top of page

DE CE SĂ ALEGI PERU CA DESTINAȚIE DE VACANȚĂ?

Cover 3_Machu Picchu.jpg

Peru, Tărâmul Incaşilor, este ţara cu cea mai mare diversitate de culturi ancestrale, cea mai vie cultură şi cea mai exotică dintre ţările Americii Latine. O țară construită de trecut al cărui prezent te fascinează. Cu siguranță are acel ”je ne sais quoi” ce te prinde în mreje fără să-ți mai lase posibilitatea de scăpare.

Să fie oamenii îmbrăcați încă în straie tradiționale de pe vremea primei colonii? Să fie munții impunători cu vârfuri ce ajung la nori? Să fie amabilitatea și vorba molcomă a peruanilor? Să fie misticismul local și acel aer de mister ce înconjoară Anzii cu ale sale păduri de ceață? Sau mai degrabă este faptul că, oricât de mult te-ai strădui și oricât te-ai documenta nu reușești să îi pătrunzi misterul. Dincolo de aparenta modernitate stau bine camuflate chiar la vedere tradiții străvechi și obiceiuri ce dau acestei țări un caracter unic de care e atât de ușor să te îndrăgostești.

Peru este locația celui mai impozant imperiu ce a existat vreodată în Americi unde aurul și argintul erau considerate valori de ordine secundară. Poate acest lucru i-a atras și pe conquistadori, ce au venit în număr din ce în ce mai mare pentru a profita de bogățiile acestui pământ pe care au reușit să-l cucerească și să-i schimbe soarta la 1532. După sute de ani de colonizare, lupte și nedreptăți se naște cu adevărat poporul peruan.

Mulți reprezentanți ai lui nu s-au resemnat încă cu acest destin și mai așteaptă întoarcerea vechii orânduiri. Dar nu ai să simți nimic din toate acestea. Te vei pierde într-o lume fascinantă, plină de culoare și mister ce nu a încetat niciodată să-ți zâmbească.  

Ziua 12_Machu Picchu2.JPG

10 MOTIVE SĂ CĂLĂTOREȘTI ÎN PERU!

  1. Este în top 10 Cele mai cele mai diverse țări din lume. Deține 84 din cele 104 ecosisteme existente pe Terra. Cunoscutul botanist și prezentator britanic David Bellamy spunea într-un context ipotetic că dacă doar Peru ar fi salvat de la distrugere în fața unui cataclism, am putea reconstrui aproape toată lumea. 

  2. Când Dumnezeu a împărțit bogățiile pe pământ și-a deșertat restul sacului în Peru. O explicație mai logică nu există pentru faptul că în spațiul peruan s-au adunat tot ce are mai bun America de Sud, dacă vorbim de varietatea formelor de relief, diversitatea culturală, flora, fauna și bogățiile subsolului.

  3. Te bucuri de o mâncare dumnezeiască. Chefii peruani au devenit faimoși în toată lumea și dețin restaurante de top la nivel mondial. Primul bucătar celebru este  Gaston Acurio ce a lăsat o posibilă carieră promițătoare în drept și politică pentru a se dedica gătitului. Deși după timpul petrecut la Le Cordon Bleu în Paris intenționa să aducă bucătăria franceză în Peru, foarte rapid și-a dat seama de valoarea ingredientelor locale, pe care le-a pus în valoare ducând la rang de artă bucătăria nou-andină. În timp ce citești, două dintre restaurantele peruane sunt în Top 10 restaurante din lume. Bucătăria tradițională peruană este o combinație între feluri de mâncare din Anzi, din jungla amazoniană și de pe coasta Pacificului ce oferă excelente fructe de mare, la care se adaugă influențe spaniole, japoneze și chinezești.

  4. Este țara lui Machu Picchu. Se pronunță cei doi ”c” din Picchu. Acesta este magnetul principal ce nu poate fi ratat! Dacă este principalul motiv de a vizita Peru, poți să te bucuri, deoarece vei descoperi o lume fascinantă iar MaPi va fi doar una dintre amintirile tale preferate!

  5. Peruanii sunt cei mai colorați locurilor ai Americii de Sud, și nu numai într-o zi de Carnaval. Se întâmplă ca îmbrăcămintea tradițională să fie diferită de la district la district iar portul tradițional spune mereu o poveste.

  6. Cultura vie. Peru este țara în care istoria merge cu tine pe stradă. Poate fi o pălărie sau o fustă, o curea împletită din păr de femeie, făcută cu dragoste. Toate acestea își au rădăcina în tradiția seculară a acestor meleaguri.

  7. Peru oferă cea mai variată paletă de civilizații vechi din Americi. De la cea mai veche– Caral, contemporană cu Egipt, India, Sumer sau China, dar care s-a dezvoltat fără nici un fel de contact cu celelalte, și continuând cu Chavin, Moche, Chimu, Huari și Inca, apogeul culturii andine. Pentru orice iubitor de istorie și civilizație, cu siguranță Peru este Mecca Americii de Sud.

  8. Peru esta țara celor o mie și una de aventuri. Din păcate, nu vei avea timp să le faci pe toate în aceeași călătorie!  Poți să faci surfing, paragliding, parapantă, rafting, trekking, ziplining, să te plimbi cu boogie-ul în deșert,  călărie și mai câte!

  9. Este o țară mistică de la nivelul cel mai superficial până la nivelul cel mai profund. Șamanii suflă în scoici, se ghicește viitorul în frunze de coca și se fac ofrande Pachamamei (Mamei Pământ). Ce poate fi mai emoționant să simți cu adevărat aceste locuri, dincolo de pozele de Instagram?

  10. Peru este chiar acasă pentru cei ce iți pregătesc vacanța pe acest site. Abia atunci când trăiești într-o țară începi să o cunoști cu adevărat și să înțelegi modul de gândire și felul în care simte un popor. Am fi onorați să vă prezentăm Peru în culorile sale cele mai adevărate și mai frumoase, dincolo de aparențe așa cum le-am trăit în aproape trei ani de locuit în pământ peruan.

 

Hai să descoperi circuitul pe care l-am pregătit în Peru!

 

bottom of page