Cover 2.jpg

MAROC – Un vis printre dune de nisip (23 octombrie-3 noiembrie 2021)

Tariful include:


 • Cazare cu mic dejun la hotelurile menţionate, sau similare (10 nopţi);
 • Cazare la camping de lux în deșert (1 noapte);
 • Mesele ce sunt specificate în program;
 • Transport cu minibus/camilă/jeep;
 • Ghizi locali vorbitori de limbă engleză;
 • Toate intrările la obiectivele specificate în program;
 • Toate taxele cu excepția taxelor bancare;
 • Însoţitor de grup român.
Itinerariul complet


Ziua 1 ➠ 23 octombrie 2021, sâmbătă [ - / - / - ]

Fes

Sosire pe aeroportul din Fes și transfer la hotel pentru odihnă. În funcție de ora sosirii putem avea sau nu timp liber pentru explorarea împrejurimilor.

Ziua 2 ➠ 24 octomobrie 2021, duminica [ Md / P / -]

Fes

Începem ziua la South Borj, cu o priveliște minunată asupra orașului. Urmează vizita la vopsitoriile de piele, faimoase în întreaga lume, pentru imagini foarte autentice.

În continuare ne plimbăm prin medina pentru a descoperi diversele îndeletniciri ale locuitorilor acestora ce fac din acest colț de lume un loc extrem de viu și de colorat. Vizităm de asemenea Moscheea Karaouine și medresele Attarine și Bou Inania. Ne oprim să fotografiem cea mai faimoasă poartă a orașului, Bou Jeloud, și de asemenea Poarta Palatului Regal. Pentru încheierea zilei, dacă mai poți și dacă avem :) te invităm la un apus de soare.

Ziua 3 ➠ 25 octomobrie 2021, luni [ Md / P / -]

Fes | Meknes | Moulay Idriss | Volubilis | Chefchouen

După micul dejun, plecăm spre Chefchouen, pe un traseu special. O primă oprire o facem la Meknes, una din cele patru capitale imperiale, ce deține probabil cele mai impesionante porți imperiale din Maroc. Aici ne oprim la porțile Bab Al Mansour si Khemis, la grajdurile regale ale lui Moulay Ismael și in cartierul evreiesc. Facem o vizită și în orașul Moulay Idriss, cel mai sfânt oraș din Maroc, aflat la baza muntelui Zerhoun. Ultima vizită este la Volubilis, fostă capitală a Mauretaniei și unul dintre cele mai importante situri arheologice romane din Nordul Africii. După această inspirată oprire ne continuăm drumul spre Chefchouen, unde petrecem două nopți.

Ziua 4 ➠ 26 octombrie 2021, marți [ Md / P/ - ]

Chefchouen

După micul dejun luăm la pas Chefchouen, cel mai frumos oraș marocan ce te va cuceri din primul moment. Ne pierdem pe străzi mici, întortotocheate, labirintince pentru a descoperi colțuri insolite și imagini originale, toate în tonuri diferite de albastru. Printre altele vizităm vechea medină, Piața Outa El Hamam & Kasbah și avem partea a două a zilei pentru explorare individuală, apusul de soare sau odihnă.

Ziua 5 ➠ 27 octombrie 2021, miercuri [ Md / P / - ]

Chefchouen | Ifrane | Midelt

După micul dejun continuăm călătoria traversând munții Rif surprinzând peisaje seducătoare de munte. O primă oprire o facem la Ifrane, stațiune montană fondată de francezi pe timpul protectoratului pentru a oferi administrației sale un loc răcoros pe timp de vară. Arhitectura aduce aminte de Alpii francezi și au fost importați inclusiv arbori ce dau orașului un aer european. Continuăm spre Midelt, unde ne petrecem restul după-amiezii. Aici înnoptăm într-un kasbah, cea mai potrivită cazare pentru călători așa cum suntem noi.

Ziua 6 ➠ 28 octombrie 2021, joi [ Md / P / C ]

Midelt | Merzourga | Sahara

După micul dejun plecăm spre Merzourga, așezare aflată în buza deșertului. Traversăm Valea râului Ziz și ajungem la Erfoud, un loc renumit pentru productia de curmale. Zona pe care o parcurgem este similară cu peisajul și geologia de pe Marte.

Ne oprim în satul Khamlia unde putem asculta muzica gnawa (moștenire intangibilă a Umanității) și ne delectăm cu o delicioasă pizza medfouna. Ne apropiem de deșertul Sahara, pe care îl explorăm în pas de cămilă. Ți-am pregătit o noapte specială în mijlocul deșertului unde te vei putea bucura de compania a milioane de stele.

Ziua 7 ➠ 29 octombrie 2021, vineri [ Md / P/ - ]

Merzourga | Tinghir | Todra | Dades

Astăzi ne bucurăm de un răsărit de soare special în deșert și dăm la schimb cămilele pe jeepuri pentru o tură până la lacul Merzourga.

Continuăm traseul spre oaza Tinghir, unde se află faimosul canion Todra, de unde putem admira din nou munții Atlas. Pe aceste meleaguri localnicii cultivă rodii, măslini, struguri, mere, palmieri și legume. Explorăm în voie canionul și apoi suntem invitați la prânz în Tinghir și continuăm spre Valea Dades, ce oferă peisaje spectaculoase.

Ziua 8 ➠30 octombrie 2021, sâmbătă [ Md / P / - ]

Valea Dades | Ouarzazate | Ait Ben Haddou | Marrakech

După micul dejun explorăm canionul Dades pentru imagini inedite. Continuăm drumul nostru prin Valea Dades pe drumul celor o mie de Kashbah. Facem o scurtă oprire la kashbah Taourirt, ce se află în orașul Ouarzazate, un fel de Holywood al Marocului, având nu mai puțin de 5 studiouri de film. Ne continuăm drumul spre kashbah-ul Ait Ben Haddou (monument UNESCO). Acesta este cel mai spectaculos exemplu de sat fortificat aflat pe ruta caravanelor dintre Marrakesh și Sahara. După vizită și prânz ne continuăm drumul către Marrakesh prin Munții Atlas. Imagini speciale ți le oferă trecătoarea Tizi n’Tichka, de unde avem o priiveliște panoramică asupra munților.

Ziua 9 ➠ 31 octombrie 2021, duminică [ Md / P / - ]

Marrakech | Essaouira

Prima oprire de azi este la grădinile Majorelle din Marrakech, paradisul african al lui Yves Saint Laurent. După această vizită deosebită ne îndreptăm spre Essaouira, un încântător oraș tradițional marocan ce se află pe malul Atlanticului. Avem restul după-amiezii pentru a explora pe cont propriu orașul și a ne bucura de superba locație.

Ziua 10 ➠ 1 noiembrie 2021, luni [ Md / - / - ]

Essaouira | Marrakech

Essaouira este un superb oraș fortificat de sfârșit de secol 17, construit conform arhitecturii militare europene existente la acel timp, însă adaptată contextulului marocan. Începem turul de la portul Scala spre vechea medină și souk-urile berberilor. Vizităm Piața Moulay El Hassan. Facem și o scurtă oprire la cimiritul evreiesc. După-amiaza ne întoarcem la Marrachech.

Ziua 11 ➠ 2 noiembrie 2021, marți [ Md / P/ - ]

Marrakech

Fondat în urmă cu aproape o mie de ani pentru a fi capitală imperială, Marrakechul este unul dintre cele mai importante orașe ale Magrebului. Vizităm Grădinile Menara, moscheea Koutoubia, Mormintele Saadi și Palatul Bahia. Cea mai frumoasă madrasa am pastrat-o la sfârșit: Ben Youssef Madresa. După-amiaza este liberă pentru a explora souk-urile (poți să aduci tot Marocul acasă!) și pentru a căsca gura la activitățile pestrițe ce se desfășoară într-una dintre cele mai frenetice și aglomerate piețe din Nordul Africii: Jemaa el-Fna.

Ziua 12 ➠ 3 noiembrie 2020, miercuri [ Md / - / - ]

Marrakech

La momentul potrivit suntem transferați pe aeroportul Menara din Marrakech, pentru a ne începe drumul spre casă.

BINE AI VENIT ACASĂ!

ÎȚI MULȚUMIM ȘI TE AȘTEPTĂM ȘI ÎN ALTE AVENTURI!
Experiențe 1001 Adventures, incluse:


 • Plimbare cu ”vaporul deșertului” (cămila) la asfințit;
 • Plimbare cu jeep-ul la răsărit, în deșertul Sahara;
 • O noapte petrecută în deșertul saharian;
 • Trekking la canionul Dades.
Tariful nu include / posibile Cheltuieli suplimentare:


 • Zborurile internaţionale Bucureşti – Fes și Marrakech – Bucureşti (aprox. € 300)
 • Mesele ce nu au fost specificate în program şi băuturile la mese;
 • Bacșișul pentru ghizii locali şi şoferii locali: €70 (se achită, la sosire în Fes);
 • Plimbarea cu balonul deasupra Marrakeshului: aprox. € 230 EUR/persoană;
 • Asigurarea de călătorie;
 • Cheltuielile personale şi pentru orice altă activitate ce nu este inclusă în program sau prezentată ca şi opţională;
 • Mesele ce nu sunt incluse în program: € 5-15/masă/persoană;
 • Alte muzee decât acelea menţionate în program: € 5-10/bilet;
 • Sumă minimă recomandată pentru cheltuieli neincluse: € 200.
Hoteluri selctionate:


23/25 octombrie 2 nopti - Fes - Riad Myra 4*

25/27 octombrie 2 nopti - Chefchouen - Dar Echchaouen Maison d'hotes & Riad 4*

27/28 octombrie 1 noapte - Midelt - Kashbah Izoran

28/29 octombrie 1 noapte - Merzourga - Bahba Luxury Camp

29/30 octombrie 1 noapte - Dades - Xaluca Dades 4*

30/31 octombrie 1 noapte - Marrakech - Riad El Wallah & Spa 4*

31 oct/1 noiembrie 1 noapte - Essaouira - Riad Mimouna 4*

1/3 noiembrie 2 nopti - Marrakech - Riad El Wallah & Spa 4*

Am ales pentru acest circuit acolo unde a fost posibil cazare la riaduri - case de oaspeți tradiționale marocane aflate în general în interiorul Medinei (Centrul Istoric) adaptate la turism. Este un fel foarte autentic de a explora Marocul , fără a fi lipsit de confort. Acestea pot fi confirmate odată cu confirmarea circuitului prin plata avansului și strângerea numărului minim de participanți. În cazul în care hotelul nominalizat nu va fi disponibil la acea dată, facem toate demersurile necesare pentru a obține aceeasi calitate sau reducerea costului. Stelele menționate sunt conform informațiilor găsite pe paginile hotelurilor, nefiind echivalentele exacte ale hotelurilor din România.

**Pentru un cost suplimentar de 150 €/persoană în cameră dublă puteți petrece ultimile două nopți la hotelul Les Jardins de Koutubia 5* , un hotel tradițional de 5 stele, aflat la doar 300 de metri de piața Djemaa El Fna.
Tariful pachetului


Cost Tur 10 persoane: 1430 €/persoană în cameră dublă

Minim 8 persoane: se adaugă 100 €

Supliment single: 200 €

Achitarea contravalorii călătoriei se va realiza: €200 la înscriere, restul cu min. 20 de zile înainte de data călătoriei.
De ce Maroc?


De ce ai veni cu noi în Maroc, când sunt totuși atâtea circuite pe piață?

Pentru început, am ales aeroporturi diferite de sosire și plecare, astfel încât să evităm timpul degeaba petrecut în autocar întorcându-ne pe același drum.

Apoi, te invităm să explorăm împreună pe îndelete cele mai frumoase orașe ale țării: Marrakech, Fes, Essaouira și Chefchouen, fără să bifăm în grabă obiective și având timp să savurezi și un ceai tradițional, la un apus de soare. Cunoaștem în treacăt și Volubilis, fostă capitală mauritană, Moulay Idriss, cel mai sfânt oraș marocan și Meknes, ce deține cele mai impozante porți imperiale din Maroc.

Am ales -sperăm noi- cele mai potrivite cazări pentru această aventură, astfel încât să simți cu adevărat spiritul marocan, în riad-uri, vile tradiționale aflate în partea veche a orașului. De aceea, vei putea explora în voie încântătoarele orașe și la ceas de seară, pentru a surprinde mai bine atmosfera locală.

Ți-am mai rezervat o noapte la hotelul de un milion de stele al deșertului, cu confort sporit într-un cort simpatic, la care am adăugat cămila de serviciu și jeep-ul. Nu se poate explica sentimentul pe care cineva îl trăiești atunci când nu poate cuprinde cu mintea imensitatea Saharei!

Cu siguranță vei găsi și mai multe motive să ni te alături consultând programul nostru.

VEZI SI ALTE CIRCUITE

Câteva din 1001 de amintiri

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom