Ziua 9_Ometepe Island.jpg

NICARAGUA - Focul ce separă Pacificul de Caraibe - (25 Ianuarie - 7 Februarie 2022)

Informații despre tarif:


Tariful Pachetului: (fără biletul de avion internațional)

Cost 10 persoane: USD 2100/persoană în camera dublă

Cost grup minim 7 persoane: se adaugă 190 USD.

Supliment single 495 USD

Achitarea contravalorii călătoriei se va realiza astfel: 500 USD la înscriere, și restul cu maximum 30 de zile înainte de începutul circuitului.

Tariful include:

 • Zborul intern Managua /Corn Island/Managua;
 • 14 nopţi cazare cu mic dejun la hotelurile menţionate, sau similare;
 • Mesele așa cum sunt menționate în program;
 • Transportul terestru pe durata întregii călătorii;
 • Transportul pe Lacul Nicaragua;
 • Ghizi locali;
 • Toate intrările la obiectivele turistice din program;
 • Tour leader roman.
Experiențe 1001 Adventures, incluse:
 • Vizite la o plantație de tutun și o fabrică de trabucuri lângă Esteli;
 • Canyoning în canionul Somoto;
 • Degustare de rom la producătorul Flor de Cana;
 • Trekking pe vulcanul Telica pentru a admira asfințitul;
 • Volcano Boarding la Cerro Negro;
 • Trekking la cascada San Ramon;
 • Vizită la ferme Magdalena de pe Insula Ometepe;
Tariful NU include / Posibile cheltuieli suplimentare sau opționale:
 • Zborurile internaţional, București - Manaugua - București (€ 800-1000); în momentul de față cele mai potrivite variante pentru Managua sunt cu escală lungă (o noapte) în Ciudad de Panama pe fiecare sens; în funcție de varianta aleasă de Dvs. vă putem oferi în Ciudad de Panama cazare în cameră dublă și transferurile aferente pentru costul suplimentar de 80 USD/noapte și supliment single max. 50 USD/noapte în funcție de hotelul disponibil la momentul rezervării. Atenție! Circuitul începe pe 25 ianuarie și se termină pe 8 februarie în Managua iar plecarea din București ar trebui să fie pe 23 ianuarie (cu Turkish Airlines) sau pe 24 ianuarie (cu Air France). Vă rugăm să ne consultați înainte de procurarea biletelor de avion.
 • Taxa de viză: 10 USD, plătibili pe aeroport;
 • Bacșișurile pentru prestatorii locali (€80/pers) - se vor achita ghidului român;
 • Mesele neincluse în pachet (5-15 €/masă) și băuturile aferente tuturor meselor;
 • Asigurarea de călătorie și asigurare storno (opțională, dar recomandată);
 • Cheltuielile personale: suveniruri, bijuterii, obiecte de vestimentaţie, etc;
 • Cheltuielile cu tururile opționale de pe Corn Islands;
 • Eventualele taxe foto la obiectivele turistice.
Itinerariul Complet


Ziua 1 ➠ 25 ianuarie 2022, marți [ - / - / - ]

Managua

Suntem preluați de shuttle și transferați la hotelul nostru din Managua pentru odihnă.

Ziua 2 ➠ 26 ianuarie 2022, miercuri [ Md / - / - ]

Managua | Esteli

După micul dejun suntem transferați la Esteli, pentru a cunoaște lumea trabucurilor, Nicaragua fiind singurul producător de trabucuri din America Centrală. Drumul trece printre văi și munți cu peisaje minunate. Astăzi vizităm o plantație de tutun dar și o fabrică pentru a vedea procesul complet de producere a trabucurilor. La sfârșitul vizitelor ne îndreptăm spre hotelul nostru din Esteli.

Ziua 3 ➠ 27 ianuarie 2022, joi [ Md / - / - ]

Esteli | Somoto | Esteli

Astăzi plecăm spre Somoto, un mic orășel aflat în apropierea splendidului canion Somoto. Acesta a fost descoperit abia în 2004, fapt pentru care a scăpat încă turismului de masă. Înălțimea pereților săi ajunge la 120-150 m iar în zona cea mai îngustă sunt la doar 5 metri depărtare unul de celălalt! Pe acesta îl vom explora pe îndelete, descoperind flora și fauna locală.

Ziua 4 ➠ 28 ianaurie 2022, vineri [ Md / - / - ]

Esteli | Telica | Leon

După micul dejun plecăm spre Leon unde explorăm orașul în cadrul unui tur pietonal unde admirăm arhitectura colonială tipică. Leon deține cea mai mare a catedrală din America Centrală, pe care o vizităm.

În partea a doua a zilei te invităm la o”plimbare” pe vulcanul Telica, de unde se vede un asfințit neegalat în toată Nicaragua. După (sperăm) acest asfințit epic plecăm spre Leon.

Ziua 5 ➠ 29 ianuarie 2022, sâmbătă [ Md / - / -]

Leon | Cerro Negro | Las Penitas | Leon

Astăzi ți-am rezervat una dintre cele mai extraordinare experiențe, ce se află pe o lista CNN din 2014 ”50 cele mai tari aventuri pe care poți să le trăiești într-o vacanță” pe locul 2, după pilotarea unui MIG.

La Cerro Negro transformăm un vulcan activ în propriul nostru tobogan! Urcușul este scurt și nu foarte greu, dar mereu ai în minte faptul că este un vulcan activ ce ar putea să te trimită cât ai zice ”volcano boarding” la loc cu liniște și cu verdeață. Ne întoarcem la Leon iar de acolo pornim spre la Oceanul Pacific. Apusul de soare ne prinde în Las Penitas și apoi ne întoarcem în oraș.

**Dacă nu dorești să te dai cu placa pe vulcan, poți explora pe cont propriu orașul Leon sau să petreci toată ziua la plajă pe malul Pacificului, unde se va reuni tot grupul!

Ziua 6 ➠ 30 ianuarie 2022, duminică [ Md / - / - ]

Leon | Chichigalpa | Masaya | Granada

După micul dejun plecăm spre Chichigalpa, unde ne începem dimineața cu o degustare de rom. Producătorul Flor de Cana pe care-l avem astăzi în program trăiește ”în țara vulcanilor” și ne bucurăm de o priveliște privilegiată spre vulcanul San Cristobal.

În continuare plecăm spre Granada. Seara ne va aduce în compania celui mai spectaculos vulcan al Nicaraguăi, Masaya, ce deține unul dintre cele opt lacuri de lavă din lume. Este ca și cum ai privi direct măruntaiele Pământului și ai vedea Dansul Focului. La sfârșitul zilei sosim la Granada.

Ziua 7 ➠ 31 ianuarie 2022 , luni [ Md / - / - ]

Granada

Ziua de astăzi este dedicată în întregime explorării la pas lejer a orașului colonial Granada. Ne plimbăm însoțiți de ghidul local pentru a cunoaște farmecul său. Din turnul bisericii La Merced admirăm Catedrala principală ce domină orașul cât și vulcanul Masaya. Facem și o scurtă introducere în Isletas de Granada, insule de pe lacul Nicaragua, cel mai mare lac din țară. Dupa-amiază putem să lenevim sau să explorăm în continuare orașului.

Ziua 8 ➠ 1 februarie 2022, marți [ Md / - / - ]

Granada | San Jorge | Ometepe

Astăzi luăm feribotul de la San Jorge ce ne va duce pe Insula Ometepe, de pe Lacul Nicaragua. Insula este formată din doi vulcani Maderas și Concepcion ce se unesc printr-o fâșie îngustă de pământ.

Locuitorii săi sunt oameni prietenoși, ce se dedică agriculturii și pescuitului. Odată ajunși în port suntem transferați la hotel. După-amiaza facem o vizită la Ojo de Agua, o piscină naturală cu apă clară. Ora asfințitului ne găsește în locul perfect pentru a ne bucura din plin de acest moment!

Ziua 9 ➠ 2 februarie 2022, miercuri [ Md / - / - ]

Insula Ometepe

Începem ziua cu vizitarea cascadei San Ramon. Aici avem ocazia să ne întâlnim cu diferite specii de maimuțe și fluturi morpho. Odată ajunși admirăm natura luxuriantă și poate facem și o baie! În partea a doua a zilei mergem spre ferma Magdalena, o cooperativă locală, ce se află la baza vulcanului Maderas și oferă priveliști de vis. Ferma produce în regim propriu cafea, miere, lapte, orez, porumb, fasole, banane și alte produse.

Ziua 10 ➠ 3 februarie 2022, joi [ Md / - / - ]

Ometepe | Managua

Astăzi ne dăm cu kayakul pe râul Istiam, însoțiți de ghidul local. Dacă avem noroc, putem întâlni sau auzi maimuțe urlătoare, caimani și multe specii de păsări. La ora potrivită suntem transferați în portul Moyogalpa pentru a lua feribotul înapoi la San Jorge, de unde plecăm spre Managua.

Ziua 11 ➠ 4 februarie 2022, vineri [ Md / - / - ]

Managua | Big Corn

Credeați ca plecăm acasă? În funcție de ora zborului suntem transferați cu shuttle-ul hotelului la aeroport pentru a zbura către Insulele Corn. Cele două insule se află în Marea Caraibelor, la 70 de kilometri de țărmul Nicaraguăi și reprezintă un paradis mai puțin explorat. Ajungem la hotelul nostru aflat pe Insula Big Corn și avem restul zilei la dispoziție pentru odihnă, soare și mare!

Ziua 12,13 ➠ 5-6 februarie 2022, sâmbătă [ Md / - / - ]

Big Corn

În timpul nostru pe insulă avem ocazia să urmăm stilul de viață relaxat al localnicilor și să admirăm apele sale turcoaz, plaje cu nisip alb, palmieri, recife surprinzătoare și viața marină. Poți adăuga la activitătile acestea leneșe și ture de snorkeling, scuba diving, kayak, pescuit, yoga sau masaj. Poți da o tură (opțional) pe cealaltă insulă (Little Corn), dacă a noastră nu este suficientă!

Ziua 14 ➠ 7 februarie 2022, duminică [ Md / -/ - ]

Big Corn | Managua

La ora potrivită suntem transferați la aeroport pentru formalitățile de îmbarcare pentru zborul intern și apoi începem drumul spre casă.

Bine ai revenit acasă! Te așteptăm și în alte aventuri!
Hoteluri selectionate:


25-26 ianuarie 1 noapte - Managua - Globales Camino Real 4+*

26-28 ianuarie 2 nopti - Esteli - Los Arcos 3*

28-30 ianuarie 2 nopti - Leon - El Convento 4*

30 ianuarie-1 februarie 2 nopti - Granada - Dario Hotel 4*

1-3 februarie 2 nopti - Ometepe - Villa Paraiso 3*

3-4 februarie 1 noapte - Managua - Globales Camino Real 4+*

4-7 februarie 3 nopti - Corn Island - Arenas Beach Bungalow 3*

Am ales cele mai bune hoteluri disponibile în fiecare locație, în funcție de oferta existentă. Se pot confirma odată cu rezervarea grupului. În cazul în care prima opțiune nu este disponibilă, rezervările vor fi făcute în aceeași categorie.
De ce Nicaragua?


Te invităm pe drumul mai puțin bătut, într-un circuit inedit în Nicaragua, o țară cu o natură de invidiat, în care poți avea experiențe extraordinare pe care să ți le amintești o viață întreagă!

Un circuit vulcanic la propriu, în care descoperi atmosfera veselă și neprotocolară a Americii Centrale, faci baie pe ambele laturi ale istmului ce unește cele două Americi, te dai cu placa pe vulcan și privești în măruntaiele de foc ale pământului. Dăm și o tură în locurile unde se produc trabucurile și romul. Deși circuitul e realizat în pas lejer, ți-am rezervat la sfârșit și o cabană pe plajă în Marea Caraibelor să te bucuri mai mult de mare și de soare.

Aventurile zilnice, cazări coloniale în locații deosebite, o atmosferă veselă și prospețimea unui loc încă ”nefardat” turistic te vor face să îndrăgești cu siguranță Nicaragua.

VEZI SI ALTE CIRCUITE

Câteva din 1001 de amintiri

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom