Cover_La răsărit în deșert.jpg

MAROC – Un vis printre dune de nisip (1-12 octombrie 2022)

Informații despre tarif


Tariful Pachetului:

Pentru minim 10 persoane: 1380 €/persoană în cameră dublă

Pentru 8-9 persoane: se adaugă un cost suplimentar de 100 €

Pentru 6,7 persoane: se adaugă un cost suplimentar de 150 €;

Supliment single: 200 €

Achitarea contravalorii călătoriei se va realiza: €200 la înscriere, restul cu min. 30 de zile înainte de data călătoriei. Imediat ce s-au confirmat numărul minim de turiști se vor bloca camerele în riad-uri. Riad-urile sunt cazări tradiționale cu bun gust și camere puține, astfel încât o rezervare timpurie ar crește considerabil șansele de a avea cazările propuse.

Tariful include:

 • Cazare cu mic dejun la hotelurile menţionate, sau similare (10 nopţi);

 • Cină și cazare la camping de lux în deșert (1 noapte);

 • Transport cu minibus/camilă/jeep;

 • Ghizi locali vorbitori de limbă engleză;

 • Toate intrările la obiectivele specificate în program;

 • Toate taxele cu excepția taxelor bancare;

 • Însoţitor de grup român.

Experiențe 1001 Adventures, incluse:

 • Plimbare cu ”vaporul deșertului” (cămila) la asfințit;

 • Plimbare cu jeep-ul la răsărit, în deșertul Sahara;

 • O noapte petrecută în deșertul saharian;

 • Trekking în valea Dades.

Tariful nu include / posibile Cheltuieli suplimentare:

 • Zborurile internaţionale Bucureşti – Fes și Marrakech – Bucureşti (aprox. € 250-300);

 • Mesele ce nu au fost specificate în program şi băuturile la mese;

 • Bacșișul pentru ghizii & şoferii locali, restaurante & riad-uri: €90 (se achită, la sosire în Fes);

 • Plimbarea cu balonul deasupra Marrakeshului: aprox. € 180 EUR/persoană;

 • Asigurarea de călătorie;

 • Cheltuielile personale şi pentru orice altă activitate ce nu este inclusă în program sau prezentată ca şi opţională;

 • Mesele ce nu sunt incluse în program: € 5-15/masă/persoană;

 • Alte muzee decât acelea menţionate în program: € 5-10/bilet;

 • Sumă minimă recomandată pentru cheltuieli neincluse: € 200.
Itinerariul complet


Ziua 1 ➠ 1 octombrie 2022, sâmbătă [ - / - / - ]

Fes

Sosire pe aeroportul din Fes și transfer la hotel pentru odihnă. În funcție de ora sosirii putem avea sau nu timp liber pentru explorarea împrejurimilor.

Ziua 2 ➠ 2 octomobrie 2022, duminica [ Mic dejun / - / -]

Fes

Începem ziua la South Borj, cu o priveliște minunată asupra orașului. Urmează vizita la vopsitoriile de piele, faimoase în întreaga lume, pentru imagini foarte autentice.

În continuare ne plimbăm prin medina pentru a descoperi diversele îndeletniciri ale locuitorilor acestora ce fac din acest colț de lume un loc extrem de viu și de colorat. Vizităm de asemenea Moscheea Karaouine și medresele Attarine și Bou Inania. Ne oprim să fotografiem cea mai faimoasă poartă a orașului, Bou Jeloud, și de asemenea Poarta Palatului Regal. Pentru încheierea zilei, dacă mai poți și dacă avem :) te invităm la un apus de soare.

Ziua 3 ➠ 3 octomobrie 2022, luni [ Mic dejun / - / -]

Fes | Meknes | Moulay Idriss | Volubilis | Chefchouen

După micul dejun, plecăm spre Chefchaouen, pe un traseu special. O primă oprire o facem la Meknes, una din cele patru capitale imperiale, ce deține probabil cele mai impesionante porți imperiale din Maroc. Aici ne oprim la porțile Bab Al Mansour si Khemis, la grajdurile regale ale lui Moulay Ismael și in cartierul evreiesc. Trecem și prin orașul Moulay Idriss, cel mai sfânt oraș din Maroc, aflat la baza muntelui Zerhoun, unde facem o oprire panoramică. Ultima vizită este la Volubilis, fostă capitală a Mauretaniei și unul dintre cele mai importante situri arheologice romane din Nordul Africii. După această inspirată oprire ne continuăm drumul spre Chefchaouen, unde petrecem două nopți.

Ziua 4 ➠ 4 octombrie 2022, marți [ Mic dejun / - / - ]

Chefchaouen

După micul dejun luăm la pas Chefchaouen, cel mai frumos oraș marocan ce te va cuceri din primul moment. Ne pierdem pe străzi mici, întortotocheate, labirintince pentru a descoperi colțuri insolite și imagini originale, toate în tonuri diferite de albastru. Printre altele vizităm vechea medină, Piața Outa El Hamam & Kasbah și avem partea a două a zilei pentru explorare individuală, apusul de soare sau odihnă.

Ziua 5 ➠ 5 octombrie 2022, miercuri [ Mic dejun / - / - ]

Chefchaouen | Ifrane | Midelt

După micul dejun continuăm călătoria traversând munții Rif surprinzând peisaje seducătoare. O primă oprire o facem la Ifrane, stațiune montană fondată de francezi pe timpul protectoratului pentru a oferi administrației sale un loc răcoros pe timp de vară. Arhitectura aduce aminte de Alpii francezi și au fost importați inclusiv arbori ce dau orașului un aer european. Continuăm spre Midelt, unde ne petrecem restul după-amiezii. Aici înnoptăm într-un kasbah, cea mai potrivită cazare pentru călători așa cum suntem noi.

Ziua 6 ➠ 6 octombrie 2022, joi [ Mic dejun / - / Cină ]

Midelt | Merzourga | Sahara

După micul dejun plecăm spre Merzourga, așezare aflată în buza deșertului. Traversăm Valea râului Ziz și ajungem la Erfoud, un loc renumit pentru productia de curmale. Zona pe care o parcurgem este similară cu peisajul și geologia de pe Marte.

Ne oprim în satul Khamlia unde putem asculta muzica gnawa (moștenire intangibilă a Umanității) și unde ne putem delecta cu o delicioasă pizza medfouna. Ne apropiem de deșertul Sahara, pe care îl explorăm în pas de cămilă. Ți-am pregătit o noapte specială în mijlocul deșertului unde te vei putea bucura de compania a milioane de stele.

Ziua 7 ➠ 7 octombrie 2022, vineri [ Mic dejun / -/ - ]

Merzourga | Tinghir | Todra | Dades

Astăzi ne bucurăm de un răsărit de soare special în deșert și dăm la schimb cămilele pe jeepuri.

Continuăm traseul spre oaza Tinghir, unde se află faimosul canion Todra, de unde putem admira din nou munții Atlas. Pe aceste meleaguri localnicii cultivă rodii, măslini, struguri, mere, palmieri și legume. Explorăm în voie canionul și apoi continuăm spre Canionul Dades, ce oferă peisaje spectaculoase.

Ziua 8 ➠ 8 octombrie 2022, sâmbătă [ Mic dejun / - / - ]

Valea Dades | Ouarzazate | Ait Ben Haddou | Marrakech

După micul dejun am pregătit pentru tine un trekking-supriză prin împrejurimi. Continuăm drumul nostru prin Valea Dades pe drumul celor o mie de Kashbah. Facem o scurtă oprire la kashbah Taourirt, ce se află în orașul Ouarzazate, un fel de Holywood al Marocului, având nu mai puțin de 5 studiouri de film. Ne continuăm drumul spre kashbah-ul Ait Ben Haddou (monument UNESCO). Acesta este cel mai spectaculos exemplu de sat fortificat aflat pe ruta caravanelor dintre Marrakesh și Sahara. După vizită și prânz ne continuăm drumul către Marrakesh prin Munții Atlas. Imagini speciale ți le oferă trecătoarea Tizi n’Tichka, de unde avem o priiveliște panoramică asupra munților.

Ziua 9 ➠ 9 octombrie 2022, duminică [ Mic dejun / - / - ]

Marrakech | Essaouira

Prima oprire de azi este la grădinile Majorelle din Marrakech, paradisul african al lui Yves Saint Laurent. După această vizită deosebită ne îndreptăm spre Essaouira, un încântător oraș tradițional marocan ce se află pe malul Atlanticului. Avem restul după-amiezii pentru a explora pe cont propriu orașul și a ne bucura de superba locație.

Apusul de soare este o ocazie minunată să observi cum soarele dispare în Atlantic și de asemenea te poți pierde printre bărcile albastre celebre ale orașului unde descoperi o forfotă neobișnuită.

Ziua 10 ➠ 10 octombrie 2022, luni [ Mic dejun / - / - ]

Essaouira | Marrakech

Essaouira este un superb oraș fortificat de sfârșit de secol 17, construit conform arhitecturii militare europene existente la acel timp, însă adaptată contextulului marocan. Începem turul de la portul Scala spre vechea medină și souk-urile berberilor. Vizităm Piața Moulay El Hassan. Facem și o scurtă oprire la cimiritul evreiesc. După-amiaza ne întoarcem la Marrachech.

Ziua 11 ➠ 11 octombrie 2022, marți [ Mic dejun / -/ - ]

Marrakech

Fondat în urmă cu aproape o mie de ani pentru a fi capitală imperială, Marrakechul este unul dintre cele mai importante orașe ale Magrebului. Vizităm moscheea Koutoubia, Mormintele Saadi și Palatul Bahia. Un alt palat cu decorațiuni splendide este Dar Baccha, casa pașei, pe numele său Thami El Glaoui, cel mai puternic om din sudul Marocului pe timpul protectoratului francez.

După-amiaza este liberă pentru a explora souk-urile (poți să aduci tot Marocul acasă!) și pentru a căsca gura la activitățile pestrițe ce se desfășoară într-una dintre cele mai frenetice și aglomerate piețe din Nordul Africii: Jemaa el-Fna.

Ziua 12 ➠ 12 octombrie 2022, miercuri [ Mic dejun / - / - ]

Marrakech

La momentul potrivit suntem transferați pe aeroportul Menara din Marrakech, pentru a ne începe drumul spre casă.

BINE AI VENIT ACASĂ!

ÎȚI MULȚUMIM ȘI TE AȘTEPTĂM ȘI ÎN ALTE AVENTURI!
Hoteluri selctionate:


23/25 octombrie 2 nopti - Fes - Riad Myra 4*

25/27 octombrie 2 nopti - Chefchouen - Dar Echchaouen Maison d'hotes & Riad 4*

27/28 octombrie 1 noapte - Midelt - Kashbah Izoran

28/29 octombrie 1 noapte - Merzourga - Bahba Luxury Camp

29/30 octombrie 1 noapte - Dades - Xaluca Dades 4*

30/31 octombrie 1 noapte - Marrakech - Riad El Wallah / Riad Les Sources Berberes

31 oct/1 noiembrie 1 noapte - Essaouira - Riad Mimouna 4*

1/3 noiembrie 2 nopti - Marrakech - Riad El Wallah / Riad Les Sources Berberes

Am ales pentru acest circuit acolo unde a fost posibil cazare la riaduri - case de oaspeți tradiționale marocane aflate în general în interiorul Medinei (Centrul Istoric) adaptate la turism. Este un fel foarte autentic de a explora Marocul , fără a fi lipsit de confort. Acestea pot fi confirmate odată cu confirmarea circuitului prin plata avansului și strângerea numărului minim de participanți. În cazul în care hotelul nominalizat nu va fi disponibil la acea dată, facem toate demersurile necesare pentru a obține aceeasi calitate sau reducerea costului. Stelele menționate sunt conform informațiilor găsite pe paginile hotelurilor, nefiind echivalentele exacte ale hotelurilor din România.

**Pentru un cost suplimentar de TBC €/persoană în cameră dublă puteți petrece ultimile două nopți la hotelul Les Jardins de Koutubia 5* , un hotel tradițional de 5 stele, aflat la doar 300 de metri de piața Djemaa El Fna.
De ce Maroc?


De ce ai veni cu noi în Maroc, când sunt totuși atâtea circuite pe piață?

Pentru început, am ales aeroporturi diferite de sosire și plecare, astfel încât să evităm timpul degeaba petrecut în autocar întorcându-ne pe același drum.

Apoi, te invităm să explorăm împreună pe îndelete cele mai frumoase orașe ale țării: Marrakech, Fes, Essaouira și Chefchaouen, fără să bifăm în grabă obiective și având timp să savurezi și un ceai tradițional, la un apus de soare. Cunoaștem în treacăt și Volubilis, fostă capitală mauritană și Meknes, ce deține cele mai impozante porți imperiale din Maroc.

Am ales -sperăm noi- cele mai potrivite cazări pentru această aventură, astfel încât să simți cu adevărat spiritul marocan, în riad-uri, vile tradiționale aflate în partea veche a orașului. De aceea, vei putea explora în voie încântătoarele orașe și la ceas de seară, pentru a surprinde mai bine atmosfera locală.

Ți-am mai rezervat o noapte la hotelul de un milion de stele al deșertului, cu confort sporit într-un cort simpatic, la care am adăugat cămila de serviciu și jeep-ul. Nu se poate explica sentimentul pe care cineva îl trăiești atunci când nu poate cuprinde cu mintea imensitatea Saharei!

Cu siguranță vei găsi și mai multe motive să ni te alături consultând programul nostru.

VEZI SI ALTE CIRCUITE

Câteva din 1001 de amintiri

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom