Cover Circuit.jpg

NOUA ZEELANDĂ -ultima frontieră

Tariful  include:


 • 15 nopţi cazare cu mic dejun la hotelurile menţionate, sau similare;
 • early check-in și mic dejun pentru momentul sosirii la Auckland;
 • Mesele așa cum sunt menționate în program;
 • Transportul terestru și maritim pe durata întregii călătorii;
 • Ghid-șofer pe tot parcursul traseului;
 • Toate intrările la obiectivele turistice din program;
 • Tour leader român.
Itinerariul complet


Ziua 1 ➠ 19 februarie 2022, miercuri [ Md / - / - ]

Auckland

Bine ați venit in Aotearoa! Suntem transferați la hotel, pentru micul dejun și a beneficia de odihnă. După aceea realizăm un tur panoramic al orașului Auckland. Tāmaki Makaurau (numele in maori) are o locație de invidiat și se întinde pe un istm ce leagă porturile de veliere Manukau și Waitemata, de aceea supranumit și Orașul Velelor. Turul se încheie în Sky Tower, simbol al orașului de unde putem observa lumea ca prin ochiul unei păsări. Dacă mai putem, explorăm multiplele posibilități oferite de Auckland pentru cină.

Ziua 2 ➠ 20 februarie 2022, joi [ Md / - / C ]

Auckland | Rotorua

După micul dejun plecăm spre Rotorua, un un fel de Țara Minunilor a fenomenelor geotermale. Prima experiență din zonă este o o plimbare cu jetboardul, ce ne aduce la băi termale secrete. Începem cu o plimbare scenică prin defileul Tutukau, pe un traseu foarte interesant. ”The Squeeze” ne învăluie într-un labirint natural format din roci și ne conduce spre un luminiș de apă termală cu vegetație luxuriantă. Oraș înființat de indigeni maorí, Rotorua este locul perfect pentru a învăța despre ei. Seara este rezervată activităților artistice maorí ce vin cu cină inclusă.

Ziua 3 ➠ 21 februarie 2022, vineri [ Md / - / - ]

Rotorua

Începem dimineața cu un program de rafting neobișnuit. După 14 vârtejuri și 3 cascade traversate vertical cu tine în barcă vei vrea capul organizatorului, dar îți aduci aminte că ești abia în ziua a treia de circuit. Cel mai intens moment va fi parcurgerea în aer al cascadei Tutea (7m), cea mai înaltă cascadă din lume prinsă într-un rafting comercial. Dacă ai cel puțin 13 ani, înseamnă că ești apt de această aventură! Partea a doua a zilei este dedicată zonei geotermale Te Puia și explorăm valea Te Whakarewarewa ce se întinde pe 60 de hectare, unde se află geyserul Pohutu. Spre seară cunoaștem o măiestuasă pădure de sequoia sempervirens.

Ziua 4 ➠ 22 februarie 2022, sâmbătă [ Md / - / - ]

Rotorua | Taupo | Wellington

Prima oprire de azi este la Wai-O-Tapu, o ultimă experiență geotermală și profund cromatică din Rotorua. Admirăm aici Piscina de Șampanie. Tripadvisor spunea despre acest loc că ar fi ”unul dintre cele douăzeci cele mai ireale locuri de pe planetă”. Ne continuăm călătoria la cascada Huka aflată pe traseu și ne intersectăm vremelnic cu Lacul Taupo, format dintr-un crater vulcanic gigantic creat în urmă cu 70000 ani, acum o frumoasă locație de vacanță. Târziu ajungem la Wellington.

Ziua 5 ➠ 23 februarie 2022, duminică [ Md / - / - ]

Wellington

După micul dejun descoperim într-un tur de oraș cele mai importante obiective turistice din capitală. Nu putem rata vizita la Muzeul Te Papa Tongarewa, tradus ca și ”deținătorul de comori”. O altă oprire obligatorie este pe Cuba Street, magazinul de senzații universal pentru iubitorii de ”de toate”.

Seara ne pierdem prin centrul cosmopolit cu atmosferă efervescentă și ne decidem cu greu unde cinăm.

Ziua 6 ➠ 24 februarie 2022 , luni [ Md / - / - ]

Wellington | Picton | Kaikoura

Astăzi urcăm la bordul feribotului Interislander și începem o călătorie pe strâmtoarea Cook. Chiar de pe punte putem admira Malborough Sounds, o rețea extinsă de văi inundate de apa mării aflate în nordul Insulei de Sud. Dealuri împădurite apar direct din mare cu o linie de coastă sinuasă ce ascunde întrări oculte privirii și plaje nisipoase. Odată ajunși la Picton ne îndreptăm spre Țara Vinurilor. Malborough este o regiune celebră în Noua Zeelandă pentru industria vinului și facem acolo o degustare. După această oprire plăcută continuăm drumul către Kaikoura unde avem restul zilei la dispoziție pentru a da o tură de recunoaștere prin împrejurimi.

Ziua 7 ➠ 25 februarie 2022, marți [ Md / - / - ]

Kaikoura

Kaikoura este celebră pentru tururile marine ce se realizează pentru observarea cașaloților și beneficiază de un peisaj de excepție, cu munți ce se întâlnesc cu marea. De dimineață pornim în căutarea superbelor exemplare. Cașalotul este cea mai mare dintre balenele cu dinți și cel mai mare prădător cu dinți din lume.

După-amiază este liberă pentru a explora peninsula. Ne putem îndrepta spre Point Kean, unde locuiește o colonie de foci neozeelandeze. Sau opțional poți să petreci după-amiaza în compania delfinilor sau focilor rezidente într-un tur special Swimming with dolphins/Swimming with seals.

Ziua 8 ➠ 26 februarie 2022, miercuri [ Md / - / - ]

Kaikoura | Punakaiki

Astăzi schimbăm coasta estică cu ce vestică și trecem Alpii neozeelandezi. Călătorim paralel cu valea râului Waiau până la pasul Lewis (907 m), cea mai nordică trecătoare din Alpii Sudici. Drumul trece prin pitorescul oraș Maruia Springs, după care continuă pe valea râului Maruia spre Springs Junction. Traversăm trecătoarea Rahu Saddle și continuăm printre văi și munți impozanți. În ultima parte a drumului dăm ochi cu Marea Tazmaniei, ce ne va ține companie până la Punakaiki, casa noastră pentru două nopți.

Ziua 9 ➠ 27 februarie 2022, joi [ Md / - / - ]

Punakaiki | Charleston | Pancake Rocks | Punakaiki

Astăzi explorăm Parcului Național Paparoa. Începem ziua cu o aventură foarte specială: ți-am aranjat o întâlnire cu viermele strălucitor (Arachnocampa luminosa) de Noua Zeelandă. Parcurgem un traseu într-o peșteră și la un moment dat ne ridicăm privirea spre ”cerul” peșterii unde observăm că este luminată de ”milioane de stele”. Un spectacol natural fabulos marca almost ”only in New Zeeland”. Pentru a ieși din peșteră folosim tuburile din dotare și plutim pe apă până când vedem din nou lumina zilei.

În partea a doua a zilei ne întoarcem la Punakaiki pentru o tură la Pancake Rocks. La final explorăm Truman Path, o plimbare printr-o pădure subtropicală ce ne lasă pe o plajă izolată cu roci armonios lucrate.

Ziua 10 ➠ 28 februarie 2022, vineri [ Md / - / - ]

Punakaiki | Greymouth | Franz Josef

Părăsim zona de plajă și baie și ne îndreptăm spre lumea ghețarilor. Drumul nostru se oprește la Greymouth, la berăria Monteith's unde ne ostoim setea de bere și aflăm mai multe despre producția locală.

Traseul continuă spre defileul Hokitika, unde descoperim frumusețile locale. În continuare plecăm spre punctul de belvedere al ghețarul Franz Josef pentru imagini de colecție. Satul cu același nume unde ne cazăm este înconjurat de păduri tropicale și dominat de munți.

Ziua 11 ➠ 1 martie 2022, sâmbătă [ Md / - / -]

Franz Josef

Ziua de astăzi este dedicată explorării faimosului ghețar Franz Josef. Este unul dintre cei mai abrupți ghețari ai țării și îl admirăm în toată splendoarea, din elicopter! Survolăm ghețarul și apoi aterizăm pe gheață. Echipați specific dăm o tură de aproximativ două ore pe ghețar pentru a descoperi formațiunile specifice. Ghidul nostru va alege cel mai spectaculos traseu pe care-l putem realiza astăzi în siguranță.

Dacă mai e timp, petrecem partea a doua a zilei explorând trasee montane pentru altfel de priveliști de gheață și descoperim pădurea tropicală. Pentru relaxare avem la dispoziție băile termale din oraș.

Ziua 12 ➠ 2 martie 2022, duminică [ Md / - / - ]

Franz Josef | Gețarul Fox | Wanaka | Queenstown

Astăzi plecăm spre Queenstown. Pe drum realizăm câteva opriri pentru a admira peisajele de vis ale lacului Matherson. Privim din depărtare și ghețarul Fox, fratele la fel de faimos al lui Franz Josef. Traseul continuă spre Wanaka, o destinație pentru toate anotimpurile, înconjurată de munți și un lac glaciar. După aceea continuăm spre Queenstown și avem restul zilei la dispoziție pentru explorarea orașului. Queenstown este cea mai apreciată destinație de vacanță din țară și declarată capitala aventurii.

Ziua 13 ➠ 3 martie 2022, luni [ Md / P/ - ]

Queenstown | Milford Sound | Queenstown

Ne trezim dis-de-dimineață pentru a vizita a 8a minune a lumii (cel puțin așa considera Rudyard Kipling). Vizităm Milford Sound, ce face parte din Parcul National Fiordland și complexul Te Wahipounamu (monument UNESCO). După Te Anau începe unul dintre cele mai frumoase trasee rutiere din Noua Zeelandă. Odată ajunși la Milford Sound ne îmbarcăm pe o croazieră de o oră și jumătate pentru a descoperi fiordul decorat cu vârfuri semețe, cascade surprinzătoare și dacă vrea Mama Natură putem observa foci, delfini sau pinguini. Seară târziu ne întoarcem la Queenstown.

**Acest program este un program realizat cu un operator specializat pe această destinație (transportul și șoferul nostru trebuie să se odihnească, conform legii) și vor fi și alți turiști, pentru a păstra același confort cu care suntem obișnuiti.

Ziua 14 ➠ 4 martie 2022, marți [ Md / - / - ]

Queenstown | Lacul Tasman | Muntele Cook

Opțional te poți arunca de pe podul Kawarau, locul de unde a început primul bungee jumping comercial din lume sau să încerci jetboardul pe râul Jetover.

În continuare călătorim spre Muntele Cook (3724 m). Într-o zi senină putem admira de pe malurile lacului Pukaki peisaje de vis ale Aoraki (numele său maori). Asfințitul ne prinde la punctul de belvedere de pe lacul Tasman pentru a observa culorile apusului. Dacă avem noroc de cer senin, avem programat un tur de starghazing (ne uităm la stele pe cer). Ne aflăm chiar în International Dark Sky Reserve, singura din emisfera sudică și una din cele opt existente în lume. Trebuie doar să avem trecere la Tāwhirimātea, zeul maori ce controlează vremea și să-l convingem să-si trimită copiii răzvrătiți pe alte meridiane.

Ziua 15 ➠ 5 martie 2022, miercuri [ Md / - / - ]

Muntele Cook | Christchurch

Dimineața luăm la pas Hooker Valley Track, și admirăm de aproape muntele Cook, cel mai înalt vârf al țării. Putem observa munții oglindiți pe suprafața apei, parcugem poduri suspendate, observăm ghețari ce domină împrejurimile și bucăți de gheață plutind pe lacul Hooker, bucăți desprinse din masa ghețarilor.

La sfârșitul drumeției plecăm spre Christchurch. Ne oprim pe malul lacului Tekapo, alt loc cu peisaje de vis și ape turcoaz numai bune de tras în poză.

Ziua 16 ➠ 6 martie 2022, joi [ Md / - / - ]

Christchurch

Christchurch este al doilea oraș ca și număr de locuitori din Noua Zeelandă, cel mai mare oraș de pe Insula de Sud și un centru cultural și artistic important. Folosim timpul rămas pâna la plecare pentru o scurtă incursiune în oraș sau shopping de ultim moment. Suntem apoi transferați pe aeroport pentru a realiza formalitățile pentru lungul drum înapoi spre casă.


Bine ai revenit acasă! Te așteptăm și în alte aventuri!
Experiențe 1001 Adventures, incluse:


 • Spectacol tradițional cu mâncare tradițională maori;
 • Rafting cu coborârea celei mai lungi cascade permisă într-un rafting comercial;
 • Vizitare Piscina de Șampanie și alte fenomene geotermale;
 • Vizitarea pădurii de sequoia sempervirens;
 • Labirintul ”The Squeeze” și vizitarea unor ape termale ascunse privirii;
 • Plimbare cu jetboardul;
 • Plimbare cu feribotul Interislander;
 • Degustarea la podgorie de vin în ținutul Malborough;
 • Tur de observarea balenelor;
 • Tur la peșterile cu viermi strălucitori (cu tubing inclus);
 • Plimbare cu elicopterul și explorarea ghețarului Franz Josef (2 ore pe gheața);
 • Croazieră la Milford Sound;
 • Tur de observare astronomică.
Tariful NU include / Posibile cheltuieli suplimentare sau opționale:


 • Zborurile internaţional, București/Auckland/Christchurch/ București;
 • Taxa New Zealand Electronic Travel Authority: 12 USD la momentum actual;
 • Taxa International Visitor Conservation and Tourism Levy (IVL): 35 USD la momentul actual;
 • Bacșișurile pentru prestatorii locali (€100/pers) - se vor achita conducătorului de grup român;
 • Mesele neincluse în pachet (5-40 €/masă) și băuturile aferente tuturor meselor;
 • Asigurarea de călătorie și asigurare storno (opțională, dar recomandată);
 • Cheltuielile personale: suveniruri, bijuterii, obiecte de vestimentaţie, etc;
 • Opționale: Swimming with Seals: ~€70, Swimming with Dolphins: ~€125, Kawarau Bridge Bungy €120, Shotover Jet ~€95. Timpul permite realizarea a maxim două din aceste activități opționale.
 • Taxele bancare;
 • Eventualele taxe foto la obiectivele turistice.
Hoteluri selectionate


18-20.02 2 nopti - Auckland - Pullman Hotel 4*

20-22.02 2 nopti - Rotorua - Silver Fern Motel 4*

22-24.02 2 nopti - Wellington - Mercure Abel Tasman Hotel 4*

24-26.02 2 nopti - Kaikoura - White Morph Hotel 4*

26-28.02 2 nopti - Punakaiki - Punakaiki Resort 3*

28.02-02.03 2 nopti - Franz Josef - Franz Joseph Bella Vista Motel 3*

02-04.03 2 nopti - Queenstown - Heartland Hotel 3*

04-05.03 1 noapte - Mount Cook - Hermitage Hotel 3*

05-06.03 1 noapte - Christchurch - The Muse Art Hotel 4*

 • Partenerul din Noua Zeelandă ne va putea confirma 100% aceste hoteluri doar după plata avansului pentru tur, dar asigură că o rezervare și confirmare din timp ne vor garanta hotelurile preferate. În caz de fortă majoră, rezervările vor fi făcute la alte hoteluri din aceeași categorie.
 • Plecarea din Romania este cu două zile înainte (17 februarie) și întoarcerea cu o zi mai târziu (7 martie).
Tariful pachetului:


9 persoane - 5475 €

10 persoane - 5290 €

11 persoane - 5050 €

12 persoane - 4900 €

Supliment single - 1250 €

*Achitarea contravalorii călătoriei se va realiza astfel: €1000 la înscriere, €2000 cu 100 de zile înainte de plecare și restul cu maximum 35 de zile înainte de începutul circuitului.

**Prețul este calculat parțial în dolari neozeelandezi (NZD) deoarece aceasta este modalitatea de lucru a tour operatorilor neozeelandezi iar o modificare a cursului valutar 1 EUR = 1,69 NZD va aduce cu sine automat o modificare a tarifului.

**Plătibili în RON la cursul zilei în care se face plata.
De ce Noua Zeelanda?


Te invităm într-un circuit unic într-un ținut îndepărtat, absolut fabulos și mai puțin explorat de piața românească. Noua Zeelandă merită să fie experimentată pe îndelete, să savurezi fiecare aventură în parte și să mai ai timp să te bucuri și de un apus de soare sau de o cafea în capitala cea mai sudică din lume. În cele 16 zile pe care le petrecem împreună în ținutul zeilor Maori vizitezi ambele insule (de Nord și de Sud), traversezi strâmtoarea Cook, deguști vinuri faimoase, îți crește adrenalina coborând cea mai înaltă cascada folosită într-un rafting comercial din lume, te dai cu jetboardul, mergi în căutare de cașaloți și rămâi fascinat de minusculele ființe strălucitoare ce populează pereții unor peșteri. De asemenea, dai binețe muntelui Cook, cel mai înalt din țară și admiri milioanele de stele ce apar la ceas de noapte în singura rezervație de stele internațională din emisfera sudică. Dacă vrei, poți să survolezi orizontul cu elicopterul ca să ai imagini de colecție ale ghețarului Franz Josef. Iar asta nu este tot! Dacă vreodată a fost visul tău să cunoști Noua Zeelandă, acum ai ocazia ideală de a te îndepărta de jumătățile de măsură și să te lași cuprins de farmecul ei într-un circuit dinamic și plin de trăiri.

VEZI SI ALTE CIRCUITE

Câteva din 1001 de amintiri

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom