top of page

DE CE SĂ ALEGI INDIA CA DESTINAȚIE DE VACANȚĂ?

Motive de a vizita India_Arhitectura Indosaracenică.jpg

“Aceasta este adevărata Indie; tărâm al viselor și romantismului, al fabuloasei bogății și izbitoarei sărăcii, al splendorii și zdrențelor, al palatelor și cocioabelor, al foametei și ciumei, al duhurilor, giganților și al lămpii lui Aladin, al tigrilor și elefanților, al cobrei și al junglei." Mark Twain

Cea mai mare democrație din lume. Aproape 1.4 miliarde de locuitori. 28 de state și 8 uniuni teritoriale. 9 religii fundamentale din care 4 universale și multe alte religii. 33000004 zei și lista continuă să crească. 23 de limbi oficiale, 19000 de dialecte. Mai mult de 9000 de ani de istorie. 3,2 milioane de kilometri pătrați, aproape cât o treime de Europa. Și tu te așteptai să primești o descriere de trei rânduri despre India?

 

Poate ar fi mai bine să-l asculți pe Mark Twain:

“Aceasta este adevărata Indie; tărâm al viselor și romantismului, al fabuloasei bogății și izbitoarei sărăcii, al splendorii și zdrențelor, al palatelor și cocioabelor, al foametei și ciumei, al duhurilor, giganților și al lămpii lui Aladin, al tigrilor și elefanților, al cobrei și al junglei. Țara miilor de națiuni și a sutelor de limbi, a o mie de religii și a două milioane de zei, leagăn al rasei umane, locul nașterii vorbirii, mamă a istoriei, bunică a legendei, străbunică a tradițiilor, a cărei istorie reprezintă mulajul celorlalte națiuni - singurul loc de sub soare înzestrat cu o imensă putere de atracție pentru prinți și țărani de pretutindeni, pentru literați și ignoranți, înțelepți și proști, bogați și săraci, încătușați sau liberi, singura țară pe care toți oamenii își doresc să o vadă, și, văzută o singură dată, fie și numai pentru o clipă, nu se poate compara cu tot restul lumilor la un loc.”

 

Am cunoscut doar două tipuri de persoane în relația cu India: cei care imediat după aterizare și-au dus bagajele la check-in pentru primul zbor afară din India și ceilalți, care se îndrăgostesc iremediabil de ea. Rolul și misiunea noastră e să te ajutăm să faci parte din a doua categorie - noi înșine suntem îndrăgostiți până peste cap de India și dorim să ți-o prezentăm dincolo de prejudecăți în cele mai autentice culori.

Oricum, India este atât de ușor de iubit!

Cover Triunghiul de Aur.jpg

10 MOTIVE SĂ CĂLĂTOREȘTI ÎN INDIA!

 1. Este puțin probabil să existe un loc sub soare atât de divers așa cum este India. Tot ce poți să-ți imaginezi sau nu există deja în India! Probabil dacă ai vizita India pe repede înainte și ”bifând” doar locurile și evenimentele memorabile, tot ți-ar lua câteva luni, fără să repeți peisajul sau experiența. Este ca și cum te-ai aștepta să înțelegi un continent într-o singură vizită. Doar acest prim motiv ți-ar putea da măcar 28 de motive să vizitezi India, unul pentru diversitatea și unicitatea fiecărui stat

 2. India înseamnă trei milioane pătrați de muzeu viu, nicăieri spectacolul străzii fiind mai fascinant decât aici. Fiecare nume, costum, culoare, tunsoare, semn și simbol înseamnă ceva. Totul îți spune o poveste și nimic nu te lasă indiferent. Pe cât este traficul o sursă de stres, pe atât este și un motiv de fascinație și uimire care te vor ține în priză ore întregi până când, obosit, vei adormi în hărmălaia sunetelor de claxon. 

 3. Pentru arhitectura sa fascinantă. Unul dintre principalele motive pentru care cineva se îmbarcă cu destinația India este să vadă Taj Mahalul, una dintre cele șapte noi minuni ale lumii. Dincolo de Taj Mahal, care este probabil cea mai rafinată expresie a frumosului în arta stau sute de ani de arhitectură indo- islamică, știința străveche a construcțiilor și mâini cu mii de ani de experiență. Dar Taj Mahal este doar vârful ice-bergului unui ansamblu fascinant de temple, palate și case nobiliare unde arhitectura și decorațiile ating superlativul.

 4. Poate India este țara pe care ai vizita-o cel mai mult pentru... poveștile sale. Din punct de vedere al diversității obiceiurilor și tradițiilor, probabil nu există în lume alta mai diversă. Este țara ce și-a organizat societatea după sistemul de caste, care, deși somat la 1949 să nu mai provoace discriminări produce încă multe efecte în societate. Este țara care trăiește prin prisma căsătoriilor aranjate, a tradițiilor fiecărei religii în parte, a incinerărilor în locuri publice și a multor ritualuri pe care nu le înțelegem. Chiar dacă ai locui 20 de ani în India nu ți-ar fi suficient că să le înmagazinezi pe toate.

 5. India este (pentru mine) exemplu suprem al toleranței religioase și nu numai. Există pe teritoriul ei aproximativ două milioane de temple. Pe o sută de metri pătrați găsești alăturate un templu hindus,  templu jain, o gurdwara (templul religiei sikh) și o moschee. Nu e nici o problemă dacă cu cinci metri mai încolo se explică tainele budismului. Ai auzit de extremism religios în India atunci când cineva a făcut ceva rău și a apărut în toate ziarele lumii? Ai auzit tocmai pentru că era o situație excepțională și nu o întâmplare banală. Este incredibil câtă armonie și toleranță poate exista între mai mult de un miliard de oameni cu tradiții, religii și moduri de viață diferite. Nu-i nevoie să iei clase de religie și filozofie, e suficient să stai o oră blocat în trafic ai să înțelegi.

 6. India este culoare, probabil țara cea mai colorată pe care ai să o cunoști vreodată. Negru este doar pentru doliu și indiferent de vârstă, tot roz-bombon sau fistichiu vor fi preferatele doamnelor. Decorațiile și saree-urile îți iau ochii cu culorile sale strălucitoare. Aici cuvântul sobru este nu există în fashion. Chiar este un motiv de vizită!

 7.  Festivalurile care au loc pe tot parcursul anului sunt un prilej de și mai multă culoare, India oferind oricui îi trece pragul multe ocazii să se bucure de viață. Holi este poate cel mai reprezentativ – când oamenii șterg vechile ranchiuni cu culori extraordinar de vii pe care le aplică pe fețele semenilor lor. De Diwali fiecare își împodobește casa cu cele mai frumoase lumini. Dar mai avem și Makar Sacranti, Thrissur Pooram, festivalul lui Buddha, Eid, Rakshabandan, Navrati, Dussehra, Crăciunul și încă multe altele! Toate sunt o explozie de bucurie și de culoare!

 8. Este țara cu cele mai diverse medii de transport: în aceeași zi te poți plimba cu mașina, ricșa, ricșa motorizată, (în Calcutta mai există încă și ricșa trasă de oameni); bicicletă, scooter, motocicletă, elefant, cămilă, tren, metrou și altele! Dacă vrei, poți parcurge porțiuni de drum pe acoperișul unui autobuz. E trendy!

 9. India este țara în care te simți special! Fie abia i-ai călcat pragul sau ai petrecut un an aici, vei fi ținta întrebărilor și curiozității oamenilor cu care vei interacționa. Nu de puține ori vei fi oprit pe stradă pentru a face poze cu necunoscuți, câteodată chiar cu o familie întreagă. Prima întrebare este sigur ”which country?” și la o discuție mai detaliată nu scapi fără a dezvălui statusul marital și câți frați și surori mai ai acasă. Probabil vei deveni vedetă, iar dacă ai părul blond și ochi albaștri succesul este garantat.

 10. Deși este posibil să îți fie teamă de cazările de aici, te asigurăm că India deține dintre cele mai luxoase hoteluri ale lumii. Independența Indiei a adus cu sine și pierderea privilegiilor maharajahilor (aproximativ 565 la număr în 1947) și evident, căutarea unei noi surse de venit. Aceștia și-au transformat palatele mărețe în hoteluri de lux ce și-au deschis porțile pentru oricine are suficienți bani să plătească prețul. Pentru un buget mai limitat te asigurăm că există foarte multe opțiuni minunate de hoteluri în stil tradițional sau chiar palate ce vor adăugă mai multă atmosferă în fiecare moment al șederii tale. Ce mai, te vei simți ca un maharajah (sau maharani, doar ești o regină) măcar o noapte!

 11. Am umblat pe multe cărări nebătute și am experimentat India pe termen lung, dincolo de orice protecție, în toate culorile sale strălucitoare și întunecate. Avem India în sânge și în suflet. Cunoaștem și iubim India cu totul și prin prisma experienței personale de a fi trăit și muncit în India. Acest fapt te poate ajuta și pe tine în aventura ta indiană!

Hai să descoperi circuitul pe care l-am pregătit în Rajasthan sau la Golden Triangle!

bottom of page