Costa Rica Cover Continente 1001 Adventures.jpg

Costa Rica - Pura Vida (8-19 martie 2022)

DE CE COSTA RICA?


Un centru al aventurii după unii, un paradis natural pentru alții, Costa Rica se ridică cu siguranță la înălțimea traducerii sale, ’Coasta Bogată’. Și în timp ce călătorești sub boltele luxuriante ale junglei, de-a lungul coastei aurii sau prin orașe relaxate, te îmbogățești cu experiențe memorabile. Pasionat de natură, ai putea deveni profesionist în depistarea păsărilor din pădurile tropicale umede în Los Quetzales sau în recunoașterea îndepărtatului hohot de capucini cu față albă din Manuel Antonio, dar mai mult decât orice, este ritmul vieții, care te atinge până la urmă. Agitația cotidiană este necunoscută aici, iar motto-ul neoficial este ‘pura vida’, adică viața pură!
Itinerariul Complet


Ziua 1 ➠ 8 martie 2022, marți [ - / - / - ]

București | San Jose

Întâlnire dis-de-dimineață pe aeroportul ‘Henri Coandă’ cu însoțitorul de grup și plecare spre Amsterdam la ora 06:00. Sosire în San Jose la 18:30 și transfer la hotel, pentru o binemeritată odihnă.

Ziua 2 ➠ 9 martie 2022, miercuri [ Md / - / -]

San Jose | Puerto Viejo de Talamanca

După micul dejun părăsim aglomerata capitală costaricană și parcurgem un drum de 4 ore ce trece prin munți plini de vegetație, spre Puerto Viejo de Talamanca. Acest orășel are ceva de oferit pentru fiecare: natură fabuloasă, activități pe toate gusturile: călărie, hiking-uri nocturne, pescuit, yoga, cursuri de dans sau de gătit- și este recunoscut pentru plajele frumoase. E musai să faci o baie în Marea Caraibelor!

Ziua 3 ➠ 10 martie 2022, joi [ Md / - / -]

Parcul Național Cahuita

Astăzi vizităm Parcul Național Cahuita, unul dintre cele mai simpatice parcuri naționale din Costa Rica. Inițial creat pentru conservarea recifului de corali si extins apoi, parcul are o suprafață de 1097 hectare de junglă de-a lungul coastei. Putem observa mamifere precum furnicarul american, leneși, coati, paca pătată, ratoni și maimuțe, iar plajele sunt de carte poștală.

Ziua 4 ➠ 11 martie 2022, vineri [ Md / P / C]

Puerto Viejo de Talamanca |Tortuguero

După micul dejun plecăm spre Tortuguero, un fel de Amazon al Americii Centrale. Se merge terestru și pe mare, inclusiv o parte importantă pe canalele Tortuguero, iar peisajul este splendid. Dacă ai noroc, poți să observi caimani sau șopârla Jesus Christ (numită astfel deoarece când e mică, poate merge pe apă). Parcul Național Tortuguero este situat într-o zonă izolată pe coasta nordică a Mării Caraibelor și pentru că accesul se face doar cu barca sau avionul, natura este pură și neatinsă.

Ziua 5 ➠ 12 martie 2022, sâmbătă [ Md / P/ C]

Parcul Național Tortuguero

Dimineața devreme ne plimbăm pe cărările parcului cu un ghid specializat, după care până la ora prânzului avem timp liber. După prânz plecăm într-un tur pe canale pentru a observa diverse specii de păsări și animale cum ar fi maimuțe sau leneși, caimani și fascinanta șopârlă Jesus Christ. Parcul Național Tortuguero este una din zonele cu cea mai mare biodiversitate din Costa Rica. Cu noroc vom vedea mai multe specii de broaște sălbatice, minuscule, foarte otrăvitoare, dar foarte arătoase, cum ar fi broasca blue jeans (broasca otrăvită roz).

Ziua 6 ➠ 13 martie 2022, duminică [ Md / P/ -]

Tortuguero | La Fortuna

Dimineața ne luăm la revedere de la Tortuguero. Tot transferul pe apă până la La Pavona este spectaculos, cu imagini din paradis, unde avem ocazia să descoperim din nou caimani, broaște țestoase și șopârla umblătoare pe ape!

În partea a doua a zilei ajungem la Parcul Național Arenal, creat în jurul vulcanului Arenal (cel mai activ vulcan din Costa Rica) și a lacului Arenal, o destinație populară. Vulcanul este ‘pașnic’ și nu a erupt în ultimul timp, totuși se poate vedea de la distanță un nor de fum ce îi înconjoară vârful. Odată ajunși în La Fortuna vizităm rezervația cascadei Rio Fortuna. E inclusă și o piscină naturală în care poți înota cu ciripitul păsărelelor pe fundal.

Seara ai timp să explorezi băile termale din zonă.

Ziua 7 ➠ 14 martie 2022, luni [ Md / -/ -]

Parque Nacional Volcan Tenorio

Astăzi vizităm parcul național Volcan Tenorio, situat la aproximativ 70 de km de La Fortuna. În centru, deasupra pădurii se arată uneori vulcanul Tenorio cu cele trei vârfuri ale sale, fiecare cu câte un crater, Montezuma, Tenorio I și Tenorio II. Dăm o tură de parc prin pădurea tropicală pentru a descoperi cascada formată de râul Celeste, de un turcoaz uimitor. Albastrul incredibil al râului, ca și cascadele și lagunele sale, sunt unul din cele mai spectaculoase fenomene din Costa Rica, de aceea localnicii îl denumesc Rio Celeste. Avem ocazia să descoperim fauna locală și să admirăm borbolones, guri de apă ce bolborosesc datorită fenomenelor vulcanice.

Ziua 8 ➠ 15 martie 2022, marți [ Md / -/ C]

La Fortuna

Astăzi mergem în mijlocul naturii luxuriante pentru o altfel de experiență, luând la pas cele 6 poduri suspendate din parcul Mistico, privind natura de la nivelul coroanei arborilor. Este o experiență diferită și putem descoperi mai aproape, fauna aviară din Costa Rica.

După amiaza ne relaxăm la băile termale de la Tabacon Resort, înconjurați fiind de grădini bogate și cascade de apă, unde avem pregătită și cina!

Ziua 9 ➠ 16 martie 2022, miercuri [ Md / -/ -]

La Fortuna | PN Los Quetzales | Manuel Antonio

Astăzi ne continuăm drumul spre San Gerardo de Dota, unde se află parcul național Los Quetzales, situat de-a lungul muntelui Talamanca la o altitudine aflată între 600 și 900 de metri. Acest parc face parte din pădurea tropicală umedă a Costei Rica, este mai puțin turistic și una dintre cele mai probabile destinații din țară unde ai putea observa un quetzal, o pasăre fascinantă de un penaj viu colorat. Cu ceva noroc observăm și alte specii, de la pasărea colibri la trogon cu cap roș, specii de canari și până la leneși sau antilope.

În partea a doua a zilei suntem transferați la Manuel Antonio, pe un drum de aproximativ trei ore.

Ziua 10 ➠ 17 martie 2022, joi [ Md / -/ -]

Parcul Național Manuel Antonio

După micul dejun începem vizitarea ultimului și celui mai celebru parc național din Costa Rica. Deși este cel mai mic parc național ca suprafață, frumusețea și diversitatea celor 683 de hectare ale parcului național Manuel Antonio îl fac de neegalat. Chiar dacă este o destinație populară, odată ce ai părăsit drumul principal poți fi doar tu, înconjurat de natură. Manuel Antonio este o combinație de pădure tropicală, plaje și recife de corali.

Se pot observa cu ușurință leneși, iguane. Aici trăiesc trei din cele patru tipuri de maimuțe ce există în Costa Rica, alături e Pacificul și cu puțin noroc vei putea vedea în seara aceasta un apus de soare de vis.

Ziua 11 ➠ 18 martie 2022, vineri [ Md / -/ -]

Manuel Antonio | San Jose

După micul dejun , plecăm spre San Jose, capitala costaricană unde în partea a doua a zilei observăm clădirile reprezentative ale orașului, cum ar fi Teatrul Național, Universitatea și Curtea Supremă.

În piața centrală putem petrece timpul rămas liber cu plimbări sau shopping, după care suntem transferați la aeroport pentru zborul către casă.

Ziua 12 ➠ 19 martie 2022, sâmbătă [ Md / -/ -]

București

La ora programată sosire pe aeroportul Otopeni și sfârșitul serviciilor.
Informații despre tarif:


Tariful pachetului: 2990 €/persoană/ loc în cameră dublă sau twin *Tariful este calculat pentru minimum 12 persoane; pentru 10 persoane va exista un supliment de 100 €/persoană. **Suplimentul de cameră single este de 650 €/persoană Pentru rezervare fermă, se va plăti o primă tranșă de 20% din contravaloarea programului, iar diferența se va achita cu minim 45 de zile înainte de data plecării.
Pentru plecările în mai puțin de 45 de zile de la rezervare, se va achita integral. Tariful include: • Transport cu avionul pe ruta internațională București – San Jose – București: București-Paris: 06:00 -08:25 AF 1089 Paris - San Jose: 13:40- 18:30 AF 430 San Jose- Amsterdam: 16:15 -11:05 KL719 Amsterdam-București: 20:45 - 00:30 KL 1379
• Taxele de aeroport;
• 10 nopți cazare la hoteluri de 4 stele, cu mic dejunuri incluse;
• 3 dejunuri (zilele 4, 5, 6) și 3 cine (zilele 4, 5, 8);
• Transport cu minibus, adaptat la numărul de participanți, conform programului;
• Intrările la toate obiectivele turistice conform programului;
• Ghid local pe tot parcursul programului;
• Vizitarea parcurilor naționale Cahuita, Tortuguero, Arenal, Volcan Tenorio, Los Quetzales, Manuel Antonio;
• Plimbare cu barca sau kayak-ul pe canale în Tortuguero;
• Vizita podurilor suspendate;
• Vizita Rio Celeste;
• Tur panoramic al orașului San Jose; • Însoțitor român vorbitor de limba spaniolă, bun cunoscător al itinerariului, pasionat de natură și de tradițiile locale. Tariful nu include: • Alte mese decât cele menționate în program;
• Băuturile alcoolice și nealcoolice;
• Cheltuieli de natură personală;
• Bacșișuri pentru însoțitor, ghizi local, șoferi, restaurant, etc. (50 €/persoană, suma se va înmâna conducătorului de grup); *Acest program este realizat de partenerii noștri de incredere, cu contribuția noastră în ceea ce privește managementul destinației. Pentru a putea optimiza costurile în această destinație destul de costisitoare, numărul maxim de participanți va fi de 16 persoane.
Hoteluri Selecționate:


1 noapte - San Jose - Crowne Plaza 4* sau similar 2 nopți - Puerto Viejo de Salamanca - Le Cameleon Hotel 4* sau similar 2 nopti - Tortuguero - Pachira Lodge 4* sau similar 3 nopți - La Fortuna - Los Lagos Spa & Resort 4* sau similar 2 nopti - Manuel Antonio - Hotel San Bada 4* sau similar

VEZI SI ALTE CIRCUITE

Câteva din 1001 de amintiri

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom