Zagros Mountain Cover Photo.jpg
VEZI SI ALTE CIRCUITE

Așa cum nu l-ai mai văzut – Iran din 1001 nopți

De ce Iran?


Te invităm la cel mai complex circuit în grup de pe piața românească cu destinația Iran. Evident, vizităm destinațiile clasice ale țării, cum ar fi Teheran, Kashan, Esfahan, Shiraz și Yazd și avem timp să ne bucurăm de ele. Ne oprim chiar și la Abhyaneh, pentru a vedea un sat tradițional din munți cu femei îmbrăcate în straie tradiționale. Pe lângă acestea te ”răpim” cu jeep-ul să cunoști frumusețea aproape ireală a munților Zagros, dominat de vârfuri semețe și oameni cu inimă mare. Dormim în peșteri și iți oferim cea mai nebună cursă cu jeep-ul din câte ai experimentat vreodată. Admiri un răsărit de soare în cel mai spectaculos deșert din Iran și apoi cunoști comorile speciale ale Golfului Persic de pe insula Qeshm, unde viața se desfășoară într-un alt ritm. Nimic din circuit nu este de prisos, în fiecare zi descoperi noi realități din această țară care te vor surprinde cu totul. O să-ți aduci aminte mereu cât de minunat a fost timpul tău în Iran și te vei bucura că ai mers pe drumul mai puțin bătut.
Itinerariul complet


Ziua 1 ➠ [ - / - / - ]

Teheran

Sosire la Teheran și transfer la hotel pentru odihnă.

Ziua 2 ➠ [ Md / - / -]

Teheran

Cel mai important simbol al Teheranului este Azadi Tower (Turnul Libertății) unde oprim pentru imagini de colecție. Drumurile duc apoi la Palatul Golestan, un produs impresionant al epocii Qajar, dinastie ce a dominat Iranul în secolele XVIII - XX. O oprire obligatorie în Teheran este Muzeul Bijuteriilor, găzduit de Banca Națională din Iran. Seara o petrecem într-un mod plăcut în orașul modern.

Ziua 3 ➠ [ Md / - / - ]

Teheran | Kashan

După micul dejun, ne îndreptăm spre zona cosmopolită a Teheranului, pentru a vizita complexul Saad Abad, ce conține mai multe palate realizate de către dinastiile Qajar și Pahlavi și este de asemenea reședința oficială a Președintelui iranian. Admirăm împrejurimile și vizităm Palatul Alb, Palatul Verde și Palatul Nyiavaran.

După vizite plecăm spre Kashan, oraș aflat în buza deșertului Dasht-et-Kavir. Aici vizităm cea mai spectaculoasă casa nobiliară Khan-et-Tabatabaei, și moscheea Aga Bozorg. O frumoasă casă nobiliară este și locul în care ne petrecem noaptea.

Ziua 4 ➠ [ Md / - / - ]

Kashan | Abyaneh | Esfahan

După micul dejun descoperim grandoarea vechiului Hamam Sultanului Mir Ahmad (cu o vechime de 500 de ani, recent restaurat). Continuăm traseul spre Abyaneh, mic orășel de poveste desprins parcă din 1001 de nopți. O mare atracție a localității sunt chiar locuitorii săi ce poartă straie tradiționale. Continuăm spre Esfahan, casa noastră pentru următoarele 3 nopți.

Ziua 5 ➠ [ Md / - / - ]

Esfahan

Dimineața ne îndreptăm spre bazarul principal din Esfahan, pentru a vedea artizanii la lucru. Continuăm spre piața Naqsh et Jahan, unde (scuzați clișeul) suntem copleșiți de frumusețea acesteia. Moscheea ce domină piața este Moscheea Imamului. Vizităm și Palatul Kakh-e Ali Qapu, de unde avem o vedere panoramică asupra pieței. Impresionantă este Camera de Muzică, cu acustică și decorații cu totul deosebite. Pe partea cealaltă a pieții se află Moscheea Lotfollah, cea mai elegantă și neobișnuită moschee din Iran, cu arhitectură atipică. În apropiere vizităm și palatul Kakh-e Chetel Sotun. La lăsarea serii ne apropiem de frumoasele poduri din Esfahan, și dacă avem noroc putem asculta localnicii cântând, după tradiție.

Ziua 6 ➠ [ Md / - / - ]

Esfahan

Astăzi vizităm cartierul armenesc cu aer cosmopolit al orașului, unde se află catedrală creștină Vank. Am inclus și o vizită la cel mai simpatic muzeu din oraș! După-amiază, după vizita la moscheea Jameh, una dintre cele mai vechi din Isfahan, avem timp de shopping, la cel mai divers bazar din Iran. Chiar dacă nu cumperi nimic, bazarul în sine este o experiență fabuloasă!

Ziua 7 ➠ [ Md / P/ C ]

Esfahan | Munții Zagros

Astăzi lăsăm viața confortabilă de oraș și ne îndreptăm spre o super aventură! Pentru următoarele două zile ne transformăm în nomazi moderni și luăm drumul munților Zagros. Off-road! Dacă te-ai obișnuit cu luxul, ține cont: condițiile vor fi extrem de simple în casele locale unde ne petrecem noaptea. Ospitalitatea localnicilor este doar un bonus pentru peisajele unice pe care le descoperim în această călătorie.

Ziua 8 ➠ [ Md / P / - ]

Munții Zagros | Yasuj

După micul dejun continuăm cu explorarea munților Zagros și observarea vieții populației bakhtiari. Bakhtiari sunt păstori nomazi ce își petrec vara pe văi montane și iarna coboară pe dealuri joase. Parte a aceastei populații a abandonat viața nomadă și trăiesc permanent în sate, dedicându-se agriculturii. La sfârșitul aventurii plecăm spre orașul Yasuj, unde înnoptăm.

Ziua 9 ➠ [ Md / - / - ]

Yasuj | Shiraz

După micul dejun plecăm către Shiraz, capitala provinciei Fars. Începem turul cu vizita celei mai frumoase grădini persane, Bagh-e Narajesthan (”Grădina de citrice”). Deși are dimensiuni mici, aceasta este probabil cea mai elegantă grădină persană din Iran. Seara ne îndreptăm spre mausoleul lui Hafez, unde vei descoperi o altă perspectivă asupra culturii iraniene.

Ziua 10 ➠ [ Md / - / - ]

Shiraz

Dis-de-dimineață vizităm Nasir-ol-Molk (Moscheea Roz), moschee celebră pentru jocul de lumini al vitraliilor sale. Pe parcusul zilei realizăm vizite în centrul istoric al orașului Shiraz, la fortăreața Arg-e Karim Khan și moscheea Masjed-e Vakil. Continuăm vizita la mausoleul lui Saadi, poet vizionar și călător, ce a pribegit mai mult de 30 de ani departe de casă. Seara o petrecem la superbul mausoleu Shah-e Shirag, dedicat unui martir islamic.

Ziua 11 ➠ [ Md / - / - ]

Shiraz | Persepolis | Necropolis | Yazd

După micul dejun vizităm unul dintre cele mai importante situri arheologice din lume, Persepolis, fostă capitală a Imperiului Persan. Continuăm cu Necropolis (Naqsh-e Rostam), unde sunt înmormântați regii persani Darius I, Darius II și Xerxes I. După vizite ne îndreptăm spre cel mai autentic și interesant oraș din Iran, ce a dominat imaginația exploratorilor medievali și moderni: Yazd.

Ziua 12 ➠ [ Md / - / - ]

Yazd

După micul dejun descoperim cel mai frumos oraș al Iranului, Yazd (UNESCO). Bagdir-urile, turnurile ce ofereau orașului răcoare în zilele toride sunt simbolul Yazd-ului și nici o vizită nu este completă fără o oprire pe acoperișul unei case, pentru a contempla zarea. Vizităm Moscheea Masjed-e Jameh și Complexul Amir Chackmaq. După-amiaza mergem (să privim) la o sesiune de zurkhaneh, un sistem tradițional de atletism folosit de războinicii în Persia.

Ziua 13 ➠ [ Md / P / - ]

Yazd | Meymand

După micul dejun continuăm drumul către estul Iranului. După-amiaza ajungem în micul sat Meymand, desprins parcă din poveștile cu hobbits. Locuitorii săi mai locuiesc în peșteri și trăiesc după aceleași idei arhaice de sute de ani. Nu par să se sinchisească prea tare de onoarea primită de la UNESCO. La lăsarea serii, puținii turiști vor pleca și în sat vor rămâne doar călătorii. Atunci ne luăm în primire peșterile.

Ziua 14 ➠ [ Md / - / -C]

Meymand | Deșertul Kalut

Astăzi drumul ne aduce în deșertul Kalut (Dasht-e Lut), unde s-au măsurat temperaturi de până la 70 °C, fiind unul dintre cele mai fierbinți și uscate deșerturi din lume. Azi vor fi mai puține grade :). Kalut este cu siguranță cel mai neobișnuit deșert din Iran, prezentând forme unice săpate de nisip și vânt, forme geologice și geomorfologice, dintre cele mai deosebite din lume. Dăm o tură cu jeep-urile să admirăm zarea.

Ziua 15 ➠ [ Md / - / - ]

Deșertul Kalut | Qeshm

Dis de dimineața dăm încă o tură de deșert, pentru a admira cel mai frumos răsărit de soare din Iran. După micul dejun plecăm spre Golful Persic, unde se desfășoară ultima aventură din program. Ajungem la terminalul maritim din Bandar Abbas, pentru a lua feribotul către insula Qeshm, cea mai interesantă destinație din Golful Persic.

Ziua 16 ➠ [ Md / P / - ]

Qeshm

Quesm este cea mai mare insulă din Golful Persic cu un stil de viață diferit de restul Iranului.

După micul dejun cunoaștem Valea Stelelor, loc ce îți dă împresia că poate ai ajuns pe altă planetă. Apoi oprim la șantierul de construcții de vapoare de marfă, pentru a vedea pe viu un mod de lucru ce va deveni în scurt timp istorie. Cel mai interesant moment al zilei este vizita la Canyonul Chahkooh, ce pare a fi sculptat de un mare artist în rocă.

Ziua 17 ➠ [ Md / -/ - ]

Qeshm | Teheran | București

După micul dejun zburăm la Teheran, unde petrecem ultima zi în Iran. In funcție de orarul de zbor, suntem transferați la aeroport pentru întoarcerea acasă.
Tariful include:


 • Zborul intern Qeshm - Teheran;
 • Cazare cu mic dejun la hotelurile menţionate, sau similare (14 nopţi);
 • Cazare la localnici (1 noapte); în peșteră (1 noapte); (la camping în deșert - 1 noapte);
 • Mesele ce sunt specificate în program;
 • Transport cu avionul/minibus/jeep/barcă;
 • Ghizi locali vorbitori de limbă engleză;
 • Toate intrările la obiectivele specificate în program;
 • Toate taxele;
 • Însoţitor de grup român cunoscător al destinației.
Experienţe 1001 Adventures incluse:


 • Tour nomad și offroad în Munții Zagros;
 • Participare la o sesiune de zurkhaneh;
 • Plimbare cu jeep-ul la asfințit și răsărit, în deșertul Kalut;
 • Incursiune pe insula Qeshm, cu vizită la canyonul Chahkooh;
 • Altele :)
Tariful nu include / posibile cheltuieli suplimentare


 • Zborul internaţional Bucureşti – Teheran – Bucureşti (€ 500-650);
 • Taxa de viză; viza se obține personal la ambasada Iranului la București. Nu sunt incluse max. 76 EUR pentru viza la urgență și costul deplasării;
 • Mesele ce nu sunt specificate în program şi băuturile la mese;
 • Bacșișul pentru ghizii locali şi şoferii locali: €90 (se achită însoțitorului de grup, la plecare);
 • Asigurarea de călătorie;
 • Cheltuielile personale şi pentru orice altă activitate ce nu este inclusă în program sau prezentată ca şi opţională.
 • Mesele ce nu sunt incluse în program: € 5-15/masă/persoană;
 • Alte muzee decât acelea menţionate în program: € 5-10/bilet;
 • Sumă minimă recomandată pentru cheltuieli neincluse: € 300.
Hoteluri selecţionate:


6-8 noiembrie - 2 nopti - Teheran - Espinas Hotel 5*

8-9 noiembrie - 1 noapte - Kashan - Saraye Ameriha Boutique Hotel

9-12 noiembrie - 3 nopti - Esfahan - Abassi Hotel 5*

12-13 noiembrie - 1 noapte - Zagros - Acasa la localnici

13-14 noiembrie - 1 noapte - Yasuj - Azadi Hotel 3*

14-16 noiembrie - 2 nopti - Shiraz - Hotel Zandiyeh 5*

16-18 noiembrie - 2 nopti - Yazd - Fazeli Hotel 3*

18-19 noiembrie - 1 noapte - Meymand - Maymand Guesthouse

19-20 noiembrie - 1 noapte - Kalut - Desert Camping

20-22 noiembrie - 2 nopti - Qeshm - Irman Boutique Hotel

22-23 noiembrie - 1 noapte - Teheran - Ibis Airport Hotel 3*
Tariful Pachetului


Pentru o oferta personalizata va rugam sa ne contactati pe unul din canalele : Email travel@1001adventures.ro sau telefon tel: +40744430327 .

Câteva din 1001 de amintiri

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom