Zagros Mountain Cover Photo.jpg
VEZI SI ALTE CIRCUITE

Așa cum nu l-ai mai văzut – Iran din 1001 nopți

De ce Iran?


Te invităm la probabil cel mai complex circuit în grup de pe piața românească cu destinația Iran. Evident, vizităm destinațiile clasice ale țării, cum ar fi Teheran, Kashan, Esfahan, Shiraz și Yazd și avem timp să ne bucurăm de ele. Ne oprim chiar și la Abhyaneh, pentru a vedea un sat tradițional din munți cu femei îmbrăcate în straie tradiționale. Pe lângă acestea te ”răpim” cu jeep-ul să cunoști frumusețea aproape ireală a munților Zagros, dominat de vârfuri semețe și oameni cu inimă mare. Dormim în peșteri și iți oferim cea mai nebună cursă cu jeep-ul din câte ai experimentat vreodată. Admiri un răsărit de soare în cel mai spectaculos deșert din Iran și apoi cunoști comorile speciale ale Golfului Persic de pe insula Qeshm, unde viața se desfășoară într-un alt ritm. Nimic din circuit nu este de prisos, în fiecare zi descoperi noi realități din această țară care te vor surprinde cu totul. O să-ți aduci aminte mereu cât de minunat a fost timpul tău în Iran și te vei bucura că ai mers pe drumul mai puțin bătut.
Itinerariul complet


Ziua 1 ➠ 15 aprilie 2022, vineri [ - / - / - ]

Teheran

Sosire pe aeroportul din Teheran și transfer la hotel. Avem restul nopții la dispoziție pentru odihnă. În funcție de avionul cu care vei sosi, vei avea mai mult sau mai puțin timp de odihnă, dar hotelul este rezervat pentru această noapte.

Ziua 2 ➠ 16 aprilie 2022, sâmbătă [ Mic dejun / - / - ]

Teheran

După micul dejun, ne îndreptăm spre zona cosmopolită a Teheranului, pentru a vizita superbul complex Saad Abad, o oază de natură și liniște de mai mult de 180 de hectare ce ne duce departe de tumultul orașului. Acest complex conține mai multe palate realizate de către dinastiile Qajar și Pahlavi și este de asemenea, reședința oficială a Președintelui iranian. Vizităm Palatul Verde și Palatul Niavaran.

Privim Teheranul de sus, din cel de-al șaselea turn ca înălțime din lume, turnul Milad.

Seara, dacă mai poți, o putem petrece într-un mod plăcut și descoperim mai mult din orașul modern printr-o incursiune la Podul Tabiat.

Ziua 3 ➠ 17 aprilie 2022, duminică [ Mic dejun / - / - ]

Teheran | Qeshm

Astăzi începem vizitele din Teheran cu Turnul Libertății, numit și Azadi Tower unde ne oprim pentru a face fotografii.

Toate drumurile duc la Palatul Golestan, un produs impresionant al epocii Qajar, dinastie ce a dominat Iranul din secolul XVIII până în secolul XX.

O oprire obligatorie in Teheran este la Muzeul Bijuteriilor, găzduit de către Banca Națională din Iran, unde vei fi fascinat de universul frumos ce ți se demonstrează.

După-amiază avem programat un avion ce ne va aduce la insula Qeshm, cea mai interesantă destinație din Golful Persic. Odată ajunși în Qeshm, suntem transferați la hotelul nostru.

Ziua 4 ➠ 18 aprilie 2022, luni [ Mic dejun / - / - ]

Qeshm

Quesm este cea mai mare insulă din Golful Persic și ne arătă un stil de viață diferit de restul Iranului, iar UNESCO i-a conferit titlul de Global Geopark.

După micul dejun plecăm să cunoaștem Valea Stelelor, loc ce îți dă împresia că poate ai ajuns pe altă planetă.

Cel mai interesant moment al zilei este vizita la Canyonul Chahkooh, un canion sinous ce pare a fi sculptat de un mare artist în rocă.

Ultima oprire este la șantierul de construcții de vapoare de marfă, pentru a vedea pe viu un mod de lucru ce va deveni în scurt timp, istorie.

Ziua 5 ➠ 19 aprilie 2022, marți [ Mic dejun / - / Cină ]

Qeshm | Desertul Kalut

Dis-de-dimineață părăsim insula Qeshm și ne îndreptăm spre terminalul maritim de unde luăm feribotul către Bandar Abbas, pentru a ajunge pe continent. Transferul la următoarea destinație va fi un picuț lung, însă cu siguranță va merita efortul pentru aventura ce te așteaptă în deșert.

După-amiaza ajungem la deșertul Kalut (Dasht-e Lut), cu siguranță cel mai neobișnuit deșert din Iran, prezentând forme unice săpate de nisip și vânt, forme geologice și geomorfologice, dintre cele mai frumoase din lume.

Ziua 6 ➠ 20 aprilie 2022, miercuri [ Mic dejun / - / - ]

Desertul Kalut | Meymand

Dis de dimineața, atunci când cei mai somnoroși își prelungesc somnul, mai dăm o tură de deșert, pentru a admira cel mai frumos răsărit de soare din Iran.

După-amiaza ajungem în micul sat Meymand, desprins parcă din poveștile cu hobbits. Cu vreo 3000 de ani în urmă locuitorii satului și-au construit case în peșterile naturale săpate în stâncă și au locuit în ele de atunci. Viața continuă liniștit chiar și acum, iar locuitorii de aici nu par să se sinchisească de onoarea primită de la UNESCO, satul trăind după aceleași idei arhaice de sute de ani. Odată cu lăsarea serii, puținii turiști vor pleca și vor rămâne doar călătorii. Atunci ne luăm în primire peșterile.

Ziua 7 ➠ 21 aprilie 2022, joi [ Mic dejun / Prânz / - ]

Meymand | Yazd

După micul dejun, mulțumim gazdei pentru primire și pornim la drum.

Pornind pe drumul mătăsii, spre după-amiază sosim în (probabil) cel mai autentic și interesant oraș din Iran, ce a dominat imaginația exploratorilor medievali și moderni: Yazd.

În drum spre Yazd facem o oprire într-un loc al tăcerii și al tristeții, la Turnurile Tăcerii, vechi loc de ritualuri funerare al celor ce urmau religia lui Zoroastru.

Seara, opțional și dacă acest spectacol va fi disponibil luând în calcul situația existentă, putem participa (doar cu privirea) la o sesiune de zurkhaneh, un sistem tradițional de atletism ce a fost folosit pentru a antrena războinicii în Persia. Acest sport este pe lista patrimoniului intangibil al UNESCO și un prilej de a învăța mai mult despre cultura iraniană.

Ziua 8 ➠ 22 aprilie 2022, vineri [ Mic dejun / - / - ]

Yazd

După micul dejun descoperim cel mai bine păstrat oraș medieval al Iranului, Yazd, din patrimoniul UNESCO. Acest oraș există de aproximativ 5000 de ani iar aici respiri istoria la fiecare pas. Bagdir-urile, turnurile ce ofereau acestui tradițional oraș de deșert răcoarea mult căutată în zilele toride de vără sunt simbolul orașului și nici o vizită aici nu este completă fără o priveliște de ansamblu peste casele deșertului. Vizităm în drumul nostru Moscheea Masjed-e Jameh și Complexul Amir Chackmaq. De asemenea, realizăm o vizită la templul modern al zoroastrilor din oraș, unde focul arde continuu!

Ziua 9 ➠ 23 aprilie 2022, sâmbătă [ Mic dejun / - / - ]

Yazd | Persepolis | Necropolis | Shiraz

După micul dejun ne luăm la revedere de la Yazd și plecăm la drum. Vizităm fosta capitală de ceremonie a Imperiului Ahemenid (Persan), Persepolis (UNESCO din 1979); ce ne explică prin intermediul bazoreliefurilor puterea și dominația regilor persani.

După această primă vizită ne îndreptăm spre Necropolis (Naqsh-e Rostam), un superb sit arheologic antic unde presupunem că sunt înmormântate corpurile unor importanți regi persani cum ar fi Darius I, Darius II sau Xerxes I.

Continuăm către Shiraz, unul dintre cele mai importante orașe iraniene, capitala provinciei Fars și al cincilea cel mai populat oraș din Iran.

Seara o petrecem la mausoleumul Shah-e Shirag, un mausoleu dedicat unui martir islamic din secolul IX., ce a fost ucis și înmormântat aici.

Ziua 10 ➠ 24 aprilie 2022, duminică [ Mic dejun / - / - ]

Shiraz

Shiraz este recunoscut ca sufletul culturii persane timp de aproape 2000 de ani și este considerat a fi orașul poeților, literaturii, orașul vinului (în vremuri apuse) și al florilor.

Dis-de-dimineață vizităm Nasir-ol-Molk (Moscheea Roz), o moschee construită la sfârșit de secol XIX și celebră pentru jocul de lumini format de soarele dimineții ce conferă o atmosferă deosebită și fotografii de colecție!

Pe parcusul zilei realizăm vizite în centrul istoric al orașului Shiraz, și poposim la fortăreața Arg-e Karim Khan și la moscheea Masjed-e Vakil.

După-amiaza ne plimbăm prin cea mai frumoasă gradină persană, Bagh-e Narajesthan (”Grădina de citrice”). Deși nu este o grădină de proporții, aceasta este probabil cea mai elegantă grădină persană din Iran.

Seara vizităm mausoleul lui Hafez, unul dintre cei mai importanți poeți persani și loc important de pelerinaj pentru iranieni.

Ziua 11 ➠ 25 aprilie 2022, luni [ Mic dejun / - / - ]

Shiraz | Shahrekord

La ora potrivită părăsim Shirazul și ne îndreptăm spre Shahrekord pe un drum frumos ce ne prezintă într-o primă etapă frumusețea munților Zagros.

Pe drum, oprim să admirăm cascadă Margoon, una dintre cele mai mari și frumoase cascade din Iran.

Ziua 12 ➠ 26 aprilie 2022, marți [ Mic dejun / Prânz / Cină ]

Shahrekord | Munții Zagros

Astăzi lăsăm viața confortabilă de oraș și ruta clasică a agențiilor de turism în urmă și ne îndreptăm spre o super aventură! Practic, pentru următoarele două zile ne transformăm în nomazi moderni ai zilelor noastre și luăm drumul munților Zagros.

Off-road! Acolo descoperim împreună viața de nomad și un alt fel în care curge timpul și simțim cum este cu adevărat să te întorci în timp. Dacă te-ai obișnuit cu luxul, ei bine este timpul să te desprinzi complet de el, condițiile vor fi extrem de simple în casele locale unde ne petrecem noaptea. Cazarea este la comun, în saci de dormit, iar de dormit dormim pe jos, ca și localnicii.

Pot să-ți spun un singur lucru: merită cu prisosință schimbul de lux pe autenticitate și întâlnirea cu cei mai ospitalieri oameni din Iran. De fapt, ospitalitatea este doar un bonus pentru peisajele unice și puțin cunoscute de turiști. S-ar putea să fie una dintre cele mai frumoase experiențe din viața ta de călător!

Ziua 13 ➠ 27 aprilie 2022, miercuri [ Mic dejun / Prânz / - ]

Munții Zagros | Esfahan

După micul dejun continuăm cu explorarea munților Zagros și observarea vieții populației Bakhtiari, păstori nomazi ce își petrec vara pe văi montane și iarna coboară pe dealuri joase. Parte a aceastei populații a abandonat viața nomadă și trăiesc permanent în sate, dedicându-se agriculturii.

După ce ne-am umplut cardul de la aparat cu imagini superbe, plecăm spre Esfahan. Dacă nu ești prea obosit, facem o plimbare pe jos, ca să vedem cum este sufletul orașului ce a fost numit ”o jumatate de lume”.

Ziua 14 ➠ 28 aprilie 2022, joi [ Mic dejun / - / - ]

Esfahan

Ne începem dimineața cu o vizită la bazarul principal din Esfahan, pentru a vedea artizanii locali la lucru, creând minunății din cupru sau turcoaz.

După această experiență autentică ne îndreptăm spre piața Naqsh-et-Jahan, unde (scuzați clișeul) suntem copleșiți de frumusețea absolută a acesteia.

Vizităm Moscheea Imamului, ce domină piață și pe care sigur ai văzut-o deja în numeroase reportaje și documentare.

Vizităm de asemenea Palatul Kakh-e Ali Qapu, aflat de asemenea la loc de cinste în imensa piață. Cu siguranță cea mai frumoasă cameră din palat este Camera de Muzică, ce oferă o acustică și o decorație cu totul deosebită.

Pe partea cealaltă a pieței vizităm Moscheea Lotfollah, cea mai elegantă și neobișnuită moschee din Iran, cu o arhitectură atipică.

În apropiere se află palatul Kakh-e Chetel Sotun, pe care de asemenea îl vizităm.

La lăsarea întunericului ne apropiem de frumoasele poduri din Esfahan, pentru a le admira în lumina lor cea de seara și, dacă avem noroc putem asculta și localnicii cântând, după tradiția locală.

Ziua 15 ➠ 29 aprilie 2022, vineri [ Mic dejun / - / - ]

Esfahan

Nici o vizită la Esfahan nu este completă fără o oprire în cartierul armenesc al orașului. Pe lângă superba catedrală creștină Vank, unde surprindem istoria creștină în culori extrem de vii, cartierul ne surprinde prin aerul său cosmopolit și prin numeroasele cafenele și restaurante șic ce dau un aer boem locului. Ți-am inclus și o vizită la cel mai simpatic muzeu din oraș!

După-amiază, după vizita la moscheea Jameh, în sfârșit avem timp de shopping, la cel mai frumos și divers bazar din Iran. Dacă n-ai chef de cumpărături, bazarul este o experiență culturală în sine, fiind parte integrantă din viața iranienilor, oferind o experiență vizuală și artistică excepțională.

Ziua 16 ➠ 30 aprilie 2022, sâmbătă [ Mic dejun / - / - ]

Esfahan | Abhyaneh | Kashan

În prima parte a zilei sosim la Abyaneh, un mic orășel de poveste desprins parcă din 1001 de nopți. Oprim aici pentru a ne putea pierde printre străduțele sale întortocheate formate din case cărămizii cu ferestre dantelate și balcoane fragile dar superbe. O mare atracție a localității sunt chiar locuitorii săi ce poartă încă straie tradiționale.

După această vizită ne îndreptăm spre Kashan, oraș aflat în buza deșertului Dasht-et-Kavir. Kashan este faimos pentru casele sale nobiliare transformate în muzee și unul dintre puținele orașe din Iran unde se mai păstrează străduțe întortocheate și pline de farmec. Dacă avem timp, vizităm în seara aceasta casa nobiliară Khan-et-Tabatabaei, (alternativ mâine), faimoasă pentru curțile sale interioare și pentru stucaturile și lucrările din sticlă și oglindă pe care le deține. În stil 1001, ne petrecem noaptea într-o frumoasă casă nobiliară.

Ziua 17 ➠ 1 mai 2022, duminică [ Mic dejun / - / -]

Kashan | Aeroport Teheran

După micul dejun în stil nobiliar admirăm simetria și bunul gust ce si-au pus amprenta pe Hamamul Sultanului Mir Ahmad, ce are o vechime de 500 de ani și care a fost restaurat recent. O foarte frumoasă surpriză o reprezintă și moscheea Aga Bozorg.

După aceea părăsim cu părere de rău Kashan și ne îndreptăm spre hotelul nostru aflat în apropierea aeroportului internațional, pentru câteva ore de odihnă și pregătirea bagajelor.

Ziua 18 ➠ 2 mai 2022, luni [ - / - / - ]

Teheran

În toiul nopții (în funcție de orarul zborului) suntem preluați de shuttle-ul hotelului, aflat la 5 minute de aeroport și ne luăm la Revedere de la Iran.

Bine ai revenit acasă! Te așteptăm și în alte aventuri!
Informații despre Tarif:


Tariful Pachetului: 2000 EUR/ persoană în cameră dublă 250 EUR/ supliment cameră single În cazul formării unui grup mai mic de 10 persoane, se va adăuga un tarif suplimentar de 200 EUR (pentru un grup de minim 7-9 persoane). Plata se va face: 30% avans iar restul cu 30 de zile înainte de călătorie. Tariful include:

 • Zborul intern Qeshm - Teheran;
 • Cazare cu mic dejun la hotelurile menţionate, sau similare (14 nopţi);
 • Cazare la localnici (1 noapte); în peșteră (1 noapte); (la camping în deșert - 1 noapte);
 • Mesele ce sunt specificate în program;
 • Transport cu avionul/minibus/jeep/barcă;
 • Ghizi locali vorbitori de limbă engleză;
 • Toate intrările la obiectivele specificate în program;
 • Toate taxele;
 • Însoţitor de grup român cunoscător al destinației.
Experiențe 1001 Adventures, incluse:
 • Tour nomad și offroad în Munții Zagros;
 • Plimbare cu jeep-ul la asfințit și răsărit, în deșertul Kalut;
 • Incursiune pe insula Qeshm, cu vizită la canyonul Chahkooh;
 • Altele :)
Tariful nu include:
 • Zborul internaţional Bucureşti – Teheran – Bucureşti (€ 500-690);
 • Taxa de viză;
 • Mesele ce nu sunt specificate în program şi băuturile la mese;
 • Bacșișul pentru ghizii locali şi şoferii locali: €90 (se achită însoțitorului de grup, la plecare);
 • Asigurarea de călătorie;
 • Cheltuielile personale şi pentru orice altă activitate ce nu este inclusă în program sau prezentată ca şi opţională.
 • Mesele ce nu sunt incluse în program: € 5-15/masă/persoană;
 • Alte muzee decât acelea menţionate în program: € 5-10/bilet;
 • Sumă minimă recomandată pentru cheltuieli neincluse: € 300.
Hoteluri selecţionate:


15-17 aprilie - 2 nopti - Teheran - Espinas Hotel 5*

17-19 aprilie - 2 nopti - Qeshm - Irman Boutique Hotel 4*

19-20 aprilie - 1 noapte - Kalut - Desert Camping

20-21 aprilie - 1 noapte - Meymand - Maymand Guesthouse

21-23 aprilie - 2 nopti - Yazd - Fazeli Hotel 3*

23-25 aprilie - 2 nopti - Shiraz - Hotel Zandiyeh 5*

25-26 aprilie - 1 noapte - Yasuj - Azadi Hotel 3*

26-27 aprilie - 1 noapte - Zagros - Acasa la localnici

27-30 aprilie - 3 nopti - Esfahan - Abassi Hotel 5*

30 aprilie-1 mai - 1 noapte - Kashan - Ariana Traditional Hotel & Spa 4*

1-2 mai - 1 noapte - Teheran - Axis Hotel 3* (fost Ibis)

*Am ales dintre cele mai bune hoteluri disponbile în locațiile pe care le vizităm. Acestea însa se pot confirma după plata avansului și confirmarea grupului. În cazul în care aceste hoteluri nu vor fi disponibile, se vor aloca alte hoteluri similare. Odată facută rezervarea inițială și confirmarea hotelurilor, acestea nu vor mai fi schimbate. Atenție: Avem 3 cazări speciale, care țin de specificul locației, unde confortul nu este o prioritate, ci experiența locului în sine, care cu siguranță va compensa: 1 noapte în deșertul Kalut, la condiții simple ale deșertului, cu baie comună sau proprie. in funcție de mărimea grupului; 1 noapte în peșterile de la Maymand; fără grup sanitar propriu; 1 noapte unde dormim la localnici pe jos, ca în taberele din tinerețe, în aceeași cameră (femei cu femei și bărbați cu bărbați) în munții Zagros, experiență cu totul unică. Dacă nu doriți aceste cazări de bază, pentru două dintre ele există soluție, ne puteți întreba, dar noi vă recomandăm circuitul exact așa cum este.

Câteva din 1001 de amintiri

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom