Cover 3_Machu Picchu.jpg

Peru - Imperiul Comorilor de Suflet (10-25 septembrie 2022)

Informații despre tarif


Tariful pachetului: 2800 $/ persoană în cameră dublă; Supliment single: 450 $ Tariful este valabil pentru un grup de minim 10 persoane. Pentru un minim de 7 persoane, costul adițional va fi de 350 USD/persoană.

La înscriere se va achita 700 USD, iar restul cu cel puțin 40 de zile înainte de plecare. Tariful include: • 14 nopți cazare cu mic dejun la hotelurile specificate;
• Toate transferurile și transportul pe durata turului;
• Toate intrările la obiectivele turistice;
• Ghizi locali la toate destinațiile;
• Toate taxele; mai puțin taxele bancare;
• Mese adiționale, așa cum sunt menționate în program (băuturile nu sunt incluse);
• Tour-leader român, care a locuit în Peru, Cristina Dăuș. Extra activitati din Seria 1001 ADVENTURES: • Plimbare cu șalupa la insulele Ballestas;
• Zborul deasupra liniilor de la Nazca;
• O tură peste dune, cu vehicul deșertului, la Huacachina; • Bilet de intrare extra la Huayna Picchu sau Machu Picchu Cerro, pentru un minitrekking la Machu Picchu; • Altele :) Tariful nu include/Posibile cheltuieli suplimentare: • Zborul internațional București - Lima - București. Pentru o mai buna coordonare a programului, rugamintea este sa ne consultăm la achiziționarea zborurilor. Zborurile ideale sunt cu KLM/Air France, costul lor poate fi in jur de € 1200 -1280 în funcție de ofertele la momentul achiziției;
• Tips-uri pentru ghizii şi şoferii locali (se achită la ghidul român, la începutul călătoriei): 100€;
• Cheltuielile cu testul PCR;
• Asigurarea de călătorie: ±30 €;
• Orice altă activitate nemenționată în program sau prezentată ca și opțională; mesele neincluse și orice altă activitate personală. • Mese: $10-30/masă în cazul meselor care nu sunt incluse în pachet;
• Zbor cu parapanta în apropiere de Cusco sau Via Ferrata și Zipline pe Valea Sacră (aprox. $ 100/persoană);
• Ȋntâlnire cu un şaman local (aprox. $30/persoană);
• Cheltuielile personale şi pentru orice altă activitate ce nu este inclusă în program sau
prezentată ca şi opţională;
Itinerariul Complet


Ziua 1 [ - , - , - ] (10.09.2022, sâmbătă)

Sosire la Lima

Sosire la Lima (diferenţa de fus orar este de -8 ore). Preluare de pe aeroport şi transfer la hotel.

Ziua 2 [ Md , - , - ] (11.09.2022, duminică)

Lima

Astăzi descoperim Lima. Turul începe în Parque del Amor din Miraflores, unde admirăm Oceanul Pacific. Continuăm turul cu vederea panoramică asupra Huaca Pucllana, centru ceremonial al culturii Lima, iar în cartierul San Isidro, centru financiar al oraşului, observăm Huaca Huallamarca, vechi templu pre-incaic. Continuăm cu vizitarea centrului reprezentat de Plaza de Armas (sufletul oricărui oraş peruan) unde admirăm Palatul Guvernului şi Palatul Municipal. Vizităm Catedrala din Lima și Mânăstirea Santo Domingo. Vizită la Muzeul Larco, cel mai interesant muzeu din oraș. Timp liber pentru explorarea orașului.

Ziua 3 [ Md , P , - ] (12.09.2022, luni)

Lima | Paracas | Ica | Nazca

Plecare dis-de-dimineață (04:00) pentru a începe drumul pe Panamericana Sur spre Paracas. Plecăm cu cu șalupa către Insulele Ballestas, considerate ca fiind „un Galapagos pentru cei mai puțin înstăriţi”, unde putem observa cormorani, pinguini Humboldt şi lei de mare, dar și “Candelabrul”, un uriaş desen în nisip aflat pe malul mării ce servea drept semn pentru navigatori, desen misterios la fel ca și liniile de la Nazca. În continuare vizităm Huacachina, o mică lagună înconjurată de dune mari de nisip. Am inclus în program și o plimbare cu vehiculul dunelor de deșert, pentru senzații pline de adrenalină. Dacă dorești, poți face și sandboarding!

Ziua 4 [ Md , - , - ] (13.09.2022, marți)

Nazca | Arequipa

De dimineață am programat zborul deasupra liniilor de la Nazca, cu o linie aeriană care are toate aprobările de calitate şi siguranţă. După zbor, în funcție de timpul rămas putem explora Nazca. La ora stabilită suntem transferați la autogară pentru a ne îmbarca în autocarul de lux** cu care mergem spre Arequipa. Drumul este lung (poate dura uneori până la 10 ore), însă peisajul natural este unic acolo unde se îmbină deşertul cu valurile oceanului Pacific.

**În funcție de numărul final al turiștilor putem schimba biletul de autocar cu un transfer privat.

Ziua 5 [ Md , - , - ] (14.09.2022, miercuri)

Arequipa

Astăzi realizăm turul orașului Arequipa, al doilea oraş ca număr de locuitori din Peru, construit din piatră vulcanică albă. Parcurgem cartierul colonial San Lázaro, punctul de belvedere Carmen Alto, de unde se pot observa cei trei vulcani ce înconjoară oraşul: Misti, Chachani şi Picchu Picchu. Continuăm cu vizitarea districtului Yanahuara, faimos pentru biserica sa în stil andaluz. Partea a doua a turului o petrecem la mânăstirea Santa Catalina, un oraș în oraș ce aduce aminte de cartiere vechi din Sevilla sau Granada. Turul se sfârşeşte cu vizitarea Plaza De Armas – zona cea mai activă a oraşului – şi a bisericii iezuite Compania, construită în secolul XVII. Timp liber pentru explorarea orașului.

Ziua 6 [ Md , P , - ] (15.09.2022, joi)

Arequipa | Chivay

Plecăm spre valea Colca, unde ne întâlnim pentru prima dată cu măreția Anzilor. Ȋn peisajul arid, vicuñas, cel mai mic camelid al Americii Latine, zburdă liber prin Rezervaţia Pampa Cańahuas. Vedem sate tipic andine şi luăm prânzul în drum spre hotel. După-amiază liberă pentru repaos sau pentru vizita băilor termale (activitate opțională). Cazare în Valea Colca.

Ziua 7 [ Md , P , - ] (16.09.2022, vineri)

Chivay | Puno

Plecare spre Cruz del Condor, locul în care apar de obicei condorii, simbol al Anzilor. Pe drum ne minunăm de frumusețea canionului Colca. Oprim în satele Maca şi Yanque care păstrează încă aerul colonial. După prânz, continuăm traseul către Puno.

Ziua 8 [ Md , P , - ] (17.09. 2022, sâmbătă)

Puno | Insulele Uroşilor | Taquile | Puno

Ȋncepem ziua pe lacul Titicaca cu vizita pe insulele plutitoare ale uroşilor, construite din totora (papură). Continuăm drumul spre Insula Taquile, ai cărei locuitori mențin tradiţii de mii de ani şi care ne vor primi în costume tradiţionale. Urcăm pe insulă pentru a putea vedea lacul Titicaca de sus. Luăm prânzul pe insulă, după care ne întoarcem la Puno.

Ziua 9 [ Md , P , - ] (18.09.2022, duminică)

Puno | Cusco

Plecare spre Cusco, considerat a fi cel mai fascinant oraş al Americii de Sud. Oprim în La Raya, pentru a putea admira peisajul andin şi a lua prânzul. Continuăm drumul către Racchi, singurul templu dedicat zeului Viracocha. Ultima vizită din program o realizăm la Andahuaylillas, o biserică supranumită Capela Sixtină a Americii de Sud.

Ziua 10 [ Md, - , - ] (19.09.2022, luni)

Cusco

De dimineață părăsim Cusco pentru a vizita Sacsayhuaman, construcţie gigantică înconjurată de natură. Ne îndreptăm către Qenqo, un templu incaş cu altarul construit în partea interioară a muntelui. La întoarcere în Cusco vizităm ruinele Templului Koricancha, cândva templul de aur al incaşilor și Catedrala din Plaza de Armas care adăposteşte opere coloniale foarte valoroase. După-amiază liberă pentru a descoperi farmecul aparte al orașului. Un loc pitoresc este cartierul artiştilor San Blas, unde fiecare casă este o istorie vie.

Ziua 11 [ Md , - , C ] (20.09.2022, marți)

Valea Sacră a Incaşilor | Maras| Moray | Ollantaytambo

Începem dimineața cu o vizită la Chincheros, un sat ce ascunde țesături tradiționale și ruine inka. Continuăm vizita la Moray, sit arheologic cu trei mari terase concentrice, ca un amfiteatru de mari dimensiuni. Continuăm către Maras, o vale a minelor de sare din epoca pre-inca. În continuare ne îndreptăm către Ollantaytambo, un loc magic al civilizației inca. Urcăm până la Templul Soarelui care nu a fost dus niciodată la bun sfârşit, deoarece a fost început în timpul războaielor civile din imperiul inka. La finalizarea turului, așteptăm trenul spre Machu Picchu. Sosire la Aguas Calientes şi transfer pe jos la hotel.

Ziua 12 [ Md , - , - ] (21.09.2022, miercuri)

Aguas Calientes | Machu Picchu | Urubamba

Machu Picchu este apogeul călătoriei, una dintre minunile lumii moderne. Oraşul Pierdut al Incaşilor se dezvăluie cu terase, temple şi locuri rezidenţiale.

Am inclus pentru tine un bilet separat pentru trekking la Huayna Picchu/Machu Picchu Cerro, pentru a vedea Machu Picchu cu alți ochi și din mai multe perspective, ce va da savoare călătoriei tale.

Turul ghidat durează aprox. 2 ore. Ȋntoarcere la Ollantaytambo cu trenul. Transfer de la gară la hotelul din Urubamba.

Ziua 13 [ Md , - , - ] (22.09.2022, joi)

Urubamba | Cusco

Ne îndreptăm către satul Pisac, unde urcăm către situl arheologic Pisac, pentru explorarea ruinelor și priveliști de neuitat asupra împrejurimilor. După-amiaza ne întoarcem la Cusco.

Ziua 14 [ Md , - , - ] (23.09.2022, vineri)

Cusco

Ai o zi liberă la dispoziție în cel mai frumos oraş al Americii Latine pentru a-l putea cunoaşte pe îndelete. Orașul îşi păstrează pe deplin farmecul tradiţional, cu arhitectura sa, cu atelierele sale meşteșugăreşti și piețele locale. Dacă nu, împrejurimile oraşului oferă tot atâtea ocazii de a vă bucura de viață: poți face trekking, călărie sau rafting. Sau poți să ”te dai” cu via ferrata, pentru senzații și priveliști de neuitat! Sau poți să-ți faci selfie la Rainbow Mountain, un obiectiv turistic turistic preferat al călătorilor din ultimii ani.

Ziua 15 [ Md , - , - ] (24.09.2022, sâmbătă)

Cusco | Lima

Transfer la aeroportul din Cusco, pentru zborul către Lima. În Lima, se realizează formalităţile de îmbarcare pentru zborul către casă. Sosirea acasă va fi pe 25 septembrie, în funcție de zbor.

BINE AI VENIT ACASĂ! TE AȘTEPTĂM ȘI ÎN ALTE AVENTURI!
Hoteluri selectionate:


2 nopti - Lima - Libre Hotel BW Signature Collection 3*

1 noapte - Nazca - Casa Andina Nasca 3*

2 nopti - Arequipa - San Agustin Posada del Monasterio 3*

1 noapte - Colca - Casa Andina Colca 3*

2 nopti - Puno - Taypikala Lago 3*

4 nopti - Cusco - Royal Inka I 3*

1 noapte - Aquas Calientes - El Mapi 3*+

1 noapte - Valea Sacră - Sonesta Posada del Yucay 4*

Hotelurile sunt în curs de confirmare. În cazul în care hotelurile prevăzute nu vor fi disponibile, se vor rezerva hoteluri de aceeași categorie și caracteristici ale hotelurilor inițiale. În practică, acest lucru se întâmplă extrem de rar pe acest circuit.
De ce Peru?


Îți propunem o incursiune de 15 zile în Peru, care îți va permite să iei pulsul unui alt fel de a trăi în care te bucuri din plin de atracțiile sale. Nici o zi nu se aseamănă cu cealaltă. Începi cu vizita Limei coloniale, apoi continui cu descoperirea leilor de mare de la Ballestas, te dai cu placa în deșert, zbori deasupra liniilor de la Nazca și apoi gonești pe lângă Pacific în drum spre Arequipa. În Orașul Alb construit din tuf vulcanic te oprești să admiri vulcanii ce îl străjuiesc și superba sa arhitectură colonială. Ai ajuns în legendarii Anzi unde peisajele te lasă fără suflare, iar vicuña, cel mai mic camelid zburdă încă în libertate. Canionul Colca este al doilea cel mai adânc canion din lume și o șansă mare să vezi zborul condorului. După un popas foarte plăcut pe lacul Titicaca, unde înveți dialectul local te îndrepți spre Cusco, fostă capitală a Imperiului Inca și loc de care te vei îndrăgosti pe loc. Da, mergem și la Machu Picchu dar am pregătit o mulțime de alte lucruri pentru tine în această regiune, pe care de abia așteptăm să ți le dezvăluim! Pentru Cristina, tour leader-ul tău din această călătorie, Peru este “acasă departe de acasă” şi ţara unde a locuit aproape 4 ani, timp în care a organizat expediții turistice în zona Cusco – Machu Picchu şi a trăit intens realitaţile ţării şi micile evenimente care formează viaţa de zi cu zi a locuitorilor ei. Te invităm să cunoaștem împreună acest tărâm visat de mulţi, dar cunoscut cu adevărat de foarte puţini; un ţinut care fascinează.

VEZI SI ALTE CIRCUITE

Câteva din 1001 de amintiri

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom