Cover Circuit.jpg

Brazilia - Altfel...

De ce Brazilia?


Deoarece Brazilia nu este o destinație clasică în ofertele de turism din România, cu excepția a scurte vizite în Rio de Janeiro , Sao Paolo și poate Amazon, dorim să îți oferim programul nostru de vis, într-una din țările noastre de suflet!

Aterizăm la Rio de Janeiro, unul dintre cele mai invidiabile orașe din lume, datorită locației sale de excepție, între plajă și munte, cu peisaje ce te lasă fără suflare. Nu degeaba locuitorii lui îl numesc ”cidade maravilhosa” (orașul minunat). Aici ne petrecem câteva zile explorând cele mai interesante locuri din oraș, cum ar fi Pao de Acucar, pădurea Tijuca, și Cristo Corcovado. Profităm de ocazie să înțelegem pe ce principii funcționează o favela, pe care o și vizităm. Opțional poți să te cațări pe Pao de Acucar pentru o experiență mai specială și/sau să faci handgliding deasupra orașului. În timpul liber privim oamenii și să ne relaxăm pe cele mai frumoase plaje urbane din lume: Ipanema și Copacabana, ce va fi casa noastră pentru câteva zile. Ți-am pregătit și o supriză!

După acest aproape all-inclusive citadin, luăm avionul și ne mutăm în Bahia, unul dintre cele mai fascinante state braziliene. Explorăm fosta capitală braziliană și unul dintre cele mai încântătoare orașe din țară. Aflăm mai multe despre religia candomble și asistăm pe viu la o demonstrație de capoeira. Continuăm spre Chapada Diamantina, o regiune de vis pentru orice pasionat de aventură. Admirăm apusul de soare la Morro do Pai Ignacio și o luăm pe drumul mai puțin bătut. Traversăm canionul Buracao înot, și dacă mai poți te aventurezi și la cascada Fumacinha, pe un traseu cu adevărat spectaculos. Peisajele din Chapada Diamantina sunt dintre cele mai frumoase din Brazilia iar noi ne bucurăm din plin de ele.

Nici un circuit de Brazilia nu este complet dacă nu încludem și o vizită pe Amazon. Explorarea pe ape și pe uscat, la răsărit și la apus, în căutarea caimanilor sau a păsărilor măiestre și alte aventuri vor face din șederea ta în junglă o amintire de neuitat.

Ultima parte a circuitului începe în orașul Sao Luis, de unde ne îndreptăm spre Lencois Maranenses, o combinație unică între deșert și lagune. Îți recomandăm și un zbor panoramic, pentru a putea aprecia la maxim peisajul. După o incursiune în Delta Parnaiba, am rezervat și ceva timp la plajă, pentru a ne lua la revedere de la țara care cu siguranță va rămâne printre preferatele tale pentru totdeauna!
Itinerariul complet


Ziua 1 ➠ 16 iulie 2022, sâmbătă [ - / - / - ]

București | Rio de Janeiro

Sosire la Rio de Janeiro. Transfer la hotelul nostru din imediata apropiere a plajei Copacabana, unde urmează o binemeritată odihnă.

Ziua 2 ➠ 17 iulie 2022, duminică [Mic dejun / - / - ]

Rio de Janeiro

După micul dejun începem explorarea orașului. În pădurea Tijuca se află Statuia lui Iisus din Rio ce este emblema oraşului, imagine cu care se identifică în cultura populară Cidade Maravilhosa. Bineînţeles, este o oprire obligatorie!

După aceea realizăm o scurtă vizită panoramică în centrul orașului Rio de Janeiro. În partea a doua a zilei vizităm cartierul Santa Teresa, pe dealul Santa Teresa. Aleile sale liniştite sunt preferate de către artişti şi turişti în egală măsură!

Opțional: Handgliding :) deasupra orașului, una dintre cele mai frumoase experiențe din Rio.

Ziua 3 ➠ 18 iulie 2022, luni [ Mic dejun / - / - ]

Rio de Janeiro

Ziua începe cu o urcare de 45 de minute prin pădure pentru a ajunge într-un punct de belvedere de unde putem admira Oceanul Atlantic și plaja Ipanema. Aici începe plimbarea noastră printr-o favelă. Ai auzit atât de multe despre favele, acele cartiere rău famate unde trăiesc traficanții de droguri dar şi cei mai puţin favorizaţi de soartă. Nu ai dori să mergi dincolo de aparenţe şi să descoperi ce se află îndărătul acestor porţi imaginare? Noi zicem că merită!

În a doua parte a zilei vizităm Pao de Açúcar de unde ai cea mai splendidă imagine pe care Rio o poate oferi. Folosim cablul pentru a ajunge în vârf, unde putem admira cea mai frumoasă panoramică asupra orașului ce include Statuia lui Iisus, Golful Guanabara & Insula Guvernatorului şi vedem cum se lasă seara peste oraș.

Ziua 4 ➠ 19 iulie 2022, marți [ Mic dejun/ - / - ]

Rio de Janeiro

Am ales un zbor târziu ca să poți descoperi Rio în ritmul tău. Poți să stai la plajă, dacă preferi, să observi etalarea frumoșilor pe plajele Ipanema sau Copacabana.

Dacă preferi, ai timp pentru un program mai dinamic pentru a petrece ultima zi aici.

Opțional, poți urca la Pedra do Telegrafo, o rocă cu un peisaj de vis sau poți să îți petreci jumătate de zi la scambling pe Pao de Acucar.

Spre seară suntem transferați la aeroport pentru zborul spre Salvador, unul dintre cele mai vechi oraşe din America şi prima capitală a țării.

Ziua 5 ➠ 20 iulie 2022, miercuri [ Mic dejun/ - / - ]

Salvador I Lencois (Chapada Diamantina)

După micul dejun transfer la autogară, unde ne îmbarcăm în autocarul nostru comod ce ne va aduce la Lençois. Chapada Diamantina, regiunea pe care am venit să o explorăm e reprezentată de stânci uriaşe, canioane, grote luminate, peşteri, râuri şi cascade. Aici se află, fără doar şi poate, unul dintre cele mai spectaculoase teritorii din America de Sud.

Odată sosiți, suntem transferați la hotel și plecăm să vedem apusul de soare (sperăm :) de pe dealul Morro Do Pai Inacio.

Ziua 6 ➠ 21 iulie 2022, joi [ Mic dejun/ - / - ]

Lencois | Poço Encantado | Poço Azul | Ibicoara

Astăzi începem explorarea regiunii Chapada Diamantina, un fel de țara minunilor pentru aventurieri și iubitorii de frumos! După micul dejun plecăm spre Poço Encantado, unde într-una dintre minunatele grote ale regiunii ne întâlnim cu magia apelor clare de culoarea cobaltului.

Continuăm drumul spre Poço Azul, unde ne putem și îmbăia. Așa că nu uita să-ți iei costumul de baie la tine! Apa este atât de clară și curată, încât vei avea impresia că pluteşti în aer. La sfârșitul aventurii suntem transferați la pousada noastră.

Ziua 7 ➠ 22 iulie 2022, vineri [ Mic dejun/ pachet / - ]

Ibicoara | Buracao | Ibicoara

Astăzi explorăm canionul Buracão, una dintre locațiile cele mai spectaculoase din Chapada Diamantina. Ai traversat vreodată un canion? Înot? Te-ai căţărat pe pereţii săi? Asta avem în meniul de azi!

Orele de drum şi traseul din mijlocul naturii vor fi infinit răsplătite prin imaginile şi senzaţiile pe care le vei trăi la cascada Buracao, cu o înălţime de 85 m. Cascada se varsă într-un canion îngust, format din roci sedimentare. Spre seară, după o zi petrecută în mijlocul naturii, ne întoarcem la hotel.

Ziua 8 ➠ 23 iulie 2022, sâmbătă [ Mic dejun/ pachet/ - ]

Ibicoara I Cachoeira da Fumacinha | Ibicoara

Astăzi îţi propunem o aventură la superba cascadă Cachoeira da Fumacinha (Cascada de Fum), una dintre cele mai spectaculoase cascade din Chapada Diamantina. Peisajul este suprarealist: un canion ce pare a fi o catedrală formată din mușchi și rocă eliberează o cadere de ape de 90 metri ce se varsă într-o piscină naturală.

Poți alege între două opțiuni în funcție de nivelul de pregătire fizică și dorință:

Pentru cei curajoși: Începem cu o plimbare pe malul râului Riachao das Pedras timp de 30 de minute, după care incepe distracția, chiar pe traseul râului. Sărim sau trecem din stâncă în stâncă! Traseul pentru a ajunge la baza cascadei durează aproximativ trei ore și jumătate. Odată ajunși ne oprim să ne tragem sufletul, să facem o baie și să luăm pauza de masă. Când ne-am odihnit și ne-am umplut sufletul de frumos, ne întoarcem pe același drum înapoi. **Acesta este un program cu un grad de dificultate măricel.

Pentru care vor o zi mai liniștită: Ești transferat la începutul cărării, de unde urmează un urcuș de aproximativ 45 de minute. Odată ce ai ajuns pe platou urmează o drumeție plană de aproximativ o oră, pentru a ajunge la cascada Fumacinha, pe care o privim de sus, impreuna cu canionul său. După odihnă, ne întoarcem pe același drum la hotelul nostru.

Ziua 9 ➠ 24 iulie 2022, duminică [ Mic dejun/ - / - ]

Ibicoara | Lencois | Salvador

La ora potrivită suntem transferați la autogară pentru călătoria înapoi la Salvador.

Ajungem în oraș în timpul după-amiezii și explorăm pe cont propriu frumosul centru istoric, Pelourinho, chiar acolo unde se află și hotelul nostru.

Ziua 10 ➠ 25 iulie 2022, luni [ Mic dejun/ - / - ]

Salvador | Manaus

Salvador, capitala statului Bahia este o oază de cultura şi reprezintă o istorie vie a Braziliei. Este un oraş apreciat pentru arhitectură, muzică și bucătăria sa tradițională.

În prima parte a zilei, vizităm cartierul Pelourinho, ce era locul comerțului cu sclavi. Aceste amintiri sunt de mult apuse iar aici au loc acum manifestări culturale și artistice.

În partea a doua a zilei ajungem la Elevador Lacerda de unde avem o frumoasă priveliște deasupra Baia de Todos Os Santos. Vizităm în partea cea nouă a orașului Biserica Nosso Senhor do Bonfim, una dintre cele mai celebre biserici din Brazilia datorită panglicilor sale multicolore legate de gard și a siguranței că este o biserică miraculoasă. Această biserică, deși catolică reprezintă foarte bine sincretismul religios adus de sclavii obligați să venereze sfinți creștini iar umbrele religiei candomble sunt omniprezente. Facem o oprire și la piața Sao Joaquim.

După-amiază vizităm o școală de capoeira, artă marțială autohtonă cu elemente de dans și acrobație pentru a ne bucura ochii cu aceste dansuri marțiale.

Spre seară plecăm la aeroport pentru zborul ce ne va aduce la Manaus, unde suntem transferați la hotel.

Ziua 11 ➠ 26 iulie 2022, marți [ Mic dejun/ prânz / cină ]

Amazon

Astăzi începem să navigăm pe apele Amazonului. După aproape o oră ajungem la Întâlnirea Apelor, confluența între apele negre ale Râului Negru și apele de culoare nisipoasă ale Amazonului.

Continuăm spre lodge-ul nostru, unde ne petrecem după-amiaza explorând împrejurimile în barcă.

Ti-am stabilit și o vizită nocturnă ce permite observarea sunetelor și a activităților de noapte. S-ar putea să ai și o întâlnire surpriză cu un locuitor fioros al junglei. Cum îți sună o vânătoare de caimani?

**Menționăm că nici un locuitor al junglei nu va fi rănit în această expediție.

Ziua 12 ➠ 27 iulie 2022, miercuri [ Mic dejun/ prânz / cină ]

Amazon

După micul dejun începem un tur de recunoaștere a junglei ce ne înconjoară, pentru a da binețe plantelor și viețuitoarelor de aici. După-amiaza, am programat o experiență relaxantă la pescuit de piranha, specialitatea locală.

După ce admirăm asfințitul pe Amazon, ne întoarcem la lodge-ul nostru pentru odihnă și relaxare.

Ziua 13 ➠ 28 iulie 2022, joi [ Mic dejun/ prânz / cină ]

Amazon

Ne trezim cu noaptea-n cap, pentru a admira răsăritul soarelui pe aceste meleaguri.

După micul dejun vizităm casa unor caboclo, așa cum sunt denumiți localnicii. Aici aflăm despre tradițiile și obiceiurile acestora și vedem cum se pregătește floarea de manioc.

După prânz am pregătit o activitate cu totul specială, chiar în inima junglei. În seara aceasta vei dormi fără acoperiș deasupra capului. Pe drum primești instrucțiuni de supraviețuire (cum să faci rost de apă, mâncare, prim ajutor). Noaptea aceasta ți-o vei petrece în hamac ce va fi acoperit binențeles de o plasă de țânțari.

Ziua 14 ➠ 29 iulie 2022, vineri [ Mic dejun/ - / - ]

Amazon | Manaus | Sao Luis

După micul dejun ne întoarcem la Manaus, și continuăm spre aeroport pentru zborul spre următoarea noastră destinație, Sao Luis unde ajungem noaptea târziu.

Ziua 15 ➠ 30 iulie 2022, sâmbătă [ Mic dejun / - / - ]

Sao Luis I Barreirinhas

După micul dejun plecăm spre Barreirinhas, iar pe drum observăm plantații de babaco și buriti. Barreirinhas este poarta de intrare în Lencois Maranenses – cearșafurile din Maranao - o combinație între dune și lagune unică în lume!

După-amiază am programat un tur privat în parcul național Lencois Maranenses. Ne urcăm în jeep-uri, parcurgem vegetația restinga, până dăm ochii cu dunele. Explorăm deșertul nesfârșit cu lagune și facem baie în piscinele naturale. După asfințit ne întoarcem la hotel.

Ziua 16 ➠ 31 iulie 2022, duminică [ Mic dejun / pachet / - ]

Barreirinhas | Santo Amaro | Barreirinhas

Astăzi plecăm dimineața devreme spre satul Santo Amaro. După o oră și jumătate pe traseu și traversarea râului Alegre (vesel), ajungem la dunele cele mai frumoase și mai izolate din regiune, pe care le explorăm cu foarte puțini martori. Este partea cea mai puțin vizitată dar și cea mai frumoasă din cearșafurile de nisip și apă. Explorăm lagunele Gaivota și Andorinhas.

La ora după-amiezii ne întoarcem la Barreirinhas pentru a avea posibilitatea (opțional) de a zbura cu un avion de mici dimensiuni și să observăm acest spectacol superb al naturii din înaltul cerului.

Ziua 17 ➠1 august 2022, luni [ Mic dejun / - / - ]

Barreirinhas I Delta Parnaiba I Barra Grande

Drumul nostru de azi ne aduce în vizită la Delta Parnaiba. Aceasta reprezintă 2700 kilometri pătrați de insule, plaje, lagune, dune de nisip şi mangrove. Mangrovele, un fel de maternităţi ale mărilor, sunt un ecosistem important ce ajută la menţinerea şi dezvoltarea vieţii marine. Descoperim delta la bordul ambarcaţiunii noastre și cu puţin noroc observăm iguane, şerpi, crabi, maimuţe, caimani şi pasărea ibis, printre altele.

La sfârșitul turului suntem plecăm spre Barra Grande, localitate aflată pe malul oceanului, unde ne petrecem după-amiaza.

Ziua 18 ➠ 2 august 2022, marți [ Mic dejun / - / - ]

Barra Grande I Jericocoara

Astăzi plecăm spre Jericocoara, una dintre cele mai spectaculoase plaje din Brazilia!

Jeri -așa cum îi spun cei ce o îndrăgesc – a fost numită de Washington Post în 1984 în topul celor mai frumoase 10 plaje din lume și este de asemenea un parc național protejat. Pe vremea aceea nu aveau străzi, electricitate, telefoane iar nici măcar banii nu erau folosiți. Evident, fostul sat de pescari a atras interesul turiștilor dar faptul că este o aria naturală protejată a ferit localitatea de o dezvoltarea haotică, iar până în zilele noastre străzile sunt pavate cu ... nisip. Cei ce caută destinații atipice dar vor să se bucure de plajă și soare, au ajuns chiar într-un loc ideal!

Ziua 19 ➠ 3 august 2022, miercuri [ Mic dejun / - / - ]

Jericocoara

Ziua de astăzi este liberă pentru ce vrei tu! Probabil că acum visul tău este să lenevești cu o caipirinha la soare sau să te bălăcești în apele Oceanului Atlantic! Și totuși poate vei fi tentat să explorezi împrejurimile și plajele emblematice din Jericocoara.

Ziua 20 ➠ 4 august 2022, joi [ Mic dejun / - / - ]

Jericocoara | Fortaleza

La ora potrivită suntem transferați la aeroportul din Fortaleza pentru a începe lungul drum spre casa, unde te vei întoarce cu amintiri să dureze măcar o viață!

Bine ai venit acasă! Te mai așteptăm și în alte aventuri!
Informații despre tarif


Tariful pachetului: 3170 EUR/persoană în cameră dublă pentru un grup de minim 10 persoane; 3360 EUR/persoană în cameră dublă pentru un grup de minim 8 persoane; 3500 EUR/persoană în cameră dublă pentru un grup de minim 6 persoane. Supliment single: 550 EUR Tariful poate varia în funcție de modificarea prețurilor biletelor de avion interne și de disponibilitatea la momentul rezervării. La momentul rezervării se va verifica tariful și disponibilitatea biletelor de avion interne și este posibil ca în timp acestea să varieze. De aceea, o rezervare timpurie este recomandată. Tariful include:

 • 18 nopți cazare cu mic dejun la hotelurile menţionate sau de aceeaşi categorie;
 • 1 noapte în hamac, în jungla amazoniană;
 • zborurile interne (3) Rio de Janeiro/Salvador, Salvador/Manaus; Manaus/Sao Luis;
 • Mesele ce sunt menţionate în program;
 • Ghizi locali în toate destinaţiile;
 • Transportul terestru pe durata întregului circuit;
 • Toate intrările la obiectivele turistice din program;
 • Toate taxele;
 • Tour leader român din partea agenției.
Experiențe 1001 Adventures, incluse:
 • Vizită în interiorul unei favele din Rio de Janeiro;
 • Vizită la o școală de capoeira;
 • Canyoning la cascadele Buracao și Fumacinha din Chapada Diamantina;
 • O noapte sub cerul liber în jungla amazoniană!
 • Canyoning înspre cascada Buracao;
 • Aventură în parcul Național Lencois Maranenses, unde se întâlnesc dunele cu lagunele;
 • Tur de explorare a Deltei Parnaiba;
 • Explorarea Jericocoara, una dintre cele mai frumoase plaje din lume.
Tariful nu include:
 • Zborul internaţional București - Rio de Janeiro/ Fortaleza - Bucureşti (aprox. 1000-1200 EUR - vă rugăm să ne consultați înainte de achiziționarea zborurului. Este posibil ca în luna ianuarie să existe tarife promoționale pentru această destinație!
 • Mesele ce nu sunt incluse în pachet (10 -20 EUR/masă; 50 USD pentru o masă la restaurant de lux );
 • Bacșișurile pentru ghizii şi şoferii locali (120 EUR/persoană);
 • Opționale: handgliding Rio : aprox. 80 EUR/persoană, scrambling Pao de Azucar, aprox.80 EUR/persoană, transfer la Pedra do Telegrafo 25 EUR/persoană; rapel la cascada Buracao: 25 EUR/persoană; zbor panoramic Lencois Maranenses aprox 80 EUR/persoana.
 • Cheltuielile personale şi pentru orice altă activitate ce nu este inclusă în program sau prezentată ca şi opţională.
Hoteluri selecționate:


3 nopți - Rio de Janeiro - Arena Leme 4*

1 noapte - Salvador de Bahia - Bahiacafe Hotel 3*

1 noapte - Lencois - Pousada Vila Serrano 4*

3 nopți - Ibicoara - Pousada Cabana da Pedra

1 noapte - Salvador de Bahia - Bahiacafe Hotel 3*

1 noapte - Manaus - Hotel Adrianopolis 4*

2 nopți - Amazon - Amazon Tupana Lodge

1 noapte - Amazon - Amazon Tupana Lodge - la hamac, sub cerul liber!

1 noapte - Sao Luis - hotel Luizeros 4*

2 nopți - Barreinhas - Pousada Encantes do Noreste

1 noapte - Barra Grande - Pousada Manati 3*+

2 nopți - Jericocoara - Pousada Jeri Dunas

*Confirmarea finală a hotelurilor se poate obține după efectuarea rezervării prin plata avansului. Ȋn cazul în care aceste hoteluri nu sunt disponibile, rezervarea se va face la un hotel din aceeaşi categorie.

VEZI SI ALTE CIRCUITE

Câteva din 1001 de amintiri

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom