai frumoase plaje urbane din lume: Ipanema și Copacabana, ce va fi casa noastră pentru câteva zile. Ți-am pregătit și o supriză!

După acest aproape all-inclusive citadin, luăm avionul și ne mutăm în Bahia, unul dintre cele mai fascinante state braziliene. Explorăm fosta capitală braziliană și unul dintre cele mai încântătoare orașe din țară. Aflăm mai multe despre religia candomble și asistăm pe viu la o demonstrație de capoeira. Continuăm spre Chapada Diamantina, o regiune de vis pentru orice pasionat de aventură. Admirăm apusul de soare la Morro do Pai Ignacio și o luăm pe drumul mai puțin bătut. Traversăm canionul Buracao înot, și dacă mai poți te aventurezi și la cascada Fumacinha, pe un traseu cu adevărat spectaculos. Peisajele din Chapada Diamantina sunt dintre cele mai frumoase din Brazilia iar noi ne bucurăm din plin de ele.

Ultima parte a circuitului începe în orașul Sao Luis, de unde ne îndreptăm spre Lencois Maranenses, o combinație unică între deșert și lagune. Îți recomandăm și un zbor panoramic, pentru a putea aprecia la maxim peisajul. După o incursiune în Delta Parnaiba, am rezervat și ceva timp la plajă, pentru a ne lua la revedere de la țara care cu siguranță va rămâne printre preferatele tale pentru totdeauna!

Dacă mai ai timp și bani, opțional îți poți extinde șederea braziliană cu o incursiune în superbul Amazon, o experiență cu totul specială.
Itinerariu complet


Ziua 1 ➠ [ - / - / - ]

București | Rio de Janeiro

Sosire la Rio de Janeiro. Transfer la hotelul nostru din imediata apropiere a plajei Copacabana, unde urmează o binemeritată odihnă.

Ziua 2 ➠ [ Md / - / - ]

Rio de Janeiro

După micul dejun începem explorarea orașului. Statuia lui Iisus din Rio este emblema oraşului, imagine cu care se identifică în cultura populară “Cidade Maravilhosa” și binenţeles, o vizităm! După aceea realizăm o scurtă vizită panoramică în centrul orașului Rio de Janeiro. În partea a doua a zilei vizităm cartierul Santa Teresa, pe dealul Santa Teresa. Aleile sale liniştite sunt preferate de către artişti şi turişti în egală măsură!

Ziua 3 ➠ [ Md / - / - ]

Rio de Janeiro

Azi ți-am pregătit o plimbare prin favela! Ai auzit atât de multe despre favele, acele cartiere rău famate unde trăiesc traficanții de droguri dar şi cei mai puţin favorizaţi de soartă. Nu ai dori să mergi dincolo de aparenţe şi să descoperi ce se află îndărătul acestor porţi imaginare? Noi zicem că merită!

În continuare ne îndreptăm spre Pădurea Tijuca ce reprezintă cam 7% din suprafaţa oraşului şi este a 3-a cea mai mare pădure urbană din lume, oferind oxigenul atât de necesar acestei mari metropole.

Opțional: Handgliding :) deasupra orașului, una dintre cele mai frumoase experiențe din Rio.

Ziua 4 ➠ [ Md/ - / - ]

Rio de Janeiro

Prima parte a zilei este dedicată plimbării prin Copacabana si Ipanema pentru a observa activitatile de zi cu zi ale oamenilor de aici.

După-amiaza, opțional poți alege o aventură de scrambling! Dacă ai adrenalina în sânge vei renunța la odihnă ca să urci pe Pao de Açúcar cu picioarele tale! Cei care nu doresc să participe vor fi preluați de la hotel iar reîntâlnirea cu ceilalți va fi sus pe muntele Pao de Açúcar, după o plimbare cu telefericul. Odată ajunși în vârf putem admira cea mai frumoasă panoramică asupra orașului ce include Statuia lui Iisus, Golful Guanabara & Insula Guvernatorului şi vedem cum se lasă seara.

Ziua 5 ➠ [ Md/ - / - ]

Rio de Janeiro | Salvador

La ora potrivită suntem transferați la aeroport pentru zborul spre Salvador, unul dintre cele mai vechi oraşe din America şi prima capitală a țării. Capitala statului Bahia este o oază de cultura şi reprezintă o istorie vie a Braziliei. Este un oraş apreciat pentru arhitectură, muzică și bucătăria sa tradițională. Suntem transferați la hotelul nostru din Pelourinho, unul dintre cele mai pitoreşti cartiere coloniale din toată Brazilia.

În seara aceasta teatrul Miguel Santana îşi deschide porţile și urmărim dansurile folclorice din regiune.

Ziua 6 ➠ [ Md/ - / - ]

Salvador

După micul dejun, plecăm într-un tur ”african”, ce reflectă tradiția orașului. Oprim la Dique do Tororo și vizităm apoi biserica Nosso Senhor do Bonfim. Turul continuă cu vizita la templu Candomblé Terreiro Axê Opo Afonja unde aflăm despre această religie și operele lor sociale. Vizităm biserica N. Sra. Rosario dos Pretos. În partea a doua a zilei, cunoaștem cartierul Pelourinho, ce era locul comerțului cu sclavi. Aceste amintiri sunt de mult apuse iar aici au loc acum manifestări culturale și artistice. Ajungem la Elevador Lacerda de unde avem o frumoasă priveliște deasupra Baia de Todos Os Santos. Continuăm cu o scurtă oprire la Mercado Modelo, importantă piață de suveniruri locale și vizităm Muzeul AfroBrazilian.

După-amiază vizităm o școală de capoeira, artă marțială autohtonă cu elemente de dans și acrobație.

Ziua 7 ➠ [ Md / - / - ]

Salvador I Lencois (Chapada Diamantina)

După micul dejun transfer la aeroport pentru zborul către Lençois. Chapada Diamantina, regiunea pe care am venit să o explorăm e reprezentată de stânci uriaşe, canioane, grote luminate, peşteri, râuri şi cascade. Aici se află, fără doar şi poate, unul dintre cele mai spectaculoase teritorii de trekking din America de Sud.

După sosire şi preluarea de pe aeroport mergem să vedem un apus de soare (nu-l garantăm :) pe dealul Morro Do Pai Inacio. Suntem apoi transferaţi la hotel, unde ne petrecem restul serii.

Ziua 8 ➠ [ Md / - / - ]

Lençois I Canionul Buração I Ibicoara

Astăzi explorăm canionul Buracão, una dintre locațiile cele mai spectaculoase din Chapada Diamantina. Ai traversat vreodată un canion? Înot? Te-ai căţărat pe pereţii săi? Asta avem în meniul de azi!

Orele de drum şi traseul din mijlocul naturii vor fi infinit răsplătite prin imaginile şi senzaţiile pe care le vei trăi la cascada Buracao. Cascada are o înălţime de 85 m, şi se varsă într-un canion îngust, format din roci sedimentare. Spre seară, după o zi petrecută în mijlocul naturii, ne îndreptăm spre hotel.

Ziua 9 ➠ [ Md / - / - ]

Ibicoara I Cachoeira da Fumacinha sau Poco Azul & Poco Encantado I Igatu

Astăzi îţi propunem o aventură la superba cascadă Cachoeira da Fumacinha (Cascada de Fum), o experiență complet diferită față de cea de ieri. Peisajul este suprarealist: un canion ce pare a fi o catedrală formată din mușchi și rocă eliberează o cadere de ape de 90 metri ce se varsă într-o piscină naturală.

*Acesta este un program cu un grad de dificultate mare. Există o șansă minimă ca în cazul în care nu plouă pentru o perioadă bună de timp să curgă puțină apă la cascadă. Dacă plimbatul prelugit prin canion și apă nu este specialitatea ta, îți oferim varianta alternativă de vizita peșterile Poco Azul şi Pozo Encantado. Pentru Poco Azul, ia-ți și costumul de baie la tine! Apa este atât de clară și curată, încât vei avea impresia că pluteşti în aer.

Ziua 10 ➠ [ Md/ - / - ]

Igatu | Lencois | Salvador | Sao Luis

După micul dejun plecăm spre aeroport pentru zborul spre Sao Luis cu escală în Salvador. Sosim în toiul nopții și suntem transferați la hotel.

Ziua 11 ➠ [ Md / - / - ]

Sao Luis I Barreirinhas I Atins

După micul dejun plecăm spre dunele de nisip speciale din Parcul Naţional Lencois Maranenses. În drum către Barreirinhas, mic orășel aflat la începutul parcului, observăm plantații de babaco și buriti.

Opțional ai ocazia să survolezi ”deșertul cu ape” cu avioane de mici dimensiuni. Apoi luăm ambarcaţiunea ce ne va plimba pe râul Preguicas până în satul Atins, punctul de plecare pentru aventurile între dune.

Ziua 12 ➠ [ Md / - / - ]

Parcul Naţional Lençois Maranenses

Parcul Naţional Lençóis Maranhenses este un loc unde dunele de nisip sunt înconjurate de lagune verzi și albastre, ceea ce îl face unic în lume! După micul dejun ne urcăm în jeepuri și facem o scurtă plimbare pe la dunele albe de la Lagoa do Peixe, laguna Azul și Laguna da Preguiça cu opriri pentru baie, poze și selfies. După prânz (neinclus) ajungem la dunele de la Lencois Maranenses. Urcăm pe o dună de aproximativ 40 metri înălțime, de unde observăm superba panoramă a dunelor și lagunelor.

Ziua 13 ➠ [ Md/ - / - ]

Atins I Delta Parnaiba I Barra Grande

Drumul nostru de azi ne aduce în vizită la Delta Parnaiba. Aceasta reprezintă 2700 kms2 de insule, plaje, lagune, dune de nisip şi mangrove. Mangrovele, un fel de maternităţi ale mărilor, sunt un ecosistem important ce ajută la menţinerea şi dezvoltarea vieţii marine. Descoperim delta la bordul ambarcaţiunii noastre și cu puţin noroc observăm iguane, şerpi, crabi, maimuţe, caimani şi pasărea ibis, printre altele.

Ziua 14 ➠ [ Md / - / - ]

Barra Grande I Lagoinha

După micul dejun ne îndreptăm către Lagoinha, una dintre cele mai frumoase plaje din Brazilia. Avem restul zilei la dispoziţie pentru a explora plaja şi împrejurimile. Deja știi: mare, soare, palmieri, selfie, caipirinha, răsărit de soare pe un fundal de vis!

Ziua 15 ➠ [ Md / - / - ]

Lagoinha

Ziua de astăzi liberă pentru ce vrei tu! Probabil că acum visul tău este să lenevești cu o piña colada la umbra unui superb palmier și să te bălăcești în apele Oceanului Atlantic! Dacă vrei musai, poți să te înscrii la kitesurfing.

Ziua 16 ➠ [ Md / - / - ]

Lagoinha | Fortaleza | Europe

La ora potrivită suntem transferați la aeroportul din Fortaleza pentru a începe lungul drum spre casa!

Opțional Extensie în Amazon

Ziua 1 ➠ [ Md/ - / - ]

Lagoinha | Fortaleza | Manaus

La ora potrivită suntem transferați la aeroportul din Fortaleza pentru a lua zborul direct către jungla amazoniană și transfer la hotel în Manaus.

Ziua 2 ➠ [ Md/ P / C ]

După micul dejun începem să navigăm și după aproape o oră ajungem la Întâlnirea apelor, confluența între apele negre ale Râului Negru și apele de culoare nisipoasă ale Amazonului. În drumul nostru trecem pe lângă case plutitoare și lacul Januari. Continuăm spre lodge-ul nostru unde ajungem în cursul după-amiezii.

Ziua 3 ➠ [ Md/ P/ C ]

După micul dejun vizităm casa unor caboclo, așa cum sunt denumiți localnicii. Aici aflăm despre tradițiile și obiceiurile acestora și vedem cum se pregătește floarea de manioc. După prânz facem o plimbare cu canoa ca să vizităm jungla inundată (igapo) și pescuim piranha.

După cină avem program nocturn, unde mergem la ”vânătoare” de caimani. Putem descoperi de asemenea soimi de noapte, șerpi sau broaște.

Ziua 4 ➠ [ Md/ P / C ]

Ne trezim dis-de-dimineață pentru un tur la răsărit de soare, unde descoperim și cele mai interesante specii de păsări, la bordul unei canoe pe râul Ariaú. Program de voie și înot la întoarcere.

După prânz intrăm mai adânc în junglă cu canoele și revenim la igapo pentru a observa maimuțe și leneși și beneficiem de ultimul apus de soare în Amazon.

Ziua 5 ➠ [ Md/ - / - ]

Manaus | Sao Paolo

După micul dejun, suntem transferați înapoi la Manaus, unde facem un scurt tur de oraș. Spre seară plecăm la aeroport pentru zborul înternațional
Tariful  include:


 • 16 nopți cazare cu mic dejun la hotelurile menţionate sau de aceeaşi categorie;
 • Mesele ce sunt menţionate în program;
 • Ghizi locali în toate destinaţiile;
 • Transportul terestru pe durata întregului circuit;
 • Toate intrările la obiectivele turistice din program;
 • Toate taxele;
 • Tour leader român Cristina Daus.
Experiențe 1001 Adventures incluse:


 • Plimbare cu jeepul, în pădurea Tijuca, din Rio,
 • Vizită în interiorul unei favele din Rio de Janeiro;
 • Spectacol de folclor în Salvador de Bahia;
 • Introducerea în lumea magică a culturii şi religiei candomble;
 • Vizită la o școală de capoeira;
 • Trekking în Parcul Naţional Chapada Diamantina;
 • Canyoning înspre cascada Buracao;
 • Aventură în parcul Național Lencois Maranenses.
Tariful NU include / Posibile cheltuieli suplimentare și/sau opționale:


 • Zborul internaţional București - Rio de Janeiro/ Fortaleza - Bucureşti (aprox. 650-850 EUR)
 • Zborurile interne (aproximativ 900 USD);
 • Mesele ce nu sunt incluse în pachet (20 -50 USD/masă);
 • Bacșișurile pentru ghizii şi şoferii locali (120 EUR/persoană);
 • Opționale: handgliding Rio : 200 USD/persoană, scrambling Pao de Azucar, 120 USD/persoană+taxi, zbor panoramic Lencois Maranenses aprox 120 USD/persoana.
 • Cheltuielile personale şi pentru orice altă activitate ce nu este inclusă în program sau prezentată ca şi opţională.
Hoteluri selecționate:


4

Rio de Janeiro

Windsor Excelsior 4*

2

Salvador de Bahia

Solar dos Deuses 3*

1

Lencois

Canto das Aguas 4*

3

Igatu

Pousada Flor de Lotus

1

Sao Luis

Grand Sao Luis 4*

2

Atins

Pousada Rancho do Buna

1

Barra Grande

Pousada Manati 3*+

2

Lagoinha

Genus Beach Hotel 3*

*Confirmarea finală a hotelurilor se poate obține după efectuarea rezervării prin plata avansului. Ȋn cazul în care aceste hoteluri nu sunt disponibile, rezervarea se va face la un hotel din aceeaşi categorie.
Pretul pachetului


Pentru o oferta personalizata va rugam sa ne contactati pe unul din canalele : Email travel@1001adventures.ro sau telefon tel: +40744430327 .

VEZI SI ALTE CIRCUITE

Câteva din 1001 de amintiri

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom